Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Rufi @ 2007 03 15, 00:01)
Turim mes dracena jau keleta metu. Tiksliau gavo dovanu ja mama smile.gif O mano mama tokia augalu megeja... ax.gif Kad ta dracena nepriziurima tiek isvesejo, kad ant lango jau netilpo blink.gif
Sia ziema klausiau patarimo del jos nukirpimo, man buvo patarta tai padaryt pavasari smile.gif Kovo 6 as ja nukirpau...  ax.gif
Pirmas dienas bego is koto sultys, dabar jau nebebega, kaip cukrus sviesiai pilkom apnasom pasidenge nupjautoji vieta.  rolleyes.gif  Va kaip jis dabar atrodo  blink.gif  blush2.gif
Ka man dabar daryt?
Kiek laiko laukti nauju augliuku atsiradimo?
O gal visai neisgyvens?

Išaugs tie ūgliukai ir turbūt ne vienas,o kokie 2-3,bet laukti tai reikės ilgokai,tikrai ne kelias savaites,o mėnesius..
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 03 15, 12:40)
Išaugs tie ūgliukai ir turbūt ne vienas,o kokie 2-3,bet laukti tai reikės ilgokai,tikrai ne kelias savaites,o mėnesius..

sveikos dracenos augintojos,aš irgi nusprendžiau nupjauti savo dracenos šakeles,nes jau 5 ,tai sunku jai nabagei ,net pasviro i viena puse,bet vat nežinau ar visus pjaut reikia ar tik tos kurė lenkesi,na kaškaip sikasi idomiai,nežinau gal jau tikrai vietos jai mažai g.gif ,vienam vazone auga jinai pas mane jau 5 metus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rufi @ 2007 03 14, 23:01)
Sia ziema klausiau patarimo del jos nukirpimo, man buvo patarta tai padaryt pavasari smile.gif Kovo 6 as ja nukirpau...  ax.gif
Pirmas dienas bego is koto sultys, dabar jau nebebega, kaip cukrus sviesiai pilkom apnasom pasidenge nupjautoji vieta.  rolleyes.gif  Va kaip jis dabar atrodo  blink.gif  blush2.gif
Ka man dabar daryt?
Kiek laiko laukti nauju augliuku atsiradimo?
O gal visai neisgyvens?

g.gif tai kiek šakučių ji turėjo? ar tik viena buvo? nu jei viena tai nebuvo kitos išeities turbnūt kaip pjauti, bet jei daugiau, tai kodėl visas pjovei? doh.gif ir reikėjo užlašinti vaško ar anglim patrinti ant nupjautois vietos kad neįsimestų koks brudas unsure.gif niu gal nea.. daabr lauk kada pasirodys, as ir gegzužės mėn anų metų pjoviau tai gal po kokiu 4 sav pradėjo skilti, po dar kelių pradėjo leisti nu dabr jau papugus nemažai ta ataugėlė, bet tik viena teišleista.

QUOTE(LARISA 74 @ 2007 03 16, 10:11)
sveikos dracenos augintojos,aš irgi nusprendžiau nupjauti savo dracenos  šakeles,nes jau 5 ,tai sunku jai nabagei ,net pasviro i viena puse,bet vat nežinau ar visus pjaut reikia ar tik tos kurė lenkesi,na kaškaip sikasi idomiai,nežinau gal jau tikrai vietos jai mažai g.gif ,vienam vazone auga jinai pas mane jau 5 metus mirksiukas.gif
na jei nupajusi visus tai atordys, kaip prieš tai foto tik styburys, jei to nori...
pajuk tik tas, kurioms jau vietos ten nėra, tai ir kitos geriau augs, nes 5 šakos tai jau daug..
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 16, 15:09)
g.gif  tai kiek šakučių ji turėjo? ar tik viena buvo? nu jei viena tai nebuvo kitos išeities turbnūt kaip pjauti, bet jei daugiau, tai kodėl visas pjovei?  doh.gif  ir reikėjo užlašinti vaško ar anglim patrinti ant nupjautois vietos kad neįsimestų koks brudas  unsure.gif  niu gal nea.. daabr lauk kada pasirodys, as ir gegzužės mėn anų metų pjoviau tai gal po kokiu 4 sav pradėjo skilti, po dar kelių pradėjo leisti nu dabr jau papugus nemažai ta ataugėlė, bet tik viena teišleista.

Vienas kotas buvo, nebuvo jokiu salutiniu sakeliu mirksiukas.gif
O aukstyn uzaugo kokius pusantro metro, nejuokauju smile.gif Ta nupjauta dalis vos ne uz mane aukstesne buvo blink.gif Gele jau ant lango netilpo, virsune vos ne kelis kartus uzsisuko. Tos geles niekas realiai nepriziurejo, palieja ir tiek blush2.gif
Tai as emiausi iniciatyvos, bet del vasko ar anglies nieko negirdejau ax.gif
Dabar ant to koto pasidengus plevele, tai tikiuosi niekas nebepuls gelytes.
Atsakyti
Ai nu tai tada nurminai, galvoju negi keli buvo....
Tai pasodinai tą kitą viršūnę ar nebe?

na turėtų ataugti, o jai patiko augti paparasčiausiai, ar žemė patiko ar dar kas..
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 17, 00:02)
Ai nu tai tada nurminai, galvoju negi keli buvo....
Tai pasodinai tą kitą viršūnę ar nebe?

na turėtų ataugti, o jai patiko augti paparasčiausiai, ar žemė patiko ar dar kas..

As nukirpta virsune i puodeli pastaciau su vandeniu salio koto, ar nevertejo? Taciau virsune tokia nusiurus, nes nebuvo vietos jau augti, su tokiais trumpais, mazais lapeliais, tai net nezinau ar verta sodinti.
Atsakyti
QUOTE(Rufi @ 2007 03 16, 22:27)
Vienas kotas buvo, nebuvo jokiu salutiniu sakeliu mirksiukas.gif
O aukstyn uzaugo kokius pusantro metro, nejuokauju smile.gif Ta nupjauta dalis vos ne uz mane aukstesne buvo blink.gif  Gele jau ant lango netilpo, virsune vos ne kelis kartus uzsisuko. Tos geles niekas realiai nepriziurejo, palieja ir tiek  blush2.gif 
Tai as emiausi iniciatyvos, bet del vasko ar anglies nieko negirdejau ax.gif
Dabar ant to koto pasidengus plevele, tai tikiuosi niekas nebepuls gelytes.

Tą viršūne pabandyk pasodinti,gal atsigaus ir tie lapeliai viršutiniai.Ir toliau gražiai augs,o galų gale galėsi vėl palikti tik kotelį tuos lapus nupjauti ir bus nauja gėlytė mirksiukas.gif .

Bet kitą kartą būtinai kaip pjausi ,kaip jau minėjo ankščiau grange,reikia būtinai tą vietą patepti kažkuo.Ir aš kaip savo nupjoviau ,užlašinau vašku ir dar apsukau tą viršūnėlę plėvelę,tai pas mane per mėn išlindo lapeliai,o pradėjo skilti žievelė gal po 2 sav.ir net penkiuose vietose.Bet kaip pamačiau pirmus lapelius tada plėvelę nuėmiau ,kad lapukai nešustų.Ir išaugo lapeliai trijuose vietose,o kiti taip ir sustojo.Nes plėvelė padaro kaip šilknamio sąlygas.Temoje labai daug rašytą apie dracenų dauginimą ,na tuos nupjovimus,maždaug gali pagal datą peržiūrėti temą ,tai 2006 m pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2007 03 17, 22:00)
Tą viršūne pabandyk pasodinti,gal atsigaus ir tie lapeliai viršutiniai.Ir toliau gražiai augs,o galų gale galėsi vėl palikti tik kotelį tuos lapus nupjauti ir bus nauja gėlytė mirksiukas.gif .

Bet kitą kartą būtinai kaip pjausi ,kaip jau minėjo ankščiau grange,reikia būtinai tą vietą patepti kažkuo.Ir aš kaip savo nupjoviau ,užlašinau vašku ir dar apsukau tą viršūnėlę plėvelę,tai pas mane per mėn išlindo lapeliai,o pradėjo skilti žievelė gal po 2 sav.ir net penkiuose vietose.Bet kaip pamačiau pirmus lapelius tada plėvelę nuėmiau ,kad lapukai nešustų.Ir išaugo lapeliai trijuose vietose,o kiti taip ir sustojo.Nes plėvelė padaro kaip šilknamio sąlygas.Temoje labai daug rašytą apie dracenų dauginimą ,na tuos nupjovimus,maždaug gali pagal datą peržiūrėti temą ,tai 2006 m pradžioje.

Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
Na va, prisidirbau... Tas mano kotas pradejo pelyt... Buvot teisios doh.gif
Mes nupjovem dar karta, kokiu 1cm zemiau, apipylem vasku ir uzdejom maisiuku.
Jauciu mano gelyte tokiu drastisku pakartotinu operaciju neistvers... blush2.gif

Kaip manot, gal be reikalo? Bet cia tiek patareju suleke, visi patarinejo pjaut, atseit pelesis ne tik pavirsiuje, bet ir giliau sedi ir t.t, kad uzpylus ant virsaus tokio vasko nieko nepasikeis.
Atsakyti
g.gif hmm sunkus variantas, neaikšu kiek tas pelėsis paėjo į vidų, gal nieko jei nupjovėt dar kartąč, nu žiūrėk kas bus, jei ne, teks deja deja, bet atsisveikint su gėlyte verysad.gif
Atsakyti
sveikos..dracenų augintojos. aš irgi auginu draceną, kokie ....6 metai...auga ,gan neblogai,karts nuo karto persodinu..., kas 2 metai...vonioj pastatau "po dušu"...ir dulkes nuplauna..ir pasilaisto...anksščiau, labai stengiaus po vazonu dėl lėkštutę, ir tada tik laistyti...dabar tiek laio nebėra..bet kol kas auga...
Žemę persodinimui perku, tik tam skirtą(palmėms, dracenoms)... biggrin.gif
Atsakyti
Berods prisidirbau blush2.gif Turiu dracena. Ji buvo iš dviejų stiebų. Deja, mažesniojo lapai staiga nusviro, nuo koto atšoko ir nukrito tiesiog kuokštais. Kai nukrito - kotas buvo minkštas visas. Dadar tas darosi ir su didžiąja. Ką aš ne taip darau? Gal perlaiščiau? verysad.gif
Atsakyti