Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas šeimos narys

Zay, - imam kur veisia vilksunius, tevai su dokumentais, zinau tik tiek, kad gyvena Viliampolej(cia Kaune)
tas mazas suniukas bus koks 9vanduo nuo kisieliaus dickiui. Vilksunis musu veislinis, bet brokuotas - nes ilgo kailio gime, tai tevams ir atidave, ziuresim koks sitas bus
Atsakyti
Kiek žinau Vilijampolėje yra veislynas "Vilkiūkštis", bet aš žinau tik tuos, kurie veisia su dokumentais, o ilgas plaukas matosi nuo 2 savaičių amžiaus, ant kūno dar buna ilgas, bet tokių šuniukų galvos kaip ryzenšnaucerių, kiek ilgesni snukiai, dideli antakiai ir atsiranda bakenbardai biggrin.gif
Bet ir ilgaplaukiai gauna dokumentus, tiesiog ant jų uždeda štampuką "veislės brokas"
Atsakyti
Oi, ZOY, as dabar tave uzlankinsiu klausymais yahoo.gif
Kaip smagu, kad kazkas gali patart clap_1.gif ]

O kada galima maudyti? ir kiek kartu per metus? su kokiu sampunu geriausiai? ax.gif
Atsakyti
Sveikute dar karteli,musu suniukams panasus laikas,taigi ,kai parsiveziau is veislyno buvo 2men,pas mus jau 2savaites tongue.gif ismaudziau kita diena ,nes labai smirdejo,ir veiseja sake ,kad galima .Pirkau sampuna is serijos 8in1 sampunas maziems suniukams,be asaru biggrin.gif .Na o pats maudymo procesas, tai ka as zinau doh.gif ir as issimaudziau ir vaikai,nes ismaudzius dar reikia ir su dziovintuvu isdziovinti,kad nesusirgtu.Ka ne taip parasiau ,pataisykit ax.gif Cia musu pirmas suniukas,labradoriukas,taigi ir praktikos 0 blush2.gif
Atsakyti
Iki metųšuns negalima maudyti iš vis-nebent, kai išsitepa po dušu ar geriau drėgnu skuduru nuvalyti kojas ir papilvę, aš savo šunų nemaudau iš vis, jie gyvena švariai, nesmirda, kai šeriasi šukuojami, nes prausiant nusiplauna šunų plauko riebalinė apsauga, o tai kenkai pačiai plauko struktūrai. Vasarą maniškai su malonumu plaukioja visuose vandens telkiniuose, bet jokių ploviklių jiems nenaudoju, žinoma kitaip gali būti su šviesiais ir dekoratyviniais šunimis, juos gal prausia, bet iki metų tikrai nereikėtų-jei šuo laikomas švariai jis nesitepa, o kai šlapia ir jie namo grįžta kaip velniai iki ausų purvini, tai po dušu, aš kai išdžiūsta, žemės išbyra ir jis vėl švarutėlis. Ploviklius sakyčiau reiktų panaudot, jei jis prisitrenkęs medžiokliniu išsivolioja kokiame baisiai smirdžiame reikale biggrin.gif
O iš veislyno paimti šunys dažnai turi kvapą, ir jį maudant nelabai išnaikinsi.... 4u.gif Tiesiog jūsų šuns kvapą jis įgaus po šėrimosi, tad Luju, nekankinkit jo dažnomis švaros procedūromis, kailis praras žvilgesį, pasidarys sausas, jų kailio priežiūra priešinga nei žmonių biggrin.gif
Atsakyti
Na na biggrin.gif nemaudyt iki metų blink.gif
Maudyk, tik šampūną reikia gerą naudot, mažiems šuniukams pritaikytą ir nepigų g.gif jis nenuplauna apsauginio sluoksio, ir fenuot po to reikia.Ne apie vokietukus rašau wink.gif
Atsakyti
Šiaip kiek susidūrus su tarnybinėm veislėm, nemaudo jų vargšų....Kas čia pas mane paskutiniai-kalė, jai 4 metai-Lietuvos čempionė, pasauly 73-niekada nemaudžiau, ypač vokiečius griežtai draudžiama praust 2 mėn. iki parodos, nes išsipučia kaip pudeliai biggrin.gif , patinas mano 9 mėn.-niekada nemaudytas, net ežere, iš vis nemaudytas ax.gif , anglų buldogas 11 mėn.-irgi nemaudytas, kam jei jie švarūs, kambatiniai, plaukas karališkai atrodo, ir kvapo nėra. Bet kaip sakau maudymo atveju-mano specializacija labai siaura, galiu tik pasayti tvirtai-vokiečių maudyti nereikia, dėl kitų-nesiginčiju 4u.gif
Atsakyti
oi "mamytes" as jau visai nezinau kaip ir daryti blink.gif

O kodel pavalges suniukas pradeda drebeti? Ar tai normalu?

Atsakyti
Drebėti....na šiaip nelabai normalu, ar ilgai dreba, kaip elgiasi po to, koks apetitas, ar nevemia ir neviduriuoja, dabar reikia labai pasaugoti šuniukus-eina labai šlykštūs virusai, ypač visi kas buvot parodoj-daug šunų ten užsikrėtė šunų kosuliu-suomiai atvežė.
dėl drebėjimo-ką jis valgo, ar pabrinkini sausą maistą, nelabai gerai duoti grynai sausą, kai kuriems šunims sausas negerai, pvz.;maniškė sausu buvo labai paspringus, vos neužduso, o kitas kol nepradėjau sauso maisto brinkinti-visą laiką vemdavo, kai pradėjau brinkint praėjo, o vat buldogas labiau mėgsta sausą, tokį jam ir duodu, nebrinkinu, nors kol buvo mažutė, niekas jos neklausė, valgė brinkintą biggrin.gif
Atsakyti
Na as ka tik matinau tuo mastu skirtu pupiams, apie kuri cia man rasete blink.gif
pavalges visados jis dreba, toks vaizdas, kad jam salta unsure.gif Tai trunka gal kokias 5-10 minuciu. Neviduriuoja, nevemia,....., bet dreba verysad.gif
Gal reikia pas gydytoja vest?
Sausa maista pabrinkinu, bet jam labiau patinka sausas, bet jau pripratinau slapesni valgyti ax.gif
Atsakyti
Žinai, aš pati asmeniškai, jei šunelis šiaip jaučiasi gerai-linksmas, valgo ir t.t. palaukčiau, gal išaugs, bet kitam baisu taip patart, aš bent jau pasiskambinčiau veterinarui, nors jis lieps atvažiuot biggrin.gif , jei turi vet., kuriuo pasitiki, pasiteirauk-atsarga gėdos nedaro. Nors nemau, kad kažkas siaubinga, jei šiaip jis jaučiasi gerai, man atrodo-išaugs smile.gif
Atsakyti

Aš dar norėčiau grįžti prie vokietukų maudymo temos. Kodėl jų maudyt nereikia išvis? Mes nemaudėm iki metų - jau jeigu grįždavo iš lauko paišinas kaip velnias tai nebent po dušu, o po to ilgas džiovinimas, bet be feno - natūraliai. O kai stuktelėjo metai - sugebėjo taip išsiterlint, kad teko maudyt - su spec. šampūnu. Ir ką? nieko, kailiukas kaip blizga kaip blizgėjo, jokių pašalinių reakcijų nebuvo. O būdavo, grįžta paišinas visas, gal dirgina jam tie purvai odą, draskosi pats visas, o kai išmaudėm, ir dingo visi dirginimai. Blusų ir kt. gėrybių tikrai neturi, tikrintas.
Atsakyti