Paprasčiausias plovas ir agurkai su grietine. Ryžius užmerkt šaltam vandeny (taip greičiau išbrinksta), pakepinti lygiomis dalimis svogūnų, morkų, mėsos (paprastai vištiena) su prieskoniais, pomidorų padažu. Užvirinti stiklinę vandens su druska pagal skonį, dėti paruoštas daržoves su mėsa, kelias minutes leisti pavirti, tada dėti nusunktus ryžius ir virti kokias 10-15 min ant vidutiniškai stiprios ugnies periodiškai maišant. Tada sumažinti ugnį ir dar pavirt kokias 5 min. Kai ryžiai bus tokie daugiau minkšti nei kieti, išjungti ugnį, uždengti puodą dangčiu, rankšluosčiu virtuviniu ir pastatyt brinkt kokias 15min. Tada ryžiai būna birūs, o ne košė. (tik nuotraukos kokybė ne super.)
Silke su morkom ir marinuotais agurkais Reikes silkes file supjaustyti mazais gabaliukais, virtas morkas ir marinuotus agurkus taip pat supjaustom kubeliais ir sumaisom viska su majonezu. Labai skanu su karstom bulvem, agurku as kartais ir nededu jei neturiu. Si karta bulviu nespejau isvirti tai valgem su duona
Dorinda, tikiu kad skanu reikes ryt vakarienei paruost
Viskas atrodo begalo skaniai
QUOTE(smale @ 2008 01 03, 22:09)
Siandien vakarienei iskepiau siuos ceburekus. Tai MB sake dar gyvenime tokiu skaniu nevalge Pagalvojus, kad 16 jau labai daug, kepiau is puses normos, ir ka, buvo maza... Nors as suvalgiau tik 2, MB siandien labai geras apetitas Sake, dabar prasys ir prasys, kad iskepciau
Tokius čeburekus iškepus geriausia iškart iš keptuvės dėti į Zepterio (ar panašią storadugnę keptuvę) perdėti ir palikti kokia 15 min. - jie tada minkštesni ir sultingesni ir skanesni gaunasi - jau bandyta ne kartą.
QUOTE(Dorinda @ 2008 01 21, 01:05)
Silke su morkom ir marinuotais agurkais Reikes silkes file supjaustyti mazais gabaliukais, virtas morkas ir marinuotus agurkus taip pat supjaustom kubeliais ir sumaisom viska su majonezu. Labai skanu su karstom bulvem, agurku as kartais ir nededu jei neturiu. Si karta bulviu nespejau isvirti tai valgem su duona :ax
labai skani ideja, reikes pabandyti
Papildyta:
QUOTE(Redazi @ 2008 01 20, 22:27)
super receptas išbandžiau ačiū
Papildyta:
QUOTE(ESLAUDA @ 2008 01 19, 15:54)
Gaminau vakar pagal 6663 receptuka krevetes su laukiniais ryziais. Labai patiko ryziai nebuvau tokiu valgius, arba neatsimenu Patiko ju derinys su zirneliais. Tik krevetems truko skonio. Kita kart krevetes apkepsiu atskirai ant sviestuko su vegeta. Bendrai labai skanu
Laukiniai ryziai tikrai niam ..o krevetes, jei truksta skonio, palaikyk valandele pries gaminant su cesnakeliu ir citrinos sultim, bus kaip tik
noriu paklausti dėl "Rudnosiukų" ar faršas iškepęs nesigauna sausas? ir kiek laiko maždaug reikia Rudnosius kepti?
KAIP SKANIAI ATRODO
QUOTE(dangiuk @ 2008 01 20, 23:34)
Paprasčiausias plovas ir agurkai su grietine.
jau 100 metu nevalgiau plovo, jamu
QUOTE(Lalaa @ 2008 01 21, 11:42)
jau 100 metu nevalgiau plovo, jamu
Skanaus.....
Papildyta:
QUOTE(logika @ 2008 01 21, 10:41)
noriu paklausti dėl "Rudnosiukų" ar faršas iškepęs nesigauna sausas? ir kiek laiko maždaug reikia Rudnosius kepti?
Nors ir ne aš įdėjau, bet atsakysiu, nes dažnai kepu (ačiū autorei).
Atvirkščiai - mėsa būna ypatingai sultinga, nes daržovių sluoksnis neleidžia jau išdžiūti. O kepti kepu apie pusvalandį.
QUOTE(vyšnelė @ 2008 01 19, 20:01)
O kaip paruošiamas faršas?Kaip kotletams?
Faršą ruošiu truputėlį kietesnį nei kotletams (dedu 2 kiaušinius, džiuvėsėlių, prieskonių), nors pagal receptą tai kaip kotletams, bet iš kietesnio man lengviau formuot tuos laivelius
QUOTE(lineva @ 2008 01 20, 19:45)
Jau tie rudnosiukai, tai gal nezinau, kiek suvalgyciau, reiks šią savaitę gaminti, nieko nebus
mes irgi labai pamėgom juos, kažin atsivalgysim kada nors
QUOTE(dangiuk @ 2008 01 21, 10:04)
Nors ir ne aš įdėjau, bet atsakysiu, nes dažnai kepu (ačiū autorei).
Atvirkščiai - mėsa būna ypatingai sultinga, nes daržovių sluoksnis neleidžia jau išdžiūti. O kepti kepu apie pusvalandį.
Atvirkščiai - mėsa būna ypatingai sultinga, nes daržovių sluoksnis neleidžia jau išdžiūti. O kepti kepu apie pusvalandį.
mėsytė tikrai labai sultinga ir skani
QUOTE(RDA @ 2008 01 20, 19:15)
Jau jus tik super kulinares neuspykit ir jokiu budu neisizeiskit, bet man beziurint si foruma susidare jau gan senokai tokia nuomone kad jus toje virtuveje prie puodu tik ir gyvenat antraip is kur tokiu stebuklu nuotraukos atsiranda. Atrodo prisedi pavalgius o seile kaip visvien varva
Nu bravo
Nu bravo
zinai kai moki-neuztrunki
QUOTE(logika @ 2008 01 21, 10:41)
noriu paklausti dėl "Rudnosiukų" ar faršas iškepęs nesigauna sausas? ir kiek laiko maždaug reikia Rudnosius kepti?