Bet jei tik tokie kriterijai renkantis... ta prasme tokios baimės, tai Keista man... Juk šunys pasensta, šiaip pasitaiko nelaimių, genetinių ligų, tai ta lytis taip nublanksta... Kam kankintis prie interneto? Išsirenki norimų tėvų vadą ir važiuoji apžiūrėti visus šuniukus ir žiūri kuris kris į akį ir širdį. Nebent aišku, jei veisliniai domina ir žiūrint kokia veislė, tai užsakyti gali būti dar nė negimę... Bet jei taip nebūtų, tai tikrai bėdos jokios važiuoji ir renkies, nes tiesiog būna, kad iš kažkurios tai vados kažkuris labiau patinka nepaisant lyties
QUOTE(megeja @ 2011 07 09, 23:18)
Pešas, ir dar "kaip reikiant"
Aš nesakau, kad visiškai nesipeša. Rašiau apie konkrečią veislę ir konkrečią gaują pažįstamų
Kas jums patinka tą ir imkit, šiaip ar taip abi lytys turi savų pliusų ir minusų.
Ir su patinais, ir su kalytėm visokių njuansu pasitaiko. Pati auginu patiną, kalytės niekad nenorėjau.Ir nieko panašaus, kad kelia koją kur pakliuna - einant šaligatviu jis eina pagal mano reikalavimus šalia arba priekyje ir koją kelia tik kai leidžiu. Tiesiog jį taip auklėjau. Dėl peštinių-pats nelenda, bet jeigu lenda prie jo gali pulti, problema sprendžiama paprastai-vengiu bendravimo su patinais ir tiek. Dresūros pradžioje buvo labai besidomintis kalytėm, dabar jos patinka nemažiau, bet dresūra ir auklėjimas visgi daro savo Dėl prieraišumo, net neįsivaizduoju,kaip gali buti kitaip - maniškis labai paklusnus,gerėtis, visad stengiasi įtikti, labai meilus ir nuolankus. Manau, kad daug kas priklauso nuo pačio šuns charakterio ir auklėjimo. Apie antrą galvoju tik apie patiną, nors neatmetu galimybės ir dėl kalytės,bet tik tuo atvėju jei jį laukiamoje vadoje turės pranašumų prieš patinėlį. Jei pati abėjojat, ką rinktis,kaip dauguma ir sako rinkitės iš visos vados nežiūrint į lytį, o kas labiausiai tinka ir patinka. O saugoti ir rupintis reikia vienodai. Nes patinas užuodžius rujojančią kalę gali pabėgti ir pridaryti kitoms vaikų
Man asmeniškai visada labiau patiko kalytės, maniškės lauke būna uždarame kieme, o per rują ir kieme iš akių nepaleidžiu, tai jokių problemų.
Patinukus ilgiausi iki kada esu turėjusis, tai tik iki 4 mėn., tai buvo sunku ką ir pasakyti.
Bet va dabar turime pardavime likusį paskutinį mažylį - patinuką, tai kartais jis man atrodo daug meilesnis net už kalytes, jau toks fainuolis Ir nežymi jokių kampų, aišku jis dar nedidukas - beveik 6 mėn., kaip bus toliau - matysim Sūnus vis zyzia, kad neieškotume jam naujų šeimininkų , bet...
Patinukus ilgiausi iki kada esu turėjusis, tai tik iki 4 mėn., tai buvo sunku ką ir pasakyti.
Bet va dabar turime pardavime likusį paskutinį mažylį - patinuką, tai kartais jis man atrodo daug meilesnis net už kalytes, jau toks fainuolis Ir nežymi jokių kampų, aišku jis dar nedidukas - beveik 6 mėn., kaip bus toliau - matysim Sūnus vis zyzia, kad neieškotume jam naujų šeimininkų , bet...
Sveikos
Mūsų šeimos dilema tokia.
Turime kūdikį ir norime įsigyti šunį (auginti kambaryje).
Gal patarsite - ar geriau šunį įsigyti dabar, kol vaikelis dar kūdikis, ar vėliau?
Jei įsigytume dabar, bijau, ar nenukentėtų dėmesys mažiausiajam, arba atitinkamai - šuneliui.
Jei įsigysime pavasarį, vaikeliui iškyla galimybė įropoti į balutę ar rudą "siuntinuką" (aišku, įlipti gali ir suaugęs, bet aš kalbu apie ropojantį kūdikį).
Jei lauksime kokius porą metų, tai apskritai šuniukas nuo mažų dienų bus vienas namie, nes visi eisime į darbą ir darželius.
Labai laukiu nuomonių iš šalies, koks jūsų nuomone sprendimas būtų geriausias.
Mūsų šeimos dilema tokia.
Turime kūdikį ir norime įsigyti šunį (auginti kambaryje).
Gal patarsite - ar geriau šunį įsigyti dabar, kol vaikelis dar kūdikis, ar vėliau?
Jei įsigytume dabar, bijau, ar nenukentėtų dėmesys mažiausiajam, arba atitinkamai - šuneliui.
Jei įsigysime pavasarį, vaikeliui iškyla galimybė įropoti į balutę ar rudą "siuntinuką" (aišku, įlipti gali ir suaugęs, bet aš kalbu apie ropojantį kūdikį).
Jei lauksime kokius porą metų, tai apskritai šuniukas nuo mažų dienų bus vienas namie, nes visi eisime į darbą ir darželius.
Labai laukiu nuomonių iš šalies, koks jūsų nuomone sprendimas būtų geriausias.
Oi, tikrai palaukit keleta meteliu, ir jums, ir leliukui ir suniukui bus geriau.
Suniui nereikia kompanijos per diena su juo namie sedet, jam daug svarbiau kad kasdien butu kas isveda valandai, dviem ar net trim priklausomai nuo veisles, o nei su kudikiu nei su metinuku jus tiek laiko su suniu lauke uzsiimt neturesit....
Geriau suni isigyt kai vaikas tokio amziau kas jau supranta kas galima ir kas ne, tai isvengsit suns akiu-burnos-nosies ir uzpakalio rakinejimu ir kitokiu nesusipratimu, nes tu ropinejanciu mazyliu pirstukai oi kokie greiti....
Apie kokia veisle galvojat?
Suniui nereikia kompanijos per diena su juo namie sedet, jam daug svarbiau kad kasdien butu kas isveda valandai, dviem ar net trim priklausomai nuo veisles, o nei su kudikiu nei su metinuku jus tiek laiko su suniu lauke uzsiimt neturesit....
Geriau suni isigyt kai vaikas tokio amziau kas jau supranta kas galima ir kas ne, tai isvengsit suns akiu-burnos-nosies ir uzpakalio rakinejimu ir kitokiu nesusipratimu, nes tu ropinejanciu mazyliu pirstukai oi kokie greiti....
Apie kokia veisle galvojat?
Mes turim ne tik leliuką
Kiemas nuosavas, dūkti yra su kuo.
Galvojame apie cvergšnauceriuką.
Tiesiog jau tiek ilgai noriu šuns (aš, o ne vaiko pageidavimai pildomi), bet tai gyvenome bute, tai remontai, tai nėštumas.
Dabar būsiu namie pora metų - ir pati pasidžiaugčiau
Tikrai esu labai pasimetusi - taip atidėliojant (jau 7 metus), ir senatvė ateis
Tiesiog jau tiek ilgai noriu šuns (aš, o ne vaiko pageidavimai pildomi), bet tai gyvenome bute, tai remontai, tai nėštumas.
Dabar būsiu namie pora metų - ir pati pasidžiaugčiau
Tikrai esu labai pasimetusi - taip atidėliojant (jau 7 metus), ir senatvė ateis
QUOTE(Limar @ 2011 09 20, 19:37)
Mes turim ne tik leliuką
Kiemas yra niekas. Vien dėl to, kad yra kiemas, dar nereiškia, jog šuniukas bus išsidūkęs.
Šiaip pritariu prieš tai išsakytai nuomonei. Geriau palaukit, kol mažasis paaugs. kai jam bus kokie 3-4 metai, ir gerai žinos, ką galima, o ką ne, tada galėsit įsigyti kitą "vaikiuką". Juk jį taip pat reikės auklėt, nešiot "sysiukų", dresūron vaikščiot.
QUOTE(Limar @ 2011 09 20, 20:45)
Taigi - norisi ir atsakingai apgalvotai pasielgti, bet ir nuvažiavus į parodas ar šiaip matant žmones su vaikais ir šunimis vaikštinėjant liūdna
kai zmogus labai labai nori - viskas yra imanoma. nors niekas nesako kad lengva... pasiskaitykit kokia sunininku dienotvarke (tu kurie turi vaiku), ir gal kvaila, bet kazkur esu skaiciusi, kad pabandykite kasdien iseiti i lauka tiek kartu ir taip - lyg eitumete su šuneliu. rytas kas keliasi i darbus, kas i mokyklas kas suni veda? ar iseis vyrui pavedzioti ar reikes paciai su lelium? diena vel isejimas (kol mazas aisku gerokai dazniau tas vyks), ir vakare jau rimtas prasiejimas ar lietus ar sniegas ar vejas baisus...
dar reiktu dresuroje apsilankyti - suneliui socializacija, jums pagrindas kaip kurti santykius su suniuku, namu darbai likusiam laikui namuose. suo neissikraus nuo to, kad jus atidarysite duris ir paleisite ji i kiema, maniskis pvz. sedi prie duru ir ziuri i jas - laukia kada as iseisiu. geriausiai iskrauna spartus ejimas neleidziant uostinetis, pakartojant komandas, na bent jau mano suni. velgi savaitgaliu ir atostogu klausimas jeigu esat labai aktyvus zmones. ar bus vietos suneliui su jumis?
gerai pagalvokite kaip viskas pasikeis jeigu atsiras dar vienas kleckas namuose. ji suziurek, kad tuoj balute darys - nesk i lauka, o jeigu lele verkia?
seip as gal irgi buciau uz palaukima, kol vaikas pauges. is kitos puses - ne mums spresti kas jums geriau
QUOTE(Gorada @ 2011 09 20, 20:08)
kai zmogus labai labai nori - viskas yra imanoma. nors niekas nesako kad lengva... pasiskaitykit kokia sunininku dienotvarke (tu kurie turi vaiku), ir gal kvaila, bet kazkur esu skaiciusi, kad pabandykite kasdien iseiti i lauka tiek kartu ir taip - lyg eitumete su šuneliu. rytas kas keliasi i darbus, kas i mokyklas kas suni veda? ar iseis vyrui pavedzioti ar reikes paciai su lelium? diena vel isejimas (kol mazas aisku gerokai dazniau tas vyks), ir vakare jau rimtas prasiejimas ar lietus ar sniegas ar vejas baisus...
Na taip, šiaip protingai parašyta. Iš kitos pusės, jei šuo gyvena name su kiemu ir yra cveršnauceris, gal gana vieno ilgo pasivaikščiojimo, o kitą laiką jis būtų su šeima namie, kieme ir tt.? (nors maniškė, net savaitgaliui apsilankius kur nors, kur visą dieną yra kieme, kakot norėtų už jo ribų...) Jei žmonės tikrai labai nori šuns, jei kūdikėlis nėra pirmagimis (t.y. tėvai žino, ko galima tikėtis ), šuo labai norimas ir, kaip panašu iš autorės parašymo, protingai apsvarstomos galimybės jį laikyti, gal nėra tokios didelės bėdos? Kol vaikas išaugs iki rėpliotojo ir akių lupinėtojo bei kakų ragautojo, šuo jau bus ūgtelėjęs ir susivokęs kas ir kaip Bent namie tikrai nebedarys Vaikas slinge, šuniukas už pavaduko ar laukuose kur palaidas - man visai realus pradinis vaizdinys...
Aišku, aš tai vaikų neturiu, gal dėl to taip paprasta viskas atrodo...