Įkraunama...
Įkraunama...

Planuoju antrą vaikelį, nors dar esu

QUOTE(Oksanik @ 2009 02 26, 20:46)
Man patiko lotuliukas.gif  doh.gif

Tai normalu ats galima?? biggrin.gif

Pateiksiu trecia versija mirksiukas.gif PSO rekomenduoja zindyti iki 2.5 metu arba tol, kol vaikas pats atsisakys kruties.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti mamyciu po keliu menesiu po gimdymo jums atsirado (o gal dar ne) mmm zindant leliukus???
Atsakyti
QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 10:15)
Norejau pasiteirauti mamyciu po keliu menesiu po gimdymo jums atsirado (o gal dar ne) mmm zindant leliukus???

As jau rasiau, kad mmm atsirado per mazylio pirmaji gimtadieni 4u.gif Reguliarios
Atsakyti
QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 11:15)

po 4 men kazkur
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2009 02 27, 12:25)
po 4 men kazkur

Klausiu, nes nesuprantu kas darosi mano organizmui: pilva maudzia isvien jau 3 men., labai jautrios kiausydes (ta ir ginekologas pasake), nugara pamaudzia, tai speneliai jautrus pasidaro, tai vel normaliai, apie isskyras visai patyliu, nes kiekviena diena vis kazkas naujo. tai vat ir galvoju, gal cia jau mmm turetu buti??? ar jums tai nebuvo?
Atsakyti
QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 13:30)
Klausiu, nes nesuprantu kas darosi mano organizmui: pilva maudzia isvien jau 3 men., labai jautrios kiausydes (ta ir ginekologas pasake), nugara pamaudzia, tai speneliai jautrus pasidaro, tai vel normaliai, apie isskyras visai patyliu, nes kiekviena diena vis kazkas naujo. tai vat ir galvoju, gal cia jau mmm turetu buti??? ar jums tai nebuvo?

Mano maziui tuoj metukai, o mmm dar nera. Pilva pamaudzia, speneliai, pasitaiko, kad jautresni buna, irgi ne karta atrode, kad jau mmm prasides, bet nea g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 26, 18:21)
Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja žindyti iki 2 metų. Na aišku nesame trečiojo pasaulio šalis, kur negaunantis motinos pieno vaikas būtų pasmerktas jei ne mirčiai, tai bent jau tikrai nevisavertei mitybai, bet tvirtinti, kad metinukui vaikui iš MP naudos JOKIOS - na, sakyčiau, švelniai tariant perdrąsu profesine prasme.

kai pati zinau, kokia nauda duoda zindymas, tai ir neimu i galva tokiu gydytoju "rekomendaciju" doh.gif ir nera taip svarbu ar PSO rekomenduoja iki 2m, ar 3m, kartais pati mama jaucia ar toliau testi maitinima ar ne. mirksiukas.gif

QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 12:30)

ir man tas pats, kadangi jau labai noriu mazylio tai jauciu kiekviena menesi siuos simtomus tongue.gif mmm atsirado po 1m ir 2 men, bet vis dar nereguliarios, tai manau del to ir visas oranizmas taip pokstauja. Gydytoja sake, kad visa tai del maitinimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 02 26, 17:21)
Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja žindyti iki 2 metų. Na aišku nesame trečiojo pasaulio šalis, kur negaunantis motinos pieno vaikas būtų pasmerktas jei ne mirčiai, tai bent jau tikrai nevisavertei mitybai, bet tvirtinti, kad metinukui vaikui iš MP naudos JOKIOS - na, sakyčiau, švelniai tariant perdrąsu profesine prasme.

Nu o ka daryt, jei mano vaikas kanda ir visai nebetraukia, zinau, dygsta dantys, bet negaliu jo ikalbet valgyt doh.gif To pasekoja atsargos mp mazta, o jis ne is tu, kuris butu patenkintas danai glaudziamas prie kruties, jam reikia daug ir is karto, taip iprato nuo mazyliuko...O valgyt tai nori, ypac nakti, bet jau nebegana...

QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 10:15)

Dar neatsistate, jau 10 menesiuu vaikuciui, like 3 maitinimai paroje.

QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 11:30)

Mano drauge
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Aš dar nesulaukiau savo mm verysad.gif Prieš kelias savaites jau ir pilvą maudė ir nugarą ir gleivių buvo, galvojau jau bus ne už kalnų mm, o dabar visi požymiai dingo. Taip ir nesupratau kas čia buvo g.gif

Tiesa, maitinu prieš kiekvieną miegą ir naktį dar, kartais būna, kad dieną jau apsieinam ir be papulio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kershyte: 27 vasario 2009 - 13:41
QUOTE(Oksanik @ 2009 02 26, 20:46)
Man patiko lotuliukas.gif  doh.gif

Tai normalu ats galima?? biggrin.gif

Na jei tiksliau - vaikus rekomenduojama žindyti iki 2 metų ir ilgiau, primaitinant kitu kokybišku maistu. Niekas nedraudžia maitinti ir iki 3 metų, bet PSO akcentuoja būtent 2 metų ribą.

Žinau realų atvejį, kai viena moteris (tarp kitko, griežta vegetarė) žindė savo ketverių metukų dukrytę ir bent tada nelabai ruošėsi atjunkyti (nežinau kaip klostėsi toliau). Man asmeniškai tai visiškai nepriimtina. Pati buvau nusibrėžusi ribą, kad iki vienerių būtinai, o toliau bus matyt. Kol kas pasiekimas tik toks, kad mažiau maitinu dieną. Dabar pagalvoju, kad gal visai verta ir šviežių daržovių sezono sulauti, nes labai nesinori pereiti prie tų konservų ar tuo labiau maximinių produktų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2009 02 27, 14:00)
Nu o ka daryt, jei mano vaikas kanda ir visai nebetraukia, zinau, dygsta dantys, bet negaliu jo ikalbet valgyt doh.gif To pasekoja atsargos mp mazta, o jis ne is tu, kuris butu patenkintas danai glaudziamas prie kruties, jam reikia daug ir is karto, taip iprato nuo mazyliuko...O valgyt tai nori, ypac nakti, bet jau nebegana...

Alkanas ir nesiduoda žindomas? g.gif Gal tokiu atveju nereikia siūlyti kito maisto - labiau išalks ir valgys, niekur nedings. unsure.gif

O kandžiotis tai ir maniškis buvo pradėjęs, dabar irgi pasitaiko, bet jei tikrai išalkęs - paprastai elgiasi drausmingai.
Papildyta:
QUOTE(GriBe @ 2009 02 27, 11:15)

Man tai po kokio mėnesio nuo pogimdyminio kraujavimo pabaigos, nors be primaitinimų kitu maistu žindžiau pusmetį.
Atsakyti
Aciu, jau isbandyta blush2.gif Tada poreikis mp isauga, bet nuo to nei kiek geriau netraukia, dar tik blogiau buna, nemigos naktys ir alkanas. Siaip gi 2-3 k mp turi uztekt, tai as dazniau nei nesiulau dabar. MAnau, viena is problemu - dantys, kita- nuo pat pradziu man befdavo mp fontanu, pavalgydavo per 2 minutes vaikas, atrodo mistika, bet svorio ir ugio priaugis buvo nerealus, dabar jau 81 cm, o kai apmazejo maitinimu, baiigesi sroves, ir mazylis nenori ciulpti ilgiau nei 2 minutes, o aisku is tokio valgymo mazai naudos dabar. MAne gal uzmetysit pomidorais, bet as palaipsniui iki metuku svajoju surast tinkama misinuka, nes man jau darosi keista, kad pvz 1 karta kai valgo puikiai pavakary, po valandos jau buna alkanas.
Atsakyti