iki pirmo istrynimo bandysiu konsultuoti:
invisible del alimentu:
1. taip prisiteisti islaikyma is nelegaliai dirbancio vyro galima prisiteisti.
Visu pirma darbingas vyras ar dirba legaliai ar nedirba (ar dirba nelegaliai) turi prisideti prie vaiko islaikymo. Minimalus priteistinas dydis paprastai teisme dabar apie 350 Lt kas menesi mokamomis periodinemis ismokomis. Yra dar budas teismo posedyje uzduoti jam klausima apie darba ir jei jis patvirtins, kad dirba neoficialiai (nelegaliai), tuomet atsižvelgiant į jo gaunamas pajamas prasyti didesnio islaikymo dydzio.
2. Kiek zinau pagal BK (bauzdiamaji kodeksa) tik tuo atveju, jei pavyktu irodyti sudeti, jog santykiavo su nepilnameciu, pazadedamas jam ka nors uz tai, t.y.:
151-1 straipsnis. Lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant
nepilnamečio asmens seksualinio
apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą
1. Tas, kas lytiškai santykiavo ar kitaip tenkino lytinę aistrą
su nepilnamečiu asmeniu pasiūlęs, pažadėjęs suteikti ar suteikęs
jam už tai pinigų ar kitokios formos atlygį, jeigu nebuvo
išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai
santykiauti požymių,
baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės
apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.
tik siuo atveju gali gresti baudziamoji atsakomybe. Esant nepilnamecio norui, sutikimui, laisvai valiai - toks veikimas nebaudziamas.
Vaikams visiems paprastai vienodo dydzio islaikymas priteisiamas, nukrypstama, jei pavyksta irodyti, jog vaikui reikalinga skirti daugiau lesu pvz. del jo sveikatos bukles.
Del pervedimu i saskaita tai geriau nemoketi grynais, nes po keliu metu gali is teismo buti atsiustas ieskinys, kuriame nurodoma, jog nieko vaikui nebuvo mokama ir prasoma priteisti isiskolinima. Banko pavedimai butu irodymas priesingai.


lapinske

del skolos isieskojimo kreiptis i antstolius. Realiai tai nebus arestuotas butas, kol nebus iregistruotas vaiko tevo vardu. Jau berods AZ minejau, jog galima pabandyti pagasdinti vyra, kreipiantis i VMI, jog sioji inicijuotu buto paveldejimo procedura, tuomet paprastai vengiantieji moketi ar priimti palikimus susizgrimba ir kreipiasi patys del palikimo priemimo ir turto savo vardu iregistravimo. Tuomet galima prasyti vaiko skolos islaikyma pakeisti i turto dali arba kreiptis i antstoli del turto pardavimo is varzytiniu, siekiant padengti isiskolinima ir pan.


vidusas

konkretaus straipsnio nei DK, nei kt teises aktuose nebus, jog nereikia atidirbti. Bet kadangi tai pateisinama priezastis neatvykti i darba, DK nereglamentuojant atidirbimo, be abejo toks reikalavimas / prasymas darbdavio butu pazeidziantis jusu teises ir suponuotu jums teise kreiptis i teisma. Trumpas atsakymas: atidirbti nereikia, teises aktuose nera atidirbimo.

kitiems (jei neistrins siu) bandysiu kiek veliau konsultuoti.