Na matai, ten mokesčiai - 1000 lt žmogui, 200 lt valiutos keitimas ir pan. Internete parašyta kaina jau su mokesčiais. Su lenkais vykstama iki varšuvos kjaip kam patogiau. tačiau jei kas važiuoja su mašina, tai aikštelės yra pigiau nei Vilniaus aerouoste - jei neklystu 100 LTL. Vilniuje gi 230 LTL... Per Itaka žmonių dar neleidau, tačiau per Eccoholiday leidau - jokių problemų. Pats noriu per Itaka važiuoti į Fuerteventurą vasariui, tad jei ką, rašykite...
Ayubowan!
Tikrai būtų įdomu sužinoti ką rūkė Bent jau mūsų gido žiniomis arbatos skynėjai gauna po 1 USD už 25 kg arbatos, t.y., 1 dienos darbą, o skina irgi lygtais tik 10 dienų per mėn.
Grįžom mes iš Šri lankos lapkričio gale, nors mintimis aš vis dar ten
Be galo nuostabi šalis, puiki gamta, nuostabūs, šilti žmonės, aišku neskaitant bakšišininkų, kurie pirmas dienas tikrai erzino, o paskui jau pripranti prie jų
Prieš kelionę tik ir girdėjom "ko ten keliauti, gi ten tik skurdas ir pelėsis"
Žodžiu nenusivylėm nei per kur ir būtinai dar keliausim ir antrą kartą ten!!!
Skrydis žinoma labai išvargino, bet užtat paskui nesijautė laiko skirtumo, prie ko grįžus buvo labai sunku vėl priprasti.
Viešbučiai visi pasitaikė puikūs, aptarnavimas, maistas be priekaištų, tik vėlgi neskaitant bakšišininkų, kurie pasiruošę viską aprodyti, kad tik gautų vieną kita doleriuką
QUOTE(Robinzonas @ 2008 12 07, 12:32)
Įdomu, ką jūsų gidas rūkė...
Tikrai būtų įdomu sužinoti ką rūkė Bent jau mūsų gido žiniomis arbatos skynėjai gauna po 1 USD už 25 kg arbatos, t.y., 1 dienos darbą, o skina irgi lygtais tik 10 dienų per mėn.
Grįžom mes iš Šri lankos lapkričio gale, nors mintimis aš vis dar ten
Be galo nuostabi šalis, puiki gamta, nuostabūs, šilti žmonės, aišku neskaitant bakšišininkų, kurie pirmas dienas tikrai erzino, o paskui jau pripranti prie jų
Prieš kelionę tik ir girdėjom "ko ten keliauti, gi ten tik skurdas ir pelėsis"
Žodžiu nenusivylėm nei per kur ir būtinai dar keliausim ir antrą kartą ten!!!
Skrydis žinoma labai išvargino, bet užtat paskui nesijautė laiko skirtumo, prie ko grįžus buvo labai sunku vėl priprasti.
Viešbučiai visi pasitaikė puikūs, aptarnavimas, maistas be priekaištų, tik vėlgi neskaitant bakšišininkų, kurie pasiruošę viską aprodyti, kad tik gautų vieną kita doleriuką
O as galvojau, kad as tik tokia viena.
Parsisiunciau cia neseniai is interneto video reportazu is sios salies, tai taip liudna pasidare
Ispudi man asmeniskai si salis paliko neisdildoma, aisku daugiau nebevaziuociau, nes dar daug ko pasaulyje yra pamatyti...
O del musu gido, nieko negaliu pridurti... Prikabino makaronu ir viskas
Del baksisniku, tai mums buvo atvirksciai, pradzioje jie neerzino, o jau keliones pabaigoje vemti norejosi, nuo tu pinigu kaulijimo ir mus uz durnelius laikymo
Parsisiunciau cia neseniai is interneto video reportazu is sios salies, tai taip liudna pasidare
Ispudi man asmeniskai si salis paliko neisdildoma, aisku daugiau nebevaziuociau, nes dar daug ko pasaulyje yra pamatyti...
Del baksisniku, tai mums buvo atvirksciai, pradzioje jie neerzino, o jau keliones pabaigoje vemti norejosi, nuo tu pinigu kaulijimo ir mus uz durnelius laikymo
QUOTE(Rufi @ 2009 01 28, 09:18)
O as galvojau, kad as tik tokia viena.
Galiu paguosti tikrai ne viena tokia Įspūdį neišdildomą paliko visam gyvenimui.
Mes va irgi karts nuo karto pasižiūrim per YouTube filmukų.
Mums gidas pasitaikė maladiec, išsiskyrėm su dainom, bučiniais ir ašarom
Geriausias atvejis buvo su bakšišininkais važiuojam iš arbatos plantacijų link Yalos, sustojam prie vieno krioklio, lipam iš autobuso ir prisistato vienas su akmenim "presentu" tipo imkit, čia dovana. Po kelių minučių aišku atėjo atsiimti kas priklauso, sako duokit man savo nacionalinės valiutos bo mano vaikas kolekcionuoja davėm 2 Lt, nors jau taikėsi pačiupti 200 Lt. Dar kažkas iš mūsų grupės davė 10 Lt, tai prie kitų priėjęs jis jau konvertuojasi litus į bakšišus
QUOTE(vapse @ 2009 01 28, 10:29)
Galiu paguosti tikrai ne viena tokia Įspūdį neišdildomą paliko visam gyvenimui.
Geriausias atvejis buvo su bakšišininkais važiuojam iš arbatos plantacijų link Yalos, sustojam prie vieno krioklio, lipam iš autobuso ir prisistato vienas su akmenim "presentu" tipo imkit, čia dovana. Po kelių minučių aišku atėjo atsiimti kas priklauso, sako duokit man savo nacionalinės valiutos bo mano vaikas kolekcionuoja davėm 2 Lt, nors jau taikėsi pačiupti 200 Lt. Dar kažkas iš mūsų grupės davė 10 Lt, tai prie kitų priėjęs jis jau konvertuojasi litus į bakšišus
O mes po miesteli, kur kalnuose apsistoje buvom vakare vaikstinejom
Praejom po parduotuves truputi, tai beeinant prieina senukas, tiesia ranka ir sako:
-I am grandfather ir tipo duok pinigu, tai vyras net susijuoke, sake tokiu dar nemaciau kad uz tai, kad jis senelis pinigu duociau
Gidas musu visai nieko buvo, bet kazkaip nesiriso su mumis iki tokiu draugysciu, nes ir is jo tas pinigu tempimas jautesi
Sri Lanka ir mum meile iskiepijo Azijai nors su Tailandu kazkaip nelabai pavyko
Mano drauge tai sake, butinai dar varysim i Ceilona ir su savo gidu Baba susitiksime - tikrai mielas ir saunus zmogutis.
Aisku yra ka pasaulyje paziureti, bet ka tik grizom is Cabo Verde's tai jau geriau butume i Egipta trauke nykuma totali, kainos bebrotiskos ir vagiu kampas
Mano drauge tai sake, butinai dar varysim i Ceilona ir su savo gidu Baba susitiksime - tikrai mielas ir saunus zmogutis.
Aisku yra ka pasaulyje paziureti, bet ka tik grizom is Cabo Verde's tai jau geriau butume i Egipta trauke nykuma totali, kainos bebrotiskos ir vagiu kampas
O kaip ten orai pavasari vasarą pvz balandžio-rugpjųčio mėn. į kokius miestus geriau važiuoti ar į kurią dalį, kad nebutų lietaus ir būtų šilta?
sveikutes buvusios Sri lankoje, mes ir labai norim aplankyti sia sali, ir jusu buvusiu noriu daug siltu patarimu, ... Norim su seima 4 asmenys (2 vaikai) vaziuoti spalio men. Kiek skaiciau kai kas organizavosi kelione pats, gal galite patarti norime visi o kaip visa seima nepigu .. ar apsimoka patiems uzsisakyti viesbuti internetu? bilietus, per kur skristi geriau, skaiciau vieni per Frankfurta bet deja as Vokieciu nei bum bum tik angliskai ir tai ne perfekt zodziu jei nesunku pagelbekit tokiai nezinanciai
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 18, 15:24)
visos tos salis Afrika ( Egiptas, Tunisas) , Indija , ta pati Siri lanka, ir net kitos salos, netgi Turkija, visos jos skurdzios pagal gyvenimo lygi , kiek teko matyti kokiuose namuose gyvena, ten ne namai , gal jiems priimta bet as ten gyventi tikrai negaleciau , jos visos stato ant turizmo akcenta, tik tas kelia ju economika
tokiuose krastuose kur turizmas isvystytas maziau, turistu srautai mazesni - ir vietiniu kultura islikus ausktesne, nera ikyraus prasinejimo, i turista neziurima kaip i bananu medi ant kurio auga pinigai, likes gilus ir tikras vietiniu tikejimas (tiek musulmonu, budistu, vietiniu religiju ar krikscioniu) ir kasdieniame gyvenime vadovaudamiesi gyvu tikrjimu jie yra tikrai mieli, nuosirdus ir bent jau man priimtini. Kas liecia Egipta su Turkija (Tunise nebuvau) irgi yra atokiu vietu kur turistas yra toks pats normalus zmogus o ne melzimo tikslas, o turistu srautu vietose - siandien jau baisu
Sri Lanka siuo atzvilgiu dar yra vis tik maziau turizmo industrijos paliestas krastas, nors prie lankytynu objektu ir ten darosi panasiai
Vis tik butent i Sri Lanka su malonumu vaziuociau dar ir dar karta
ar kas pabuvojusiu esate buve Taj Exotica viesbutyje? jei taip, kokie atsiliepimai?
butu labai idomu
butu labai idomu