Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Mijja @ 2007 03 19, 22:41)
Berods prisidirbau  blush2.gif Turiu dracena. Ji buvo iš dviejų stiebų. Deja, mažesniojo lapai staiga nusviro, nuo koto atšoko ir nukrito tiesiog kuokštais. Kai nukrito - kotas buvo minkštas visas. Dadar tas darosi ir su didžiąja. Ką aš ne taip darau? Gal perlaiščiau?  verysad.gif

Vargšė dracena nupuvo,gal nušalt galėjo g.gif Nupjaukit tą viršūnę iki stiebo dalies,kuri nesuminkštėjus,net gal šiek tiek žemiau,nes vis tiek nupus,tada ant to stiebo užlašinkit vaško,kad nebėgtų sultys.Gal tą stiebą išeis išsaugot,po kiek laiko iš jo išautų naujos viršūnės.
Atsakyti
Maniškė dracena 10 metų jau pas mane, bet man nepatinka, kad lapelių smaigaliukai kokie 2 cm, nuruduoja - nukerpu, dar toliau nuruduoja - vel nukerpu ir tai be galo, ką jūs darote.
Maniškė Dracena
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 21, 11:48)
Maniškė dracena 10 metų jau pas mane, bet man nepatinka, kad lapelių smaigaliukai kokie 2 cm, nuruduoja - nukerpu, dar toliau nuruduoja - vel nukerpu ir tai be galo, ką jūs darote.
Maniškė Dracena

Arba kambaryje oras per sausas arba perlieta mirksiukas.gif
Atsakyti
Dbar manau, kad perlieta, nes paskutiniu metu namuose pradejo skraidyti mazulytes musytes ir aplink ta vazona irgi g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 21, 10:48)
Maniškė Dracena

Kokia įdomi dracena tavo bigsmile.gif tie kotai tokie netiesūs, o vingiuoti bigsmile.gif Labai graži dracena mirksiukas.gif Ir kitas gėlytes tavo pažiūrėjau blush2.gif visos labai gržios, o ypač orchidėjos mirksiukas.gif o aš va turiu vieną orchidėją, nužydėjo ir jaučiu nebesukraus žiedelių unsure.gif nemoku aš jų augint doh.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kag pagyrei ,Mutti. O Orchidėjų aš irgi nemoku auginti, net nepersodinau,kaip gavau pries metus taip ir yra.Tiesiog ėmiau ir pagąsdinau, kad išmesiu jei nežydės:))) išsigando
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 21, 15:04)
Kaip smagu, kag pagyrei ,Mutti. O Orchidėjų aš irgi nemoku auginti, net nepersodinau,kaip gavau pries metus taip ir yra.Tiesiog ėmiau ir pagąsdinau, kad išmesiu jei nežydės:))) išsigando

O aš gavau dovanų orchidėją prieš 2mėn, buvo su keliais žiedais, tai tie kai nužydėjo, tai liko tik stiebas ax.gif Reiks pagąsdinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 21, 15:04)

dracena gali būti kad šakos taip išsisukeę, nes linksta į šviesą.. bet atrodo tai gražiai
Aš ir pažiūrėjau kitas gėlytyes, ir tokie du klausimiukai - ar tu monsteros lapus nuskaibei ar ji tokia reta taip auga?
ir žiūriu bambukai gražiai auga, per keik laiko maždaug tiek la[elių išleido?
Pas mane tai vandenyje vis dar stovi, nuo kalėdų, bet kad tik lapiuką išleido, nežinau, gal vieta nepatinka, nes kažko neauga, nei seną kur turėjau irgi neleido daug, ir galų gale nupuvo ar kas jam ten nutiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 21, 15:54)
dracena gali būti kad šakos taip išsisukeę, nes linksta į šviesą.. bet atrodo tai gražiai
Aš ir pažiūrėjau kitas gėlytyes, ir tokie du klausimiukai - ar tu monsteros lapus nuskaibei ar ji tokia reta taip auga?
ir žiūriu bambukai gražiai auga, per keik laiko maždaug tiek la[elių išleido?
Pas mane tai vandenyje vis dar stovi, nuo kalėdų, bet kad tik lapiuką išleido, nežinau, gal vieta nepatinka, nes kažko neauga, nei seną kur turėjau irgi neleido daug, ir galų gale nupuvo ar kas jam ten nutiko  doh.gif

Mano bambukas jau 2, o gal ir 3 metai vazoje gyvena, išleido naujų lapelių, yra daug šaknų, bet sodinti kažkaip bijau, sako, kad neprigyja ax.gif
Atsakyti
Mutte ,kai nuzydejo manoji orchideja, nupjoviau jos koteli(nuo apacios keturis narelius atskaiciuoji ir nupjauni), pražydo antrą kartą tik po 8 men.Kantrybes.
Dracena išsišakojusi taip lankstytai nes sename bute nebuvo vietos ir ji buvo virvele surišta:)))
O bambuką pasodinau pernai gegužį vos su keliais lapeliais, o kitą visai be lapų( aš tą ilgą bambuką ,kur būna puokštėse supjausčiau į 4 dalis, du nudžiūvo, o du liko it tik viršus buvo sulapais) Stovi ant palanges pietvakarių pusėje,tik mėgsta vandenįsmile.gif)
Papildyta:
Monsterą tokią gavau iš moters ,kuri jos nemylėjo ir laikė tamsiame kampe,tai pas mane viršūnė apsilapavusi ir apačia, nes per vidurį buvo nemylima:))))
Atsakyti
aha tai man irgi gal reiks supajsutyti prieš sodinant, nes dabar tai toks ilgas g.gif

o mano orchidėja tai žydėjo per kalėdas, na mama gavo dovanų ir iki vasario pradžios tikrai, paskaiu padarė kelias sav pertrauką ir vėl dabar žydi thumbup.gif
Atsakyti
Orchideja ,matyt ,labai myli savo šeimininkę
Papildyta:
Kažkada skaičiau, kad gėlės gerai auga arba neauga dėl dviejų priezaščių.Auga, kai jos myli šeimininkę, arba,kai jas šeimininkė myli.Neauga kai šeimininkė jų nemyli, arba,kai jos nemyli šeimininkės:)) smile.gif
Atsakyti