o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis
)
Skanaus!
Siandien dariau vakarienei tai draugas atsistebeti negalejo kaip jam skanu.
Cia olandijoje jie bulves kuo paprasciau valgo , tai sis patiekalas pradzioje buvo sutiktas ytartinai , bet tik iki pirmo kasnio