Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(grange @ 2007 04 07, 18:49)
As ir tiesiai i vazona lieju, ir karts nuo karto nunesu i dusa ismaudyti  biggrin.gif

drinks_cheers.gif lieju kai žemė išsausėja,o vasarą dažnai papurškiu... biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes gal kuri zinot kaip vadinasi ir kur isigyti augima skatinanti priemone?
Atsakyti
sveikos 4u.gif ,
nusipirkau ir aš dracena, dabar reikia ją persodinti, tad suku galvą kokių žemių jai geriau pirkti, palmėms skirtų ar kokių? g.gif patarkit prašau 4u.gif
Atsakyti
lilja, as persodinau savo dracena mazdaug pries metus i palmems skirta zeme. Matau jai patiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sniurke @ 2007 04 15, 21:46)
lilja, as persodinau savo dracena mazdaug pries metus i palmems skirta zeme. Matau jai patiko biggrin.gif

ačiū 4u.gif
pandysiu ir aš...
Atsakyti
Sveikutes,

Nusipirkau Dracena , man atrodo Masangina (apibudinciau kaip Juka tik lapai apvalesni, ryškiai žali su baltais dryžiukais). Noriu pasiklausti, ar galima šią gėlę laikyti miegamajame kambaryje? Kadangi pas mane svetaine yra į šiaurę ir nera ten daug sviesos, o skaiciau kad sios geles megsta sviesias siltas patalpas. Bet labai baiminuosi ar ji nera kenksminga miegamajame, nes zinau kad ne visas geles galima auginti miegamuosiuose. Ar si gele labai yra reikli ir lepi, jei tarkim ji stovetu nepakankamai sviesioje patalpoje?
Aciu uz atsakymus:)
Atsakyti
QUOTE(awiada @ 2007 04 16, 11:48)
Sveikutes,

Nusipirkau Dracena , man atrodo Masangina (apibudinciau kaip Juka tik lapai apvalesni, ryškiai žali su baltais dryžiukais). Noriu pasiklausti, ar galima šią gėlę laikyti miegamajame kambaryje? Kadangi pas mane svetaine yra į šiaurę ir nera ten daug sviesos, o skaiciau kad sios geles megsta sviesias siltas patalpas. Bet labai baiminuosi ar ji nera kenksminga miegamajame, nes zinau kad ne visas geles galima auginti miegamuosiuose. Ar si gele labai yra reikli ir lepi, jei tarkim ji stovetu nepakankamai sviesioje patalpoje?
Aciu uz atsakymus:)

Svaika 4u.gif
Tiesa pasakius, nieko negirdejau, kad dracena negali miegamajame augti. Pas mane ji kaip tik tame kambaryje, kur as miegu ir viskas gerai smile.gif Anksciau ji pas mane stovejo ant siaurines palanges ir as pastebejau, kad kazkaip letai lapeliai auga, pradejo ju galiukai geltonuoti ir tada perkeliau i kambari su lanagais i pietus, bet padejau ne ant palanges, o ant zemes. Po keliu dienu pastebejau, kad jai labaiu sviesi vieta patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi manau, kad saule ji megsta. Pas mane stovi vakaru puseje ir auga puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Labukas visoms

Ačiū už atsakymą į mano užklausimą, bet man vistiek neaišku, tai kiek tos šviesos turi būti patalpoje, kad Dracenai užtektų. Mano vyras labai pyksta, kad aš ją pastačiau miegamajame, nes būtent šiame kambaryje pas mus šviesos daugiausiai, nes tai pietų-vakarai. O svetainė yra į šiaurę ir ten nėra daug šviesos, o be to prie lango nėra vietos Dracenos pastatyti, tai vienintele vieta butų kamputis priešais langą, bet už kokių 5 m. (na per visa kambarį), tai ir šiaip šiam kambarį tokia priblanda, o dė to aš ir baiminuosi, kad jei aš pastatysiu savo gėlyte čia, tai ji gali man neaugti, bet šioje vietoje ji taip gražiai žiūrėtųsi prie mūsų namų interjero g.gif . Niu tai gal galit parašyti, koks gi tas apšvietimas turi būti šiai gėlei. Mane šis klausimas labai neramina, nes noriu kuo grečiau apsispręsti kurioje vietoje ją pastatyti, kol dar ji nespėjo priprasti prie vietos, nes jei vėliau pakeisiu vietą, tai tikraiusiai galiu jai pakenkti. Niu laukiu Jusu komentarų ir pasiūlymų, nes tokia gėlyte pirmą kartą nusipirkau i rtikrai nenoriu, kad jai būtų blogai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(awiada @ 2007 04 17, 15:58)
Labukas visoms

Ačiū už atsakymą į mano užklausimą, bet man vistiek neaišku, tai kiek tos šviesos turi būti patalpoje, kad Dracenai užtektų. Mano vyras labai pyksta, kad aš ją pastačiau miegamajame, nes būtent šiame kambaryje pas mus šviesos daugiausiai, nes tai pietų-vakarai. O svetainė yra į šiaurę ir ten nėra daug šviesos, o be to prie lango nėra vietos Dracenos pastatyti, tai vienintele vieta butų kamputis priešais langą, bet už kokių 5 m. (na per visa kambarį), tai ir šiaip šiam kambarį tokia priblanda, o dė to aš ir baiminuosi, kad jei aš pastatysiu savo gėlyte čia, tai ji gali man neaugti, bet šioje vietoje ji taip gražiai žiūrėtųsi prie mūsų namų interjero  g.gif . Niu tai gal galit parašyti, koks gi tas apšvietimas turi būti šiai gėlei. Mane šis klausimas labai neramina, nes noriu kuo grečiau apsispręsti kurioje vietoje ją pastatyti, kol dar ji nespėjo priprasti prie vietos, nes jei vėliau pakeisiu vietą, tai tikraiusiai galiu jai pakenkti. Niu laukiu Jusu komentarų ir pasiūlymų, nes tokia gėlyte pirmą kartą nusipirkau i rtikrai nenoriu, kad jai būtų blogai  biggrin.gif

Manau siauriniame kambaryje netinka. Geriau sviesesniame. Mano stovi kaip tik kambaryje su langais i pietus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2007 04 18, 08:04)
Manau siauriniame kambaryje netinka. Geriau sviesesniame. Mano stovi kaip tik kambaryje su langais i pietus  mirksiukas.gif

Laba diena,aš vakar irgi praretinau savo dracena,nupjoviau 2 stebelius,ir įstačiau į vandenį,dabar reikes važiot į Vilniu nes pas mus nera žemes palmems,o gal tinka ir kur gelems ir sodinukams dedam g.gif dar norejau paklaustikiek laiko galima laikit dracena vandeni ax.gif ,
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2007 04 20, 10:05)
Laba diena,aš vakar irgi praretinau savo dracena,nupjoviau 2 stebelius,ir įstačiau į vandenį,dabar reikes važiot į Vilniu nes pas mus nera žemes palmems,o gal tinka ir kur gelems ir sodinukams dedam g.gif  dar norejau paklaustikiek laiko galima laikit dracena vandeni ax.gif ,

Laikyti galima kol isleis sakneles arba is karto pasodinti i zeme smile.gif
Atsakyti