Sveiki, kiek nauju foto prikelet i skyreli
pakomentuosiu veliau....
labai noreciau josu nuomones apie si objektyva Nikkor 50mm f/1.8D AF .. va cia apie ji placiau http://www.vilbrafot...id=171&pid=8369. kodel jis toks pigus? kazakaip gazdina maza kaina... Juk visi kiti beveik 1000 litu brangiau. Tai ir bijau kad prastas nebutu...
QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 22:17)
ką darysi, Elina, fyfų dalia - būti amoralioms
p.s. patiko žodžio "amoralus" pavartojimas šiame kontekste
p.s. patiko žodžio "amoralus" pavartojimas šiame kontekste
Na gerai. Ar moralu nuimti gamtos spalvas ir keisti į j/b?....
QUOTE(Elina @ 2007 12 09, 21:20)
Na gerai. Ar moralu nuimti gamtos spalvas ir keisti į j/b?....
dar geriau
p.s. man visada patiko j/b pajūris. ir ne gelbėjant kadrus, o tiesiog..
QUOTE(Lauružė @ 2007 12 09, 21:03)
Pas mane Canon EOS 400D ir kitinis objektyvas 18-55 mm 3.5-5.6
Ale jis mane stebina lauke fotografuojant. Nors zoomo stipriai truksta, bet spalvos gaunasi geros.
Ale jis mane stebina lauke fotografuojant. Nors zoomo stipriai truksta, bet spalvos gaunasi geros.
Neužtenka jo kokybės?
QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 21:08)
Medis centre man labai trukdo
QUOTE(sayonara @ 2007 12 09, 21:08)
Gruodzio vidurys: salta ir saltos spalvos. Man kazkodel noretusi siltu spalvu, nes nuotr nuotaika primena jaukuma ir siluma.
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 21:23)
Medis centre man labai trukdo
teks pjauti.. taupysiu ne objektyvui, o "družbai"..
Labradoriuke, bet spalvos tokios buvo..
QUOTE(Elina @ 2007 12 09, 22:15)
Rėmais norėjau Sillwio paerzinti . Ne, jei rimtai niekaip neapsisprendžiau ar rėmų apskritai reikia, dėjau baltus, nepatiko. Spavotoms rėmų nedėjau. Sakykit o nėra amoralu gražias gamtos spalvas: jūrą, medžius padaryt juoda/balta? Man gražiai žiūrisi j/b, bet lyg kažkokia kalta jaučiuosi nuėmusi žalumos, jūros mėlio
Oi ne Elina, tikrai nieko amoralaus nėra smagiai tu čia užvadinai tačiau jei jau verti į j/b turi žinoti dėl ko tą darai - tarkim pabrėžti faktūrą, siluetus ar panašiai, o spalvos tarkim kiek blaško.. man patiko šis tavo intuityvus pavertimas į j/b
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 09, 21:17)
labai noreciau josu nuomones apie si objektyva Nikkor 50mm f/1.8D AF .. va cia apie ji placiau http://www.vilbrafot...id=171&pid=8369. kodel jis toks pigus? kazakaip gazdina maza kaina... Juk visi kiti beveik 1000 litu brangiau. Tai ir bijau kad prastas nebutu...
Turiu tokį. Labai ryškus ir kontrastingas objektyvas net ir prie atidarytos diafragmos, nuostabus bokeh, pakankamai greitai fokusuojasi. Ne kasdien jį naudoju, nes ant skaitmenos jis beveik portretinis, bet patalpose portretams iki pusės nieko geresnio dar nemačiau.
Drumbacele, tai mano "darbinis" objektyvas, visuomet uždėtas arba ant skaitmenos, arba ant juostos, dauguma mano nuotraukų darytos juo..
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:23)
Neužtenka jo kokybės?
Neuztenka. Baltu bokstu atveju pritruko zoomo, fotografuojant patalpoj - per mazai atsiveria diafragma ir truksta sviesumo. Net neblogai apsviestoj patalpoj reikia blico. Ir labai noretusi ryskesnio vaizdo. Tiesiog persvelnus fokusas. Ir fotochromatine aberacija