sveikutes, o as kaip tik siandien gaminau vistienos sirdeliu plova (radau ankstesnese temose receptuka, nepamenu kieno, bet aciu uz ideja )
taigi cia pradinis procesas, kol vire ryziai, pakepiau sirdeles, tarkuotas morkas, cesnaka, o kadangi neturejau svogunu, ipjasciau pora, sudejau koncervuotas pupeles tomato padaze, priberiau ivairiu prieskoniu:
o cia jau sumaisyta su virtais ryziais, kariu, trupuciu kecupo ir majonezo:
o cia kaip atrode paserviruota leksteje:
skanaus!
(jeigu norite paziureti is arciau - tik spustelkita ant nuotraukos )
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2008 01 22, 16:31)
bet gal taip sūdyti tiktų ir upėtakiai
tikrai tinka,visada ,kai būna akcijos perku po kelis upėtakius,išdarinėju ir užšaldau,kai reikia išsiimu kiek noriu ir pasūdau,po kokių trijų dienų jau ir valgom
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
QUOTE(daividija @ 2008 01 22, 13:38)
I zemaiciu blynus nepanasu,gal labiau i kokius ceburekus Man skanu,galima ir vienus valgyt be nieko,tokie traskus...
turiu drauge, kuri is virtu bulviu ir farso daro zemaiciu blynus
QUOTE(Kataryshka @ 2008 01 22, 11:19)
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
Labai skanus receptukas mano vyrui cia taip pat skaniausios bulves buna
QUOTE(Kataryshka @ 2008 01 22, 21:19)
o cia kaip kepu bulves, maniskis vis praso: "iskepk tu savo skaniu bulviu"
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
nuptraukyte ne mano, nes seniai gaminau si patiekala, o ir nufotkinus neturiu, tai paemiau is vienos knygos
o receptukas paprastas:
25 g sviesto
1-2 svogunai, pjaustyti pusziedziais
650 g zalios bulves, pjaustytos griezineliais
85 g tarkuoto fermentinio surio
300 ml grietineles
100 ml pieno
reikia pakepinti svogunu pusziedzius ikaitintame svieste kol pagels ir suminkstes, i istepta riebalais kepimo forma deti sluoksni bulviu, svogunu ir surio (pasilikite surio uzbarstyti ant virsaus), kartoti sluoksnius dar karta. Sumaisyti grietinele ir piena kartu su druska ir pipirais, tada letai ispilti mase ant bulviu ir apibarstyti likusiu suriu. Kepti kokia 1 val. iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, palaukti apie 10 min pries patiekiant. Labai tinka pvz su karbonadu (asmeniskai man jos labai skanu ir vienos arba su svieziomis darzovemis )
Skanaus!
As taip pat gaminu tik dar ipjaustau desreliu, labaaaai skanu.
O lasisa marinuoju taip - citrinos sultys, druskytes truputis ir pipiriuku kartais dar cesnakiuko biskiuka net seiles jau pradejo kauptis kaip nriu mmm.
labai daug wisokiu idomybiu radau reiks wis ka ismeginti, tikrai aciu wisoms uz pasidalinima sawo wirtuwiu suptilybemis
QUOTE(lotute @ 2008 01 22, 22:54)
turiu drauge, kuri is virtu bulviu ir farso daro zemaiciu blynus
as ir taip darau.
Gaminau šiandien rudnosiukus - liežuvį kartu galima buvo praryti
vel prisiskanavau beziuredama ..shaunuoles..
nieko idomaus ir naujo nepagaminau , bet paivairinimui idesiu kelias nuotraukytes:
ana savaite kepiau vishtos kulsheles su dziuveseliais (man asmenishkai taip nelabai patinka, bet mb megsta): vishtiena palaikiau 10 minuciu (daugiau laiko neturejau ) su pora shaukshtu medaus, daug cesnako ir sojos padazu..I dziuvesellius priberiau dziovintu zoleliu prieskoniu, biraus sauso cesnako milteliu, raudonos paprikos milteliu ir megiamu prieskoniu..Apvoliojau kulsheles ir i orkaite..
Valgem su salotom: pekino kopustas, morkos, pomidoras, agurkas, brokoliai ir truputis parmezano surio..
Shiandien greit sumeistravau visiems zinoma, ir tikriausiai pabodusi kugeli:
tarkiai, pora kiaushiniu, karshtas pienukas, bulviu prieskoniai, truputis druskos..(kepimo indas buvo ilgas, kugelis gavosi plonytis , bet labai minkshtas ir skanus..)
nieko idomaus ir naujo nepagaminau , bet paivairinimui idesiu kelias nuotraukytes:
ana savaite kepiau vishtos kulsheles su dziuveseliais (man asmenishkai taip nelabai patinka, bet mb megsta): vishtiena palaikiau 10 minuciu (daugiau laiko neturejau ) su pora shaukshtu medaus, daug cesnako ir sojos padazu..I dziuvesellius priberiau dziovintu zoleliu prieskoniu, biraus sauso cesnako milteliu, raudonos paprikos milteliu ir megiamu prieskoniu..Apvoliojau kulsheles ir i orkaite..
Valgem su salotom: pekino kopustas, morkos, pomidoras, agurkas, brokoliai ir truputis parmezano surio..
Shiandien greit sumeistravau visiems zinoma, ir tikriausiai pabodusi kugeli:
tarkiai, pora kiaushiniu, karshtas pienukas, bulviu prieskoniai, truputis druskos..(kepimo indas buvo ilgas, kugelis gavosi plonytis , bet labai minkshtas ir skanus..)
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
Receptas pasiskolintas iš Gustavo enciklopedijos
Reikės:
Bulvių (jas paruošti kaip bulvinams blynams)
Įdarui: krabų lazdelių, poro, majonezo. Aš poro neturėjau, tad dėjau žalių svogūno laiškų:
Paruošiam bulvių tarkius, kaip bulviniams blynams. Į keptuvę dedame ploną sluoksnį bulvinių blynų (kadangi pas mane maža keptuvė, tai dariau blyną per visą keptuvę). Ant jo uždėjau įdaro:
Ant įdaro - dar sluoksnį bulvių tarkių. Kepti ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Rezultatas:
Valgyti su grietine ar daržovėmis. Skonis gavosi labai įdomus.
Receptas pasiskolintas iš Gustavo enciklopedijos
Reikės:
Bulvių (jas paruošti kaip bulvinams blynams)
Įdarui: krabų lazdelių, poro, majonezo. Aš poro neturėjau, tad dėjau žalių svogūno laiškų:
Paruošiam bulvių tarkius, kaip bulviniams blynams. Į keptuvę dedame ploną sluoksnį bulvinių blynų (kadangi pas mane maža keptuvė, tai dariau blyną per visą keptuvę). Ant jo uždėjau įdaro:
Ant įdaro - dar sluoksnį bulvių tarkių. Kepti ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Rezultatas:
Valgyti su grietine ar daržovėmis. Skonis gavosi labai įdomus.
Jautiena troškinta aluje
Jums prireiks :
500g jautienos
40g riebalų, druskos, pipirų
1 svogūnas
1 šaukštas garstyčių
1/2 l tamsaus alaus
kmynų
susmulkintos citrinos žievelių
keletas duonos plutelių
Veiksmai :
Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių ir ištroškinti sandariai uždengtame inde ant mažos ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį. Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.
dėjau tokias garstyčias
galutinis rezultatas(valgėm su marinuotais pomidorais):
Jums prireiks :
500g jautienos
40g riebalų, druskos, pipirų
1 svogūnas
1 šaukštas garstyčių
1/2 l tamsaus alaus
kmynų
susmulkintos citrinos žievelių
keletas duonos plutelių
Veiksmai :
Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių ir ištroškinti sandariai uždengtame inde ant mažos ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį. Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.
dėjau tokias garstyčias
galutinis rezultatas(valgėm su marinuotais pomidorais):
QUOTE(Senoji Lakūdra @ 2008 01 23, 09:59)
Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.
kas čia tokie?
o šiaip atrodo skaniai