Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas šeimos narys

QUOTE(Borzika @ 2010 04 03, 00:47)
Tai tik įrodo / patvirtina, kad viskas nuo šeimininkų požiūrio priklauso drinks_cheers.gif

Bet cia dar ne visi , dar yra du westai, doh.gif bet jie nemegsta miegot lovoj lotuliukas.gif . ne juokauju turiu 3 cvergus ir 2 vestus, o cia dar pas mociute i svecius mokykliniu atostogu keli uzklyde lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Greit parsivesim beveik 7 men. suniuka. Norime is anksto pasiruosti, tai norejau pasiteirauti ko dar reiketu isigyti be siu mano isvardintu daikteliu:
1. suniuko guolis
2. 2 vnt dubeneliu (masiteliui ir vandeniui)
3. Sauso edalo maziukam
4. Zirklutes nagam karpyti
5. Specialiu kauliuku grauzinui
6. pavadelis

Ka dar galejome uzmirsti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 03 26, 11:01)
Greit parsivesim beveik 7 men. suniuka. Norime is anksto pasiruosti, tai norejau pasiteirauti ko dar reiketu isigyti be siu mano isvardintu daikteliu:
1. suniuko guolis
3. Sauso edalo maziukam
6. pavadelis

Prie pavadėlio pridėčiau antkaklį. Kadangi šuniukas ne visai mažiukas, įsitikinkit, kokiu maistu šeria dabartiniai šeimininkai - tokio pat galėsit nusipirkt, kad šuniui nebūtų streso papildomo ir dėl maisto pasikeitimo. Taip pat galit pasiteiraut ir apie kramtalus.
Aš guolio nepirkčiau iškart - tiek mano, tiek svetima patirtis rodo, kad jauni šunys linkę guolį sudraskyti. Galit patiest ir kelissyk perlenktą kokį seną panaudotą apklotą, seną pagalvę ir pan. - bent mažiau gaila bus, jei tikrai sudraskys.
Jei svarstytinas toks variantas - galit pagalvot apie narvą. Ne kaip bausmės priemonę, o kaip namus. Jauną šuniuką lengva įpratint jame gyventi, o ir Jums iš namų išėjus, bus saugu tiek namams, tiek šuniukui.

Sėkmės laukiant ir auginant! Kantrybės!
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2011 03 26, 11:13)
Aš guolio nepirkčiau iškart - tiek mano, tiek svetima patirtis rodo, kad jauni šunys linkę guolį sudraskyti. Galit patiest ir kelissyk perlenktą kokį seną panaudotą apklotą, seną pagalvę ir pan. - bent mažiau gaila bus, jei tikrai sudraskys.
Jei svarstytinas toks variantas - galit pagalvot apie narvą.

Visiskai pritariu - mano visos trys kales guolius niokoja - sakau gal viena is kitos ismoko doh.gif Ir medines dezes kampai nugrauzti.
Maziausioji gyvena narve su patiestu dekuciu, kuri mielai leidzia skutais.
Dar prie visa ko veliau reiks isigyt priemoniu kailiuko prieziurai - sukas, sampuna, na ir priemone nuo erkiu.
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 03 26, 11:01)
1. suniuko guolis
3. Sauso edalo maziukam
6. pavadelis

Nepamiškit žaisliukų ir kramtalų kad namai nebūtų apkramsnoti smile.gif
Atsakyti
sveiki,yra tokia beda.... tai va daug metu domiuosi ir zaviuosi viena veisle,daug sunu turejom,bet dabar kai nusprendem isigyti suniuka namams ....kilo baisinis klausimas kuris atrodo neissprendziamas.....;D KLYTE AR SUNIUKAS...?
kalyte meilesne,patinas kampus apmaizios"teritorija suzymes kur reik ir kur nereik" ,bet vaiku kada nereik neprisistatys.... (cia yra ta situacija kai suni zadam isigyti parodini,ir beabejo ateityje tureti palikuoniu) bet kokie bebutu dokumentai suo lieka suniu....ir niekaip savyje negaliu nuspresti...vien tas teritorijos zymejimas ,geles mano.... doh.gif g.gif bet kalei ruja...ir vel... g.gif
LABAI PRASAU PADET!!!;D
Atsakyti
QUOTE(ShihTzu @ 2011 07 09, 21:42)
kalyte meilesne

Drįstu paprieštaraut. Ne visada, oij kaip ne visada...
O dėl to "bet kada vaikų kalė parsineš"... Tai gal tada gerai pagalvokit... Jei parodinė veislinė kalė bus ir Jūs negalvojat 100proc. saugot nuo įsimylėjusių patinų... Na tai gal tada pirkit patiną... Kaip supratau iš pasakymo, apie veisimą nelabai nusimanot, tai gal tikrai geriau patinukas. Jei nelabai turit žinių, tai ir nėr ko veisimu užsiimt...
O dėl žymėjimosi... Nu jei tvirtai hierarchiją susistatysit namie, nežymės. Bent jau aš kiek pažįstu auginančių patinus, retas kuris žymisi namie. O dėl gėlių sode - paprastas sprendimas: vedi į laukus, kur leidžiama žymėt, tenai atlieka visus reikalus, pasižymi, grįžus kieman auklėji, kad negalima.
Atsakyti
Ar šuniukas, ar kalytė-abiem atvejais yra savi niuansai. Visgi jei nuspręsti sunku-gal tiesiog nuvažiuokit ir tiesiog palaukit, kol šuniukas pats Jus pasirinks ir tada, kokia jau lytis bus, ta ir bus smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2011 07 09, 20:50)
Drįstu paprieštaraut. Ne visada, oij kaip ne visada...
O dėl to "bet kada vaikų kalė parsineš"... Tai gal tada gerai pagalvokit... Jei parodinė veislinė kalė bus ir Jūs negalvojat 100proc. saugot nuo įsimylėjusių patinų... Na tai gal tada pirkit patiną... Kaip supratau iš pasakymo, apie veisimą nelabai nusimanot, tai gal tikrai geriau patinukas. Jei nelabai turit žinių, tai ir nėr ko veisimu užsiimt...
O dėl žymėjimosi... Nu jei tvirtai hierarchiją susistatysit namie, nežymės. Bent jau aš kiek pažįstu auginančių patinus, retas kuris žymisi namie. O dėl gėlių sode - paprastas sprendimas: vedi į laukus, kur leidžiama žymėt, tenai atlieka visus reikalus, pasižymi, grįžus kieman auklėji, kad negalima.

as pati linkstu prie suniuko ,bet vien tas zymejimas,o del kales tai gyvenam gyvenvietei,pilna kaimynu ir kiekvienas ju augina suni kiti net kelis ar daugiau ir toli grazu ne visi priristi jau taip ateina jie i musu kiema o kas bus kai kalyte uzuos... seip "veisti" tikrai nezadam...(o ir niekada nieko neveisem tai patirties realios tikrai nera) bet kaip sakoma jai kalyte bus perspektyvi,tai bus veisles gerinimas;]
Atsakyti
QUOTE(ShihTzu @ 2011 07 09, 22:16)
as pati linkstu prie suniuko ,bet vien tas zymejimas,o del kales tai gyvenam gyvenvietei,pilna kaimynu ir kiekvienas ju augina suni kiti net kelis ar daugiau ir toli grazu ne visi priristi jau taip ateina jie i musu kiema o kas bus kai kalyte uzuos... seip "veisti" tikrai nezadam...(o ir niekada nieko neveisem tai patirties realios tikrai nera) bet kaip sakoma jai kalyte bus perspektyvi,tai bus veisles gerinimas;]

Nu tai imkit kalę. Plius, kaip sakot, jei aplinkui daug šunų (tarp kurių ir kalių) patinui tai irgi menki smagumai kai jos rujos bus.

O tas gerinimas... Viskas kažkaip ne taip paprasta smile.gif
Atsakyti
O kodėl manot, kad prisidarys vaikų? Juk nepaleisit vienos lakstyt, ypač rujos metu g.gif Mus irgi bandė labai atkalbinėti nuo kalytės. Sakė oi vargsit saugoti, patinai šniūrais eis lotuliukas.gif O dabar džiaugiamės, kad nepasidavėm palenkiami. Nėra taip sudėtinga saugot, kaip gali atrodyti mirksiukas.gif
Nežinau kaip kitos veislės, bet mūsų westukai berniukai tai susitikę meetuose vis susikala, kurie nors. O mergaitės nesipeša. Bent jau neteko susidurti. Pas mus pajūry kažkaip susiklostė, kad dauguma mergaitės, tai drąsiai renkamės į krūvą. Dažniausiai susitikimuose ir būna vienas jaunikaitis, tai jokių problemų nekyla.
Dar man patinka, kad dvi panelytes galima vienu dvišakiu pavadėliu vestis. Berniukai tai apsysioja vienas kitą norom nenorom, nepavesi taip lotuliukas.gif
Sunku pasakyt iš tikro. Manau kiekvienam savaip. Lengviau spęsti tiems kas yra turėjęs ir tą ir tą. Bet ir vėl - veislės skirtingos, tos pačios veislės atstovai irgi gali būti labai skirtingi.
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2011 07 09, 22:44)
O mergaitės nesipeša.

Pešas, ir dar "kaip reikiant" biggrin.gif
Atsakyti