Įkraunama...
Įkraunama...

Planuoju antrą vaikelį, nors dar esu

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 09 11, 15:48)
Manau, kad labai jau reliatyvus dalykas, kas tas "lengviau". Imi vieną dieną ir nusprendi, kad viskas, nebežindysiu. Vaikas isterijoje, pati prisigeri bromkriptino, apsibintuoji krūtinę, kad kuo labiau būtų suveržta - pienui nebėra mechaniškai kur kauptis, ir kenti skausmą plius žliumbi kartu su vaikeliu. Privalumas - kelios dienos ir baigta (tuo atveju, jei neįsigyji mastito). Apie tokius vaizdelius deja buvau girdėjusi.

Pati visgi esu už humaniškumą. Sūnelį žindžiau iki pusantrų ir gan ilgai tikrai dažnokai. Kai pradėjome rimčiau galvoti apie antrą atžalėlę, sąmoningai palaipsniui vis retinau maitinimus, stebėjau kada mažyliui tai būtinybė, o kada gali kiek paniurzgėjęs visai ir užsimiršti. Kai sužinojau, kad laukiuosi, buvo likę 1-2 maitinimai per parą. Toliau maitinau dar apie mėnesį. Sunkiausia buvo atsisakyti vakarinio žindymo, nes jokio kito migdymosi būdo mažius nepripažino. Nežinau kiek tai dar būtų tęsęsi, bet galiausiai viską "išsprendė" prasidėję pykinimai, kurie mane labiausiai kamuodavo vakarais. Taip neišvengiamai sūnelio migdymą perėmė tėtis, tuo pačiu per kokią savaitę dar ir pripratino miegoti lovelėje, kas atrodė visiškai neįmanoma. Beje aš problemų su krūtimis irgi neapturėjau jokių - vienoje pienas kažkaip savaime nustojo gamintis, tai paskutines kelias dienas duodavau valgyti tik iš kitos. Galutinai nutraukus žindymą kelias dienas jaučiau šiokį tokį tempimą, bet nei nutraukinėjau, nei ką - matyt pasigaminę likučiai savaime rezorbavosi. Per kursus esu girdėjusi, kad galima pabaigoje net kas antrą dieną žindyti, kas visiškai prieštarauja tai man sunkiai suvokiamai teorijai, jog su vaiku reikia elgtis kaip su kokiu nusikaltėliu: nuo šiandien valgymas iš krūties - blogis ir taškas.

O skubėti atjunkyti drastiškomis priemonėmis vien dėl to, kad kuo greičiau būtų įmanoma pastoti, apskritai žiauroka - argi galima tikrai nuoširdžiai mylėti beateinantį kitą vaikelį, jei dėl šios atrodytų nekaltos svajonės iš tiesų atimi iš jau esančio šalia tai, kas ne užgaida ar kaprizas, o vienas iš didžiausių poreikių jo amžiuje.

sveikos, kaip grazu.. thumbup.gif
as taip pat planuoju antra leliuka...labai jau jo noreciau, bet maitinu intensyviai pirmaji, kuriam 1m1men.aisku mmm dar nesergu...suku galva ar cia dar bandyt bandyt gal pastosiu nenutraukus maitinimo ar taip va svelniai, kaip parase smalsute, nutraukinet...po truputuka...
taip ir nesuprantu ar imanoma pastot daug maitinant ir nesergant mmm g.gif
Atsakyti
QUOTE(MonikuteBB @ 2009 09 30, 14:23)
taip ir nesuprantu ar imanoma pastot daug maitinant ir nesergant mmm  g.gif

Pirmąjį pusmetį, kol vaikiuko neprimaitini kitu maistu, gali būti ir neįmanoma, o paskui, bent jau statistiškai, tikimybė smarkiai didėja, net jei ir mėnesinių dar nėra.

P.S. Ačiū visoms už pagyras... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 rugsėjo 2009 - 14:16
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 09 30, 16:14)
Pirmąjį pusmetį, kol vaikiuko neprimaitini kitu maistu, gali būti ir neįmanoma, o paskui, bent jau statistiškai, tikimybė smarkiai didėja, net jei ir mėnesinių dar nėra.

aciu uz atsakyma...bandysim ir toliu, gal pavyks nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės;) Mano pirmam suneliui jau 1,8. Jau senai norime antro, bet kol kas nepavyksta. blush2.gif
Šiandien pagaliau atsirado mmm....tai dabar labai tikiuosi, kad neužilgo vėl busiu neštuke;) nestuke.gif
Pirmą vaiką maitinu dieną prieš miegą ir naktį kelis kartus. Noriu nujunkyti "švelniai", be drastiškų priemonių, tačiau kol kas nepavyksta. Tikiu, kad ateis laikas, kai pats vaikas nebeprašys. 4u.gif
Atsakyti
na manasis pilvelis siurpriziukas tai galiu pasakyti kad pastoti imanoma..as pastojau kaip mano mergytei buvo 7menesiukai ir nors buvo menesines tik 1karteli(nors pati maitinau ir papildomo maistelio labai mazai daviau) antruju jau kaip galima buvo suprasti nesulaukiau blush2.gif maniau kad su hormonais ar pan,nes treciojo kaip ir neplanavome bet matyt cia neisakysi aukstesniajam biggrin.gif tai vat dabar mano mergytei 1m.ir 1men.ir pries 2 savaiteles baigiau maitinti savo pieneliu o po triju menesiuku bus treciasis pilvelio gyventojas :)taip kad mazas skirtumas truputi baugina bet visgi...manau bus sunki pradzia bet susitvarkysim...kad tik butu viskas gerai ir bus liuks:)sekmes planuojancioms bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 11, 16:14)
na manasis pilvelis siurpriziukas tai galiu pasakyti kad pastoti imanoma..as pastojau kaip mano mergytei buvo 7menesiukai ir nors buvo menesines tik 1karteli(nors pati maitinau ir papildomo maistelio labai mazai daviau) antruju jau kaip galima buvo suprasti nesulaukiau  blush2.gif

Pasmalsausiu - o tos pirmos mėnesinės buvo po kiek laiko ir kiek laiko nuo jų praėjo iki pastojimo? Šiaip tai tas "tik vienas kartelis" jau neabejotinai rodo, kad vaisingumas atsistato, net jei kitas ciklas ir nenormaliai ilgas.
Papildyta:
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 11, 16:14)
tai vat dabar mano mergytei 1m.ir 1men.ir pries 2 savaiteles baigiau maitinti savo pieneliu o po triju menesiuku bus treciasis pilvelio gyventojas :)taip kad mazas skirtumas truputi baugina bet visgi...manau bus sunki pradzia bet susitvarkysim...

Viskas bus gerai. console.gif Stprybės Tau su trim pabiručiais. 4u.gif
Atsakyti
aciu smalsute biggrin.gif as irgi tikiuosi kad bus viskas gerai...o pirmosios menesines pasirode kai dukrytei buvo 6 menesiukai na o antruju jau ir nebesulaukiau blush2.gif ...
Papildyta:
papildysiu kad jau kai antruju menesiniu nesulaukiau tai jau laukiausi ...siaip labai bedu nebudavo su pastojimais ir anksciau,nes suplanuodavome viena menesiuka o kita jau turedavau dvi juosteles..tai truputi ir baido kad nebepakliuciau i keblia situacija daugiau biggrin.gif uzteks ir triju man smile.gif cool.gif vaikiuku...
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 11, 16:30)
aciu smalsute  biggrin.gif as irgi tikiuosi kad bus viskas gerai...o pirmosios menesines pasirode kai dukrytei buvo 6 menesiukai na o antruju jau ir nebesulaukiau  blush2.gif ...
Papildyta:
papildysiu kad jau kai antruju menesiniu nesulaukiau tai jau laukiausi ...siaip labai bedu nebudavo su pastojimais ir anksciau,nes suplanuodavome viena menesiuka o kita jau turedavau dvi juosteles..tai truputi ir baido kad nebepakliuciau i keblia situacija daugiau  biggrin.gif uzteks ir triju man smile.gif  cool.gif vaikiuku...

stiprybės mamytei;))))))
Atsakyti
QUOTE(Ninulia @ 2009 10 07, 15:41)
Sveikos, mamytės;) Mano pirmam suneliui jau 1,8. Jau senai norime antro, bet kol kas nepavyksta.  blush2.gif
Šiandien pagaliau atsirado mmm....tai dabar labai tikiuosi, kad neužilgo vėl busiu neštuke;)  nestuke.gif
Pirmą vaiką maitinu dieną prieš miegą ir naktį kelis kartus. Noriu nujunkyti "švelniai", be drastiškų priemonių, tačiau kol kas nepavyksta. Tikiu, kad ateis laikas, kai pats vaikas nebeprašys. 4u.gif

sveikute,mano suneliui irgi tuoj 1,8 irgi seniai norime...nesisaugom... mmm atsirado 7men po gimdymo, reguliarios.bet karta uzsilaike.nuejus pas gine pasirode kad kiausides tuscios ir kol maitinu sake nieko nebus ovuliacija nevyksta sad.gif ...jau kuri laika ,kai mazius pasimaitina ,jauciu issekima.nutariau nutraukti.jau 3 d kaip nemaitinu,pavyko labai svelniai ko nesitikejau,nes labai aktyviai culpdavo,net tuscius... g.gif .tik kas atsakys per kiek laiko atsistatys organizmas,atsiras ovuliacija???!!!
Atsakyti
QUOTE(dalia11 @ 2009 10 13, 00:26)
sveikute,mano suneliui irgi tuoj 1,8 irgi seniai norime...nesisaugom... mmm atsirado 7men po gimdymo, reguliarios.bet karta uzsilaike.nuejus pas gine pasirode kad kiausides tuscios ir kol maitinu sake nieko nebus ovuliacija nevyksta  sad.gif  ...jau kuri laika ,kai mazius pasimaitina ,jauciu issekima.nutariau nutraukti.jau 3 d kaip nemaitinu,pavyko labai svelniai ko nesitikejau,nes labai aktyviai culpdavo,net tuscius...  g.gif .tik kas atsakys per kiek laiko atsistatys organizmas,atsiras ovuliacija???!!!

Musu situacija irgi panasi, tik stai, jau antra savaite nebemaitinu, o kol maitinau - pastoti nepavyko ( planuoti pradejom jau atsiradus mm - lygiai metai po gimdymo).
Norejau paklausti, gal kas susidure su panasia situacija - kad kol maitino, nepastojo, o nutraukus maitinima pastoti pavyko? Ir kiek praejo laiko po maitinimo nutraukimo pradzios iki pastojimo? Zinau, kad tai individualu, bet daznai buna panasiu situaciju....
Atsakyti
QUOTE(Rasyciux @ 2009 10 13, 09:46)
Musu situacija irgi panasi, tik stai, jau antra savaite nebemaitinu, o kol maitinau - pastoti nepavyko ( planuoti pradejom jau atsiradus mm - lygiai metai po gimdymo).
Norejau paklausti, gal kas susidure su panasia situacija - kad kol maitino, nepastojo, o nutraukus maitinima pastoti pavyko? Ir kiek praejo laiko po maitinimo nutraukimo pradzios iki pastojimo? Zinau, kad tai individualu, bet daznai buna panasiu situaciju....

Jo, man pavyko. Maitinau iki metukų. Kai tik visai nustojau maitint 2007 gruodžio 1 d., atsirado mm po kelių sav. ir iškart pastojau gruodžio gale.Kol maitinau - nesisaugojom pusę metų ir nepastojau. Deja, nėštumas nutrūko 5 sav. verysad.gif Paskui pastojau po ketvirto ciklo, tačiau vėl nesėkmingai.
Vaikščiojau pas gydytojus. Vieno jų nuomonė, kad gal persileidimai vyksta, nes vis dar turiu pieno (stipriai paspaudus bėga šviesus pienukas), nors tyriaus prolaktiną - norma, nepadidėjęs....
Nors čia nuo organizmo priklauso. Va mano draugė maitindama pastojo ir nėščia dar maitino iki 3 mėn. ir viskas jiems gerai...
Linkiu ir jums sėkmingo antro nėštumo 4u.gif Mes irgi neprarandam vilties ax.gif
Papildyta:
oi, privėliau klaidų smile.gif Maitint nustojau 2008 gruodžio 1 d.
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2009 10 13, 11:15)
Jo, man pavyko. Maitinau iki metukų. Kai tik visai nustojau maitint 2007 gruodžio 1 d., atsirado mm po kelių sav. ir iškart pastojau gruodžio gale.Kol maitinau - nesisaugojom pusę metų ir nepastojau. Deja, nėštumas nutrūko 5 sav.  verysad.gif Paskui pastojau po ketvirto ciklo, tačiau vėl nesėkmingai.
Vaikščiojau pas gydytojus. Vieno jų nuomonė, kad gal persileidimai vyksta, nes vis dar turiu pieno (stipriai paspaudus bėga šviesus pienukas), nors tyriaus prolaktiną - norma, nepadidėjęs....
Nors čia nuo organizmo priklauso. Va mano draugė maitindama pastojo ir nėščia dar maitino iki 3 mėn. ir viskas jiems gerai...
Linkiu ir jums sėkmingo antro nėštumo  4u.gif Mes irgi neprarandam vilties  ax.gif
Papildyta:
oi, privėliau klaidų smile.gif Maitint nustojau 2008 gruodžio 1 d.

Idomu.mm tau atsirado kai nustojai maitint??man jos seniai,tik ovuliacijos nera ,skirtumas toks.kada visai nemaitinsiu kada atsistatys,supratimo neturiu,o dar sunkumu turejau su pastojimu..Labai gaila ,kad tiek tau teko isgyvent verysad.gif
Atsakyti