Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Degutė @ 2007 12 09, 21:56)
westa, pirmuose trijuose portretuose patiko vaikučio išraiškos. Gal pirma kiek per pilka nuotrauka, kontrasto gal didesnio norėtusi. Ir gaila, kad nukirpai ar netilpo rankytė, kurioje kažkas yra ir į kur krypsta vaikučio žvilgsnis. Antroj taip pat trūksta man dešinės  ax.gif 

ačiū, Degute.. wub.gif džiaugiuos, kad kažkam dar vaiko emocijos užkliūva, o ne vien techniniai ir kompoziciniai trūkumai smile.gif

jei jau diskusija apie objektyvus...

ką rinktumėtės SIGMA 30mm f/1.4 EX DC HSM ar SIGMA 70mm f/2.8 EX DG MACRO ... kainos identiškos..
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 12 09, 22:54)

Elina, ten tavo vyresnėlis portrete su laikraščiu? Pirma patiko ir man. Ir JB geriau žiūrisi, nei spalvota.

aha blush2.gif . Mano vaikelis 4u.gif . Dėkui

Labradoriuke, aš tai savuoju portretinuku esu visai patenkinta, tik ar nebūna portretinukų, kad bent kiek zoomintų? blush2.gif Plem, nebepanešioju aš jau tų visų štatyvų, blyksčių, fotiko. Sunku kaip wacko.gif , Galėtų prisizoominti nors kiek. Bendrai tai pasakysiu, kad kuo daugiau perku priedų, tuo sunkiau darosi ax.gif . Vakar bandžiau su macro priedu fotkinti, ant viršaus blykstė buvo, tai ką jūs galvojat> Nenulaikau rankose fotiko blink.gif blink.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 23:02)
...

ką rinktumėtės  SIGMA 30mm f/1.4 EX DC HSM ar SIGMA 70mm f/2.8 EX DG MACRO ... kainos identiškos..

Čia abu Vilbroj yra?Ar kur kitur radai?
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 09, 22:56)
biggrin.gif  Aš nesuprantu ką jisako: "Tiesiog persvelnus fokusas. Ir fotochromatine aberacija " wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif . Šiandien fotkinau su kitinuku, man irgi jau jo nepakanka blush2.gif .Noriu tikro objektyvo. Kitą savaitę turėsiu. Tą, kur Sillwio patarė 4u.gif . Aš tiklsiai nesuprantu ko man reikia iš naujo objektyvo, tik žinau ko negaunu iš kitinio. Tik neprašykit įvardinti, bo žvengsit čia iš manęs beee.gif, nemoku aš techninių žodžių.

Aciu, Elina, lauksiu tavo atsiliepimu apie turimus ir laukiamus objektyvus.
O pati manau su laiku isigyti 50 mm fiksuoto zidinio nuotolio kazkuri (f1.2 arba 1.4) ir zoomini 70-200 mm (gal f4.0 USM L)... Zodziu, dar svarstau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 12 09, 21:56)
sillwio - smagus kadras, nuotaikingas. Pradžioj ir man norėjosi ryškesnį matyt antraplanį veikėją, bet vis kars nuo karto sugrįžus ir pažiūrėjus, atrodo, kad šitaip dar įdomiau. Čia jie tarnyboje? Pavydėtinas ryškumas  ax.gif

Nežinau. Atrodė, kad juos priėmė į tarnybą ar kažkas panašaus. Stokholmas.

QUOTE(Grethenn @ 2007 12 09, 21:57)
kaip  manote, kas geriau?  blush2.gif

Pasaka be galo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 22:02)
džiaugiuos, kad kažkam dar vaiko emocijos užkliūva, o ne vien techniniai ir kompoziciniai trūkumai smile.gif

ką rinktumėtės  SIGMA 30mm f/1.4 EX DC HSM ar SIGMA 70mm f/2.8 EX DG MACRO ... kainos identiškos..

Daugiau nuotraukų su vaikais nekomentuosiu smile.gif Nepykit.

Visiškai skirtingi objektyvai. Pirmiausia reikėtų nuspręsti, ko tau reikia, o ne rinktis iš tų, kas tenkina pagal biudžetą.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:13)

Visiškai skirtingi objektyvai. Pirmiausia reikėtų nuspręsti, ko tau reikia, o ne rinktis iš tų, kas tenkina pagal biudžetą.

noriu optikos, kad galėčiau fotografuot iš labai arti, žolytes, vabaliukus smile.gif .. tai kuris labiau? įtariu pirmas g.gif

Elina, konkrečiai niekur neperku dar, bet kainas lyginu Vilbroj..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 gruodžio 2007 - 22:17
QUOTE(sillwio @ 2007 12 10, 00:13)
Pasaka be galo smile.gif
Tai ka, uzsimerkt ir best pirstu? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 22:16)
noriu optikos, kad galėčiau fotografuot iš labai arti, žolytes, vabaliukus  smile.gif .. tai kuris labiau? įtariu pirmas  g.gif

Atvirkščiai. Jis yra tikras makro objektyvas.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:19)
Atvirkščiai. Jis yra tikras makro objektyvas.

o tai kam tada labiau pirmas?
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2007 12 09, 22:19)
Tai ka, uzsimerkt ir best pirstu?  blink.gif

Ne, užsimerkt nereikia, ne katę maiše perki smile.gif Pasiskaityt truputį (kad ir praeitą temą) ir žygiuot į krautuvę.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 10, 00:21)
Ne, užsimerkt nereikia, ne katę maiše perki smile.gif Pasiskaityt truputį (kad ir praeitą temą) ir žygiuot į krautuvę.
Na gerai, tada jamu praeita tema smile.gif
(Siaip jau gan daug prisiskaiciau, bet vis neapsisprendziu)
Atsakyti
žinokit turėjau progos fotografuoti žavingų bruožų merginą, bet ją išnaudojau taip prastai... net gėda.
Kažkoks man Ne periodas Fotografijoje.
Atsakyti
silwio parase Westai tai ka as norejau atsakyt biggrin.gif

QUOTE(Elina @ 2007 12 09, 22:05)
Labradoriuke, aš tai savuoju portretinuku esu visai patenkinta, tik ar nebūna portretinukų, kad bent kiek zoomintų? blush2.gif Plem, nebepanešioju aš jau tų visų štatyvų, blyksčių, fotiko. Sunku kaip wacko.gif , Galėtų prisizoominti nors kiek. Bendrai tai pasakysiu, kad kuo daugiau perku priedų, tuo sunkiau darosi ax.gif . Vakar bandžiau su macro priedu fotkinti, ant viršaus blykstė buvo, tai ką jūs galvojat> Nenulaikau rankose fotiko blink.gif  blink.gif  blink.gif

Buna 50-75mm, buna 18-135mm ir ivairiausiau variantu, kur ieina ir "portretiniai" mm. Tiesiog nezoominis duoda geresni fokusa, del to jie megiami portretuose, net ten fokusas turi buti ypac tikslus. Panasiai kaip 50-80mm - mato zmogaus akis. Todel portretam jie dazniausiai ir naudojami.
As netgi buciau linkus prie 70-80mm priskirti zmogaus akies matymo kampui g.gif

Ismok gerai ivaldyt fotoparata, tada imkis kito mechanizmo drinks_cheers.gif Jei kazka naudoji - turi zinoti kokiu tikslu naudoji ir del ko ir ka is to nori gauti, o ne del to, kad tau smagiau.
Jei pradejai blykste naudotis, tuomet mokinkis ivariausius varinatus derinant isorine blykste su vidne. blykste su dienos sviesa ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 09 gruodžio 2007 - 22:26