Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas šeimos narys

Keičiasi kailio struktūra taip dažnai maudant, jis pasidaro purus, truputį pūstas-parodoje pavyzdžiui, už taip atrodantį kailį galit netgi negaut įvertinimo yra buve, kad žmonės iš nežinijimo prieš parodą išmaudo šunį, o po to net į ringą išeit negali-kailis purus, sakys po to kirptas ilgaplaukis smile.gif . Jei kada domėjotės vokiečiai nemažai straipsnių prirašę apie tai, jog vokietis tarnybinė veislė, ir kailiui reikalnga minimum priežiūros, vienas iš argumentų kodėl brokuojami ilgaplaukiai, yra tai, jog reikia daugiau priežiūros kailiui, šuns nemaudant su plovikiais yra jo tikrasis plaukas-glotnus, lygus, nesišiaušiantis, ne purus ir žvilgantis kaip ruonio. Čia vokiečiams, iš kart rašau, kad dėl kitų nežinau. 4u.gif
Atsakyti
As pritarciau Dianelai tongue.gif Saviskius maudau nuo 4 menesiu. Aisku, galva saugau ir paskui gerai fenu isdziovinu, kad nepersaltu. Ir nieko, sveiki gyvi auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 03 29, 18:04)
Nežinau, kaip rotveilerius, bet vokietis už tą purumą gali gauti nekokį įvertinimą parodoje sad.gif

O va Bernu nelabai ziuri purumo. Aisku, pries pat paroda nemaudom. Maudom kelios dienos/savaite pries, kad kailis atsistatytu. Nors dabar pameginau balzama naudoti, tai tokiu atveju galima ir isvakarese maudyti - plaukas jau kita diena graziai gula ir ne purus thumbup.gif
Atsakyti
Aš pati į vokiečius dar žiūriu kaip į darbinius šunis, kai daug yra kiek čia primaudysi, be to juk voljerinius pradėk vedžioti į vonią doh.gif , kada tada reiks fasą daryti, dresūrą, pėdas, dviračiu varyti, kaip tada ramia širdim leist jiems išbėgus vienas kitą voliot kur purve, ypač mano buldogui garbės reikalas išsimaudyti VISUOSE liūnuose pakeliui.... Šiaip prieš pat ringą šunims kurie šeriasi, ir kailis ne taip žėri, ar tiems, kurių kailis ant kryžiaus bando banguotis naudoju sausą šampūną, labai krūtas daiktas prisipirkau Vokietijoje, tokiom putom išpurški, ištrini, po to rankšluosčiu ištrini, tai blizga ir kvepia, ir taip kokią savaitę tęsiasi.
Atsakyti
Aisku, kad viskas priklauso nuo konkretaus atvejo smile.gif Maniskiai tai juk "inteligentai" baltais seilinukais tongue.gif O ir siaip, maudymas tikrai "padeda" greiciau issiserti... tongue.gif

Beje, apie voljera norejau paklausti? Galvojam po kokiu meteliu keltis i nama ir vyras svaigsta, kad kol musu nebus namei, sunys privales buti lauke (laisvi begiot po teritorija arba buti voljere). Siaip vasara ta mintis gal ir nieko, bet rudeni/ziema jauciu nieko neiseis? Ar visgi yra sunu, kurie taip gyvena?
Atsakyti
Aš panašiai laikau vioeną šunį-paėmiau vieną patinuką (jam dabar 9 mėnesiai) dėl savęs į namus, bet namie visą laiką būti negali, nes drasko viską............nu žodžiu viską, aišku, kai nieko nėr namie, bandžiau su savimi vežiotis-atplėštos mašinos lubos su visais beja laidais, dėl ko ir mašina pradėjo trumpint, nes perdegė keli saugikliai ir iki pat metalinių detalių suėsta mašinos bagažinė ir truputį sėdynės-kiek per grotas pasiekė, taigi kol manęs nėra keliavo į voljerą. Taip žiemą baisoka, bet iki 10 laipsnių šalčio galima drąsiai taip palikinėti, o maniškis yra buvęs ir kai buvo šalčiau, vienam mano kambarinių šunų šiais metais labai šaltą savaitę yra tekę pabūti lauke, labai bijojau, bet viskas gerai. Jie budoje guli po 2-3 tai nešala, be to mano voljeras yra 6x4 m išklotas betoninėm trinkelėm (nes kai lyja jie buna toki purvini ant žemės.....o žolė ten ir pamiršo augti nes kasa be to tranšėjas po pusmetrį į gylį ir daugiau) ir vietoje kraštinės sienos stovi namelis taip 4x1,5m, aukštis apie 1,8 m trys sienos pilnos, o viena laisva-į voljerą, jos tik koks 1,5 m padaryta siena-ten kur tame name stovi labai apšildyta didelė būda. Taigi maniškiai šunys ir per stipriausią lietų guli ant medinių grindų, sausai, ir viską mato kaip lauke, nereikia būti būdoje, labaiu mėgsta būti ant jos, tai ir žiemą taip turi nemažai vietos ir lauke ir ant grindų, tai tikrai ir tas jaunas kambarinis nėra sušalęs, o tekę ir naktim jam patupėt, į svečius gi eidavom, o kur tokią graužatį palikti-voljere smile.gif
Atsakyti
Zemiu nerausia, jie gi ne taksai ar terjerai schmoll.gif Bet obuoius ir kriauses nuo apatiniu saku nusipurto biggrin.gif

Del to buvimo lauke, tai as nebijau, kad jiems namie vietos neuzteks (jau dabar mazam bute gyvenam), bet kad persals lauke saltesniu oru. As tai isivaizduoju tik krastutinius variantus - arba suo gyvena tik namie, arba tik lauke.
Atsakyti
Ir dar apie voljerus, kiek sunu tavo 4*6 voljere gyvena (nuolat)?
Atsakyti
Jo, tie narvai labai geri, bet kai vežioji 1 ar 2 šunis, o pas mane nuolatos važiuoja 5, be to prie senosios kalės nieks negali liestis ir į ją žiūrėti, nes kitaip ji visus pjauna ir kyla sumaištis, antsnukio dėt negaliu, nes aploja puldama ant langų kiekvieną gatvėje einantį šunį-išmuš langus, ar nuolatos stumdys kitus šunis ir gale vyks nuolatinis erzelis, o be to ji vienai mano kalei neleidžia labai griežtai su ja sėdėt gale, tai ta turi sėdėti priekyje.Narvas man netinka (mašininis), pas viktorą tik Markas važinėja, tai kas jam, daug kas tokius turi, Zalecko mašinoje 2 vokiečiai tokiame važinėja tik jis padalintas į 2 dalis.
Voljere pas mane nuolatos gyvena dabar 2 šunys, anksčiau buvo 3, bet vieną kalę pardaviau liko 2 ir dar plius nuomininkas atvažiuoja, tai dabar dienom būna 3.
Atsakyti
Del voljero, jeigu 2 sunys butu, jiems uztektu 3*4? Beje, pas tave stogas virs viso voljero?
Atsakyti
Dviems, ypač jei jie pas tave ten ne nuolatos uždaryti, o vedžiojami pilnao pakanka, aš tiesiog turėjau galimybę didesnį susiręst, o stogas tik ant namelio turiu nuotraukytę, namelis nelabai matosi, bet galiu atsiūsti, čia jau dėti nelabai galiu, nes pagal savo statusą jau daug nuortraukų pridėjau ir reik labai jau smarkiai mažint smile.gif
Atsakyti
Gelbekit! ka daryti, kad jis kakotu ant laikrastuko, o ne bet kur! blink.gif

nosyte gi ntrinsi i kakucius g.gif
Atsakyti