Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 21:13)
aišku, ačiū smile.gif iki Tavo ledinių žiedukų man kaip iki Nobelio premijos biggrin.gif

Tikrai ne 4u.gif

QUOTE(Lauružė @ 2007 12 09, 21:29)
Neuztenka. Baltu bokstu atveju pritruko zoomo, fotografuojant patalpoj - per mazai atsiveria diafragma ir truksta sviesumo. Net neblogai apsviestoj patalpoj reikia blico. Ir labai noretusi ryskesnio vaizdo. Tiesiog persvelnus fokusas. Ir fotochromatine aberacija  doh.gif

Matyt laikas keist. Pasitark su Elina smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 21:32)
paskutinė šiandien.
gruodžio vidurys 5

Fonas aštrokas, o ant objekto ryškumo nėr sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 21:38)
Tikrai ne  4u.gif
Fonas aštrokas, o ant objekto ryškumo nėr sad.gif

ponial pioneer.gif

einu ilsėtis, gana smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 09, 22:25)
.. man patiko šis tavo intuityvus pavertimas į j/b 4u.gif

Tai nebuvo visai intuityvus sprendimas, nes spalvos man labai patiko. Tiesą, sakant, keičiau į j/b, nes norėjosi vienodų, serijinių foto. O mano vyras porą jau išrinko.... ant sienos vonioj blush2.gif . Spalvotas. Jam apskritai j/b nepatinka, nesupranta jis
Va čia pora spalvotų

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 09 gruodžio 2007 - 21:51
QUOTE(Elina @ 2007 12 09, 21:42)
Tai nebuvo visai intuityvus sprendimas, nes spalvos man labai patiko. Tiesą, sakant, keičiau į  j/b, nes norėjosi vienodų, serijinių foto. O mano vyras porą jau išrinko.... ant sienos vonioj blush2.gif . Spalvotas. Jam apskritai j/b nepatinka, nesupranta jis
Va čia pora spalvotų

Gerai, ale j/b yra kažkokia nuotaika, kurios nėra spalvotose.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:26)
Turiu tokį. Labai ryškus ir kontrastingas objektyvas net ir prie atidarytos diafragmos, nuostabus bokeh, pakankamai greitai fokusuojasi. Ne kasdien jį naudoju, nes ant skaitmenos jis beveik portretinis, bet patalpose portretams iki pusės nieko geresnio dar nemačiau.

Sillwio, o ka reiskia BOKEH?

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 09, 22:29)
Drumbacele, tai mano "darbinis" objektyvas, visuomet uždėtas arba ant skaitmenos, arba ant juostos, dauguma mano nuotraukų darytos juo..

aciu Jums abiems uz atsakyma i mano lausima 4u.gif
pades apsispresti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 21:24)
teks pjauti..sad.gif taupysiu ne objektyvui, o "družbai"..

wink.gif

Labradoriuke, bet spalvos tokios buvo.. doh.gif

Man atrodo, kad ta zmogu iremina 2 medziai. Bet jau neatrodo, kad jis butu per pati centra, aisku, geriau, jei siek tieki kaire, bet ir dabar man netrugdo.

Del spalvu - jeigu tau jos tinka, tuomet ir man tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 09, 21:49)
Sillwio, o ka reiskia BOKEH?

Moksliškai smile.gif http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh
Pavyzdį galima pamatyti sayonaros nuotraukoj.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 09, 21:49)
aciu Jums abiems uz atsakyma i mano lausima  4u.gif 
pades apsispresti smile.gif

Kazkas cia buvo labai isgyres 2.8f ir 75mm objektyva, paminejo kad geras portretinis tiek namie, tiek lauke thumbup.gif
Atsakyti
Nu ką.. pasiraitoju rankoves ir einu skaityti hihihi.gif tik nepabūk dieną...

sillwio - smagus kadras, nuotaikingas. Pradžioj ir man norėjosi ryškesnį matyt antraplanį veikėją, bet vis kars nuo karto sugrįžus ir pažiūrėjus, atrodo, kad šitaip dar įdomiau. Čia jie tarnyboje? Pavydėtinas ryškumas ax.gif

Elina, ten tavo vyresnėlis portrete su laikraščiu? Pirma patiko ir man. Ir JB geriau žiūrisi, nei spalvota.

Lauruže, pirma patiko. Pagal mane, dangaus galėtų ir dar mažiau būti. Kitose gal erdvės kiek daugiau norėtusi, nžn...

westa, šilta fotkė. Aš gal tik kairėj esantį stulpą kirpčiau ax.gif
Arklius jau mačiau. Aš gal vertikalų kadrą daryčiau. Taip arkliai išryškėtų g.gif

Bilekas panorama g.gif nesu dar bandžius taip daryt, tai ir sunku komentuot. O kalnai visad gražu ir traukia.

westa, pirmuose trijuose portretuose patiko vaikučio išraiškos. Gal pirma kiek per pilka nuotrauka, kontrasto gal didesnio norėtusi. Ir gaila, kad nukirpai ar netilpo rankytė, kurioje kažkas yra ir į kur krypsta vaikučio žvilgsnis. Antroj taip pat trūksta man dešinės ax.gif

wyshnia, pagal mane nieko netrūksta portretukui, viskas lb šaunu smile.gif

Gaziulka, man ir antra geresnė. Ir ypač pakoreguotoji. O tas namas ir realiai mėlynas? ar čia tik pilka tokia gavosi?

Elina, traukinuko ir man norėtusi arčiau ax.gif

MyWay - spalvos labai liuks gavosi ax.gif aš gal sukčiau 45 laipsnių kampu kadrą...

Pupeliukas, sėdėsena gera vaikučio bigsmile.gif Man norėtusi nukirpti šiek tiek apačios ir palikti kvadratuką ax.gif

Lauruže, su bokšteliais man nelabai... per toli jie. Ir rėmelis nieko čia nepagerina.
O namelis pagriuvęs kairėn ax.gif Be to man čia jis centre nesižiūri. Ir erdvės virš kamino norėtusi...

Elina, liuks reportažas bigsmile.gif Noriu prie jūūūros...
Iš laiptukų galima dryžuotą ką padaryt ax.gif

Sayonara, pirmoji man spalvom patinka. Ir dar "gruodžio vidurys 4" Va dar kad to medžio vidury nebūtų - dabar jis kažkaip nukerta žvilgsnį... O kairysis pilnai tilptų...

Desiree, sveika pargrįžus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:38)

Matyt laikas keist. Pasitark su Elina smile.gif

biggrin.gif Aš nesuprantu ką jisako: "Tiesiog persvelnus fokusas. Ir fotochromatine aberacija " wacko.gif wacko.gif wacko.gif . Šiandien fotkinau su kitinuku, man irgi jau jo nepakanka blush2.gif .Noriu tikro objektyvo. Kitą savaitę turėsiu. Tą, kur Sillwio patarė 4u.gif . Aš tiklsiai nesuprantu ko man reikia iš naujo objektyvo, tik žinau ko negaunu iš kitinio. Tik neprašykit įvardinti, bo žvengsit čia iš manęs beee.gif, nemoku aš techninių žodžių.
Atsakyti
kaip manote, kas geriau? blush2.gif
http://www.fotofabri...-55mm-G-II.html
ar
http://www.fotofabri...GB-kortele.html
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:53)
Moksliškai smile.gif http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh
Pavyzdį galima pamatyti sayonaros nuotraukoj.

doh.gif paprasciau nebuna blush2.gif
Atsakyti