http://www.supermama...?...c=189485
Paskaitykit čia, gal padės.
QUOTE(Natyte @ 2007 03 22, 11:31)
na va, pagaliau ir mes po menesiuko turesim nauja augintine - pudeliuke. taciau iskilo siokiu tokiu klausimu. gal kas gales patarti:
Tai kaip sekasi? ar susidraugavo, ar pykstasi? papsakok situaciją dabartinę, žiūrėsim, ką nors patarsim
QUOTE(andrius @ 2007 12 29, 19:38)
Sveiki visi.Nupirkau savo suniui Hills maisto.Valgo jis ji,bet lb mazai...Nezinau,kaip jus ipratiot savo suniukus esti noriai sausa maista? Aisku retsykiais duodant kosiu,ar isviriant sirdies...
dekui uz pagalba..
dekui uz pagalba..
Bet kokį naują ėdalą patariama pratinti pamažu. Gali imti tų košių ir nedidelę dalį hilso ir sumaišyk. po truputį didink hilso. kol persisi vien tik prei hilso. Aišku, beveik visi (tikslaiu visi) šunys mieliau ėda natūralų ,,naminį" maistą, nei tą pramoninį kombikormą. aš savo šuniui duočiau mėsos ir ryžių košes, nei tas granules, bet neturiu nei laiko, nei sąlygų virti jų bent 2 kartus per dieną.
Dar vienas pratinimo būdas, gali ant to sauso užpilti kokio padažo ar mėsos nuoviro dėl kvapo
QUOTE(Mama Ruta @ 2007 12 30, 13:19)
Sveiki,
zmones protingi ir patyre, patarkit.
Siandien savaite laiko kaip namuose turim nauja seimos nari, beveik 2 men. spanieliuke.
zmones protingi ir patyre, patarkit.
Siandien savaite laiko kaip namuose turim nauja seimos nari, beveik 2 men. spanieliuke.
Kaip ten su skiepais? kada šuniukas baigė žindyti motiną? Gyvenat daugiabutyje, kur kiemas bendras, ar ne? nors dėl ligų, tai galit vesti nevesti šuniuko į lauką: viso gero galima parnešti namo su batais. Todėl siūlyčiau pavargti ir nešioti šuniuką į lauką kuo dažnaiu tik labai trumpam. Geriausiai tai: atikeli ryte - staigiai bėgte į lauką nešini šuniuku, kieme paleidžiat. spėju po minutės bus rezultatas O tada jau girkite, girkite ir bėgte namo. po kiek laiko duokite paėsti ir dar po kiek laiko (stebėkite) 5-20-30 min turėtų vėl norėti į lauką. tada vėl bėgte nešini šuniuku. nebūkite ilgiau gerų 5 min, stebėkite, kad nesušaltų šuniukas. Neleiskite lipti laiptais pačiai iki kokių 6 mėn.
senoka si tema, bet gal kilstelsiu auksciau, kad kiti matytu ir tikslingai klaustu
as tai turiu toki opu klausima, noretume mazdaug triju menesiu suneli vestis atostogu prie juros, bus jau su skiepais. Gal teko kam toki mazyli veztis kartu?Ir ar tikrai labai nerekomenduotina, kodel?
as tai turiu toki opu klausima, noretume mazdaug triju menesiu suneli vestis atostogu prie juros, bus jau su skiepais. Gal teko kam toki mazyli veztis kartu?Ir ar tikrai labai nerekomenduotina, kodel?
Aš prie jūros vežiuos pusantros savaitės mažius. Čia gi šuo, ypač su visiais skiepais, koks skirtumas 3 mėnesių ar trijų metų, kad tik priima jus su šunim ir valio
zay>dėkui uz Jūsų nuomone, bet jeigu Jūs vežatės jau pusantros savaites tai gal jų neimat į lauką kartų, juk jie dar be skiepų
QUOTE(Fabula @ 2009 07 06, 12:38)
senoka si tema, bet gal kilstelsiu auksciau, kad kiti matytu ir tikslingai klaustu
aš ir manau vežkis, tik nepamiršk, kad mažiukas lygu dar kvailiukas ir daugiau rūpesčio, kad nesugalvotų priragauti visokių akmenukų, pagaliukų, smėliuko...
o tuo kenkia tie pagaliukai ir akmenukai, mano šunys kasdien nuo vaikystės juos ryja, vienas patinas nuo mažens kas pasivaikščiojimą pagalį suvalgo, akmenys ir smėlis kasdienybė. Net mano pačios vaikai mažučiai akmenukus rijo ir nieko-nedraudžiau ir praėjo.
Mažiukus ir į lauką aišku išnešiu, o koks skirtumas-mama tą patį iš lauko grįždama jiems parneša, ką jie randa ten išnešti. Šuniukams buvo 2 dienos kai jų mamka jau upėse ir visokiose balose maudėsi, o grįžusios pas vaikus kalės aš neapiplaunu-nepatinka man tie pritempti ne į temą sterilumai ir šuniukai nuo pirmos dienos lauke būna. Beja-vienas miške ir gimė . Auga labai stiprūs, labai dideli lėliukai.
Mažiukus ir į lauką aišku išnešiu, o koks skirtumas-mama tą patį iš lauko grįždama jiems parneša, ką jie randa ten išnešti. Šuniukams buvo 2 dienos kai jų mamka jau upėse ir visokiose balose maudėsi, o grįžusios pas vaikus kalės aš neapiplaunu-nepatinka man tie pritempti ne į temą sterilumai ir šuniukai nuo pirmos dienos lauke būna. Beja-vienas miške ir gimė . Auga labai stiprūs, labai dideli lėliukai.
na man asmeniskai labai keistai skamba, kad suneliai eina keliu savaiciu jau i lauka. Ir kad aplamai kiekviena diena po pagali sueda ir kad vaikai smelio prisivalgo.... na nei sunims nei vaikams smelio valgymas tikrai ne i nauda. Nesupykite prasau bet niekada negirdejau is gero veisejo kad taip kalbeti apie savo augintinius ir taip nesirupintu mazyliais, juk juos paskui kazkam atiduodat ar parduodat. O jeigu jis susirgs.. na hmmmm tai gal Jūs ir neskiepijat savo augintiniu
Kokios veisles suniukus veisiate?
Kokios veisles suniukus veisiate?
jau 9 metus turiu VA veislyną, mano šunys žinomi gana plačiai ne tik Lietuvoje, esu Lietuvos vokiečių aviganių savininkų klubo viceprezidentė, dirbu kinologe-inspektore muitinėje. Šie du šuniukai kur dabar turiu gimė ne šiaip sukergus, kalę vežiau kergti į Prahą, gimė du darbinių linijų vokietukai, vieno jų jau trys mėnesiai kaip laukia Sočyje. Žinau kas yra šuo ir puikiai žinau kad perdėta priežiūra kenkia šuniui, Poros savičių šuniuikai neina žinoma patys į lauką, jie išnešami ten pabūti. Kai tik gali vaikščioti labiau, nuo pusantro mėnesio eina kartu su manimi ir kitais šunimis į miškus. Ir taip jau 9 metai-nei vieno susirgusio. O kaip jūs dirbdami su šunimi, o juk pradedat su jaunu šuniuku išvengsit, kad nešiodamas pagalį nepriėsų smėlio kartu-prieš metant kilimėlį patiesiat, šuo žaisdamas su pagaliu dalį suėda, dalį išspjauna. Jei jam tai gerai-kodėl man turi kenkti. Kai mokinat šunį pėdsekystės maistuką juk irgi ne lėkštutėse į pėdas dedat, o juk dar yra tokių begėdžių, kad tas dešreles į žemių duobutes įdeda, kad nesimatytų ir tikrai neplauna, kai šuo jas renka eidamas pėdom. Šuo yra gyvūnas ir visų pirma reikia galvoti apie tai, nes kitaip dėl dažnai iškrypėliško (atsiprašau jei įžeidžiu tokiu žodžiu) šuns sužmoginimo šuo yra kankinamas, jam neleidžiama būti šunimi, dėl ko jie labai kenčia ir silpsta, nes žmonės jau nebeleid-ia jiems būti stipriais ir vadovautis šuniškais prigimtiniais instinktais. Trijų mėnesiš šuniukai jau keliauja su manim visur, į darbą taip pat, nes kuo daugiau jie visr bus, visko matys tuo stabilesni labiau socializuoti šunys išaugs. Leiskit šunims būti šunimis.
Papildyta:
o vat ir tie vargšiukai kai jiems buvo dvi dienos nuvežti pas mano draugę į svečius kelioms valandoms (nes kalės vienos nepalieku ir kai jau nieko kito nelieka-vežuos su savim kol šuniukai maži, tuo pačiu ir padarėm jų fotosesiją) voliojasi lauke kol jų mamka su šeimininke lauko baseine tupi.
Papildyta:
beja-šunis skiepiju, o privalomus medicininius tyrimus ir genetinius tyrimus (mano visis šunys turi genetiškai patvirtintą tėvystę) vežioju atlikti į Vokietiją
Papildyta:
o vat ir tie vargšiukai kai jiems buvo dvi dienos nuvežti pas mano draugę į svečius kelioms valandoms (nes kalės vienos nepalieku ir kai jau nieko kito nelieka-vežuos su savim kol šuniukai maži, tuo pačiu ir padarėm jų fotosesiją) voliojasi lauke kol jų mamka su šeimininke lauko baseine tupi.
Papildyta:
beja-šunis skiepiju, o privalomus medicininius tyrimus ir genetinius tyrimus (mano visis šunys turi genetiškai patvirtintą tėvystę) vežioju atlikti į Vokietiją
QUOTE(zay @ 2009 07 06, 18:34)
o tuo kenkia tie pagaliukai ir akmenukai, mano šunys kasdien nuo vaikystės juos ryja, vienas patinas nuo mažens kas pasivaikščiojimą pagalį suvalgo, akmenys ir smėlis kasdienybė. Net mano pačios vaikai mažučiai akmenukus rijo ir nieko-nedraudžiau ir praėjo.
šuo šuniui, veislė veislei nelygu kai kurie po tokių 'užkandžių' 'reanimacijoje' atsidurti gali
tiesiog negalima lyginti darbinių veislių, kurios yra uch, su tomis, kuriuos gimdo per cezarius, reanimuoja, maitina mišinukais patys po mirusios kalęs ir pan. Kai kurios veislės tiesiog jau nebe vilkai... ką padarysi
Na džiugu, kad taip išsamiai papasakojote savo nuomone. Ir kiekvieno žmogaus nuomonė yra svarbi. Vistiek žmogus auginantis šuniuką pats nuspręs kas jo šuniukui gerai o kas galbūt nelabai. Sutinku kad perdėtas atsargumas yra tikrai negerai
p.s. Labai gražūs mažyliai
QUOTE(Fabula @ 2009 07 07, 08:31)
Na džiugu, kad taip išsamiai papasakojote savo nuomone. Ir kiekvieno žmogaus nuomonė yra svarbi. Vistiek žmogus auginantis šuniuką pats nuspręs kas jo šuniukui gerai o kas galbūt nelabai. Sutinku kad perdėtas atsargumas yra tikrai negerai
teisingai, po to matai, kad kai kuriems zmonems grieztai negalima duot sunu augint, nes i siltnamio salygas ikisa ir aikcioja del kiekvieno nusiciaudejimo.
pritariu zay del auginimo, ir tai galima pritaikyt visiems sunis, na o daugeli reiktu rimtai paglvot ir neveist jei tokios bedos lenda, manau but geriau veislei ir net labai.
p.s. zavus mazgiai sveikinam, lauksim daugiau foto GSD forume