Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(mutti @ 2007 03 21, 15:20)
O aš gavau dovanų orchidėją prieš 2mėn, buvo su keliais žiedais, tai tie kai nužydėjo, tai liko tik stiebas  ax.gif Reiks pagąsdinti  lotuliukas.gif

tai is to stiebo gali ir vel naujas sakeles isleisti -tik buk kantri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 03 21, 20:55)
tai is to stiebo gali ir vel naujas sakeles isleisti -tik buk kantri  mirksiukas.gif

Ačiū visoms už patarimus orchidėjoms 4u.gif bet čia dracenų tema, tai einu į orchidėjų temą paskaitinėti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 21, 16:47)
Kažkada skaičiau, kad gėlės gerai auga arba neauga dėl dviejų priezaščių.Auga, kai jos myli šeimininkę, arba,kai jas šeimininkė myli.Neauga kai šeimininkė jų nemyli, arba,kai jos nemyli šeimininkės:)) smile.gif

Tą ir aš žinau , myliu visas savo gėles, bet gal kuri nors manęs nemyli rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 03 20, 22:29)
Vargšė dracena nupuvo,gal nušalt galėjo g.gif Nupjaukit tą viršūnę iki stiebo dalies,kuri nesuminkštėjus,net gal šiek tiek žemiau,nes vis tiek nupus,tada ant to stiebo užlašinkit vaško,kad nebėgtų sultys.Gal tą stiebą išeis išsaugot,po kiek laiko iš jo išautų naujos viršūnės.

Nušalti negalėjo , pas mus gan šilta . Vat iš tos per didelės meilės turbūt perlaisčiau. Reiks pjauti. O jeigu neturiu tikro vaško, tiks nuo žvakių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2007 03 22, 09:53)
Nušalti negalėjo , pas mus gan šilta . Vat iš tos per didelės meilės turbūt perlaisčiau. Reiks pjauti. O jeigu neturiu tikro vaško, tiks nuo žvakių?  g.gif

tik , aš žvakę uždegiau ir palašinau..
Atsakyti
turejau viena dracena, supudinau. perlaisciau. dabar nusipirkau kita, daug didesne. bijau ir vel nugalabyti. nu atrodo ir nelaistau daznai: karta i savaite. 4u.gif tai kaip jus savo augaliuka priziurit? kas kiek laiko laistot? bijau perlaistyti, bet ir bijau, kad nenudziovinciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anestute @ 2007 04 02, 00:16)
turejau viena dracena, supudinau. perlaisciau. dabar nusipirkau kita, daug didesne. bijau ir vel nugalabyti. nu atrodo ir nelaistau daznai: karta i savaite.  4u.gif  tai kaip jus savo augaliuka priziurit? kas kiek laiko laistot? bijau perlaistyti, bet ir bijau, kad nenudziovinciau  unsure.gif

niu jau cia labai daug buvo prirasyta kaip kas ka daro...
as lieju vasara tikrai du kart per sav po nedaug, ziema po karta..
Atsakyti
Siandien manosios nupjautosios dracenos virsune irgi atsidure salia koto zemeje. Isleido saknis, tai sakau ko ja tam puodelyje kankinti... smile.gif
Bet mane domina vienas klausimas:
Kotas apipiltas vasku, kol kas atrodo neblogai, tik nelabai suvokiu ka po to daryti su tuo vasku? Jis pats nusilups ar ji reikes nulupti, kad ugliukai galetu augti, ar aplamai jie prades augti sonuose, o ne ant nupjautos vietos?
Atsakyti
QUOTE(Rufi @ 2007 04 03, 20:33)
Siandien manosios nupjautosios dracenos virsune irgi atsidure salia koto zemeje. Isleido saknis, tai sakau ko ja tam puodelyje kankinti... smile.gif
Bet mane domina vienas klausimas:
Kotas apipiltas vasku, kol kas atrodo neblogai, tik nelabai suvokiu ka po to daryti su tuo vasku? Jis pats nusilups ar ji reikes nulupti, kad ugliukai galetu augti, ar aplamai jie prades augti sonuose, o ne ant nupjautos vietos?

Aš tą vašką palikčiau,nes ūgliukai pradeda augt iš šono truputį žemiau pjūvio vietos.
Atsakyti
tas vaškas vėliau pats nukris smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Neseniai suzinojau, kad auginu dracena. Specialiai ejau i Senukus, kad paziureciau panasius augalus ir suzinociau pavadinima blush2.gif Bandysiu ikelti jos nuotraukyte. Tikiuosi, priimsite i savo gretas mirksiukas.gif
Papildyta:
Kazkas nesigauna man su nuotraukyte schmoll.gif Tai tiesiog nuoroda idedu: Dracena
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2007 04 04, 21:36)
Sveikos  4u.gif
Neseniai suzinojau, kad auginu dracena. Specialiai ejau i Senukus, kad paziureciau panasius augalus ir suzinociau pavadinima  blush2.gif Bandysiu ikelti jos nuotraukyte. Tikiuosi, priimsite i savo gretas  mirksiukas.gif
Papildyta:
Kazkas nesigauna man su nuotraukyte  schmoll.gif Tai tiesiog nuoroda idedu:  Dracena

Labai nuostabi gėlytė thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2007 04 04, 21:40)
Labai nuostabi gėlytė  thumbup.gif  thumbup.gif

Ja turiu jau kokius 4 metus, bet ji labai mazai paaugo, tik lapu vis daugiau ir daugiau ir jie didesni, nei pradzioj buvo, bet vis tiek pats augalas zemas. Gal jai ko truksta? g.gif
Atsakyti