Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

Na susimasciau, paskutini skiepa vaikas gavo 4 sav ir keliu dienu, alergijos pirmieji simptomai pasireiske apie 5-6 savaite. Aisku ne skiepas issauke alergija, o pradetas duoti misinys salia motinos pieno, nors ir tik po kokiu 20 ml. O ar skiepai turejo kokios itakos ar ne jau sunku pasakyti, bet kad imunine sistema papildomai uzkrove tai tikrai, ir ji nebuvo tokia pajegi kovot su alergenais.
Atsakyti
QUOTE(patologas @ 2005 03 21, 20:10)
na maitindavo dazniausiai adaptuotomis tyrelemis vaikams arba virdavo jas ant pieno ish virtuveliu....na bet ne visai apie tai ash... o apie maisto priedus, chemikalus naudojuamus koncervavimui, karves piena, ir labai populiaru ozkos (kazkodel???) piena, ir plius dar sviezios uogos, egzotinai vaisiai...na zodziu...na bet cia jau ne apie skiepus... beje jei ka tai mielai padiskutuociau apie alergijos priezastis ir dazni....

Kokie dar maisto priedai ir chemikalai? Juk net kūdikiai maitinami tik MP (net jei žindyvė vengia panašaus "brudo"), jau serga įvairiom alerginėm ligom! Aš neteigiu, kad mityba neturi įtakos alerginių ligų atsiradimui, bet ji nėra pagrindinė ir tikrai ne vienintelė priežastis schmoll.gif .

QUOTE(delfinas @ 2005 03 22, 01:23)
Pasilieku prie savo nuomonės - kad viena pagrindinių vis didėjančių alergijų priežasčių yra vakcinos ax.gif. Žinoma, tai nėra vienintelė priežastis smile.gif.

Pritariu drinks_cheers.gif

Tarp kitko, uždarose R.Šteinerio mokyklos bendruomenėse, kurios nesiskiepyja, alerginių ligų yra žymiai mažiau... thumbup.gif
Atsakyti
Visi čia sutariam , kad alergijoms atsirasti yra daug priežasčių. Dėl skiepyjimo turiu pamąstymų . Gamta yra protinga ir visagalė, o žmogus tik bando prisitaikyti ir išgyventi, gamtos jis niekada nenugalės. Epidemijomis reguliuojamas žmonių ir gyvūnų skaičius ir jei nieko nedarytume išgyventų tik stipriausieji, būtų natūrali atranka. Bet , kai turi vaiką, kažkaip nesinori tos natūralios atrankos, susirgus gydaisi, besiskiepydamas stengiesi išvengti ligų. Aišku, kai dauguma aplinkui pasiskiepyję, galima rizikuoti ir savo vaikelio neskiepyti, galgi neužsikrės. Vakcinos ne panacėja, bet kaip ir rašiau, kol kas nieko geresnio nežinau. Taip jau visados bus, kad kiekvienas dalykas turi dvi puses, tik mums reikia pasirinkti geresnę. Vieninga nuomonė- utopija.

Dėl alergijų, taip, kai kurie mažiukai vos gimę jau alergiški. Bet nepamirškim, kad nėščia mamytė susiduria su begale alergenų kasdien. Na ir kas kad mažom dozėm. Indų plovikliai, skalbimo milteliai, kosmetinės priemonės ir t.t. ir pan dirgina ir jautrina mumis. Juk placenta neapsaugo nuo visko. Na bet čia ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2005 03 22, 03:12)
kai turi vaiką, kažkaip nesinori tos natūralios atrankos, susirgus gydaisi, besiskiepydamas stengiesi išvengti ligų. Aišku, kai dauguma aplinkui pasiskiepyję, galima rizikuoti ir savo vaikelio neskiepyti, galgi neužsikrės. Vakcinos ne panacėja, bet kaip ir rašiau, kol kas nieko geresnio nežinau. Taip jau visados bus, kad kiekvienas dalykas turi dvi puses, tik mums reikia pasirinkti geresnę.

Gyvenam "baisiam" Pasaulyje. Pasaulis "baisus" vien dėl žmogaus veiksmų sad.gif. Chemikalai, užterštumas, mikrobangos ir t.t., ir pan. Visokių blogybių neišvengsim - nebent gyventume laukinėj Taigoj, toli nuo visos civilizacijos.

Žinoma, kad kiekvienas renkasi, kas jam yra geriau. Tėvai vakcinų atveju renkasi už vaikus. Nematai nieko geresnio? O aš matau smile.gif. Pirma, labai sveika pasiskaityti nevienpusiškos informacijos apie tas "mirtinas" ligas, nuo kurių "išgelbėja" (?) vakcinos. Vėjaraupiai, raudonukė, kiaulytė, tymai? "Mirtinos" ligos??? Visai neseniai skaičiau labai įdomios informacijos apie poliomelitą - ir tas man jau nebeatrodo "mirtinas", nes - statistiškai - labai mažai juo susergama, o dar mažiau sulaukiama rimtų komplikacijų. Tuo tarpu, kai naudojant gyvąją polio vakciną, VISI registuoti polio atvejai JAV kurį laiką buvo kaip tik NUO VAKCINOS... Eksperimentai kūdikių sveikata, ką ir besakyti. Antra, labai svarbu mityba ir supanti aplinka. Man atrodo logiškiau natūraliai stiprinti vaiko imunitetą geru maistu (ne sintetiniais vitaminais...), grynu oru, fizine veikla, o ne silpninti visokio brudo pilnom vakcinom (kurios gal "išgelbėja", o gal tik daugiau žalos pridaro rolleyes.gif). Trečia, tikiu, kad imunitetas susidaro tik persirgus pačia liga, o vakcinos jį sukuria laikiną arba jokio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 22 kovo 2005 - 18:34
Labas, nerašiau, kad tai mirtinos ligos, bet jos yra nepageidautinos, o kai kurios ir labai sunkios, esu nemažai apie jas paskaičius. Ir komplikacijų labai sunkių būna, ir kai kurios yra labai užkrečiamos, jeigu jau vienas susirgo, tai kontaktiniai būtinai susirgs. O vaikas lankys darželį, mokyklą ir kita. Aišku, persirgus jomis įgysi amžiną imunitetą, bet ... kam leisti vaikui sirgti poliomielitu ar tymais. Vėjaraupiais aš pati labai labai sunkiai sirgau ir mamai buvau įvarius nemažai baimės. O mano draugė, kartkartėm ima nedarbingumo lapelį ir tiesiogine to žodžio prasme kenčia nuo juostinės pūslelinės. Kam to reikia? va, poliomielito gyvąją vakcina tai tikrai susidomėjau, čia jau ačiū Jums. Tyrimų nežinau dėl susirgimo nuo poliomielito skiepų skaičiaus, tuo nesidomėjau. Bet poliomielitas išnaikintas tik skiepijimo dėka, beje Prezidentas Linkolnas ja sirgo.
Labai geras būdas sveikatą Tavo aprašytais metodais, tam pritariu 100 proc, tik skiepijimas irgi ne silpnina, o stiprina imunitetą tongue.gif
Atsakyti
Buciux, nė viena liga nėra pageidautina... Bet kažin, ar be ligų įmanoma gyvenimą nugyventi šiais laikais... O ir prasmę jos dažniausiai turi... Man priimtiniau (renkantis vieną iš dviejų blogybių), kad vaikas vaikystėj sirgtų, pavyzdžiui, kiaulyte nei padidinti tikimybę jam susirgti tam tikromis vėžio formomis nuo vakcinose esančių komponentų rolleyes.gif. Gal tai ir neįrodyta, bet tyrimų apie tai yra ir jie toliau atliekami... Na, bet čia tik vienas mažas pavyzdys. Kokiam skaičiui naujagimių būna vidinis kraujavimas dėl vitamino K stokos? Labai nedideliam. O vitaminą K profilaktiškai duoda visiem (jeigu neatsisakai), bent jau šitoj šaly. Tas pats ir su kai kuriom vakcinom - tikimybė susirgti beveik nulinė (o ir susirgus tikimybė pasveikti gan nemaža, ir be rimtų komplikacijų), o vakcinuojami visi iš eilės g.gif. Mobilaus telefono žala gal kam irgi neįrodyta, bet atliekami tyrimai apie tai, ir man pakanka žinoti, kad rimtai abejojama jų "nekaltumu", ypač vaikams... Tas pats ir su vakcinom smile.gif.

Beje, visai neseniai ligų kontrolės ir prevencijos centrai JAV (tie patys, kurie sudarinėja vakcinų kalendorių) paskelbė, kad JAV išnyko raudonukė. Bet, žinoma, agituoja vakcinuoti nuo jos ir toliau...

Gal gali man paaiškinti, kaip vakcinos stiprina imunitetą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 22 kovo 2005 - 21:25
QUOTE(delfinas @ 2005 03 22, 16:32)
Visai neseniai skaičiau labai įdomios informacijos apie poliomelitą - ir tas man jau nebeatrodo "mirtinas", nes - statistiškai - labai mažai juo susergama, o dar mažiau sulaukiama rimtų komplikacijų. Tuo tarpu, kai naudojant gyvąją polio vakciną, VISI registuoti polio atvejai JAV kurį laiką buvo kaip tik NUO VAKCINOS... Eksperimentai kūdikių sveikata, ką ir besakyti.

g.gif gal prisimeni kur ir ka skaitei? apie polio randu labai mazai info kazkodel unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2005 03 22, 13:24)
g.gif  gal prisimeni kur ir ka skaitei? apie polio randu labai mazai info kazkodel unsure.gif

Prisimenu rolleyes.gif (jeigu nesi to paties skaičiusi...) - Apie polio.
Atsakyti
Šiandien aptikau dar vieną gan įdomią vakcinų svetainę... Liūdniausia, kad dominuojantis atsakymas į visus klausimus yra "niekas to nežino" sad.gif. Ar vakcinos saugios? - Niekas nežino. Ar vakcinos efektyvios? - Niekas nežino. Ar vakcinuoti vaikai sveikesni už nevakcinuotus? - Vis daugėja įrodymų, kad yra atvirkščiai. Vienžo...

Vakcinų info
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2005 03 22, 21:24)

Gal gali man paaiškinti, kaip vakcinos stiprina imunitetą? g.gif

Bandysiu biggrin.gif , imunitetas- tai organizmo apsaugos būdas, kurio pagrindinė užduotis išsaugoti organizmo genetinį pastovumą visą gyvennimą. Vakcinos skatina gamintis antikūnus, kurie gina organizmą nuo genetiškai svetimų mikroorganizmų, virusų, kitų biologinių dirgiklių. Imuniteto veiklos pagrindas yra savo ir svetimo atpažinimas. Vakcina skatina nesnausti imuninę sistemą, o dirbti. Tik tai saugiau, nei dar bręstančio mažo vaiko imunitetui susidurti su tikra liga. Liga nualina organizmą ir imunitetas kuriam laikui nusilpsta, o tai būna priežastis dar kartą susirgti.
Delfine, o Tu pasisakai prieš absoliučiai visas vakcinas, ar kurioms nors suteiki garbę ?
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2005 03 17, 13:08)
na, mano  vaiko skiepu planas yra paprastas,- jokiu skiepu iki minimum metuku amziaus . O paskui (maniskiui beveik 2, bet kol kas plano dar nepradejau)- difterija, stablige ir (galbut) polio. Jei gyventume tik LT, polio sitam sarashe irgi nebutu (kiek zinau, polio paskutinis atvejis Europos regione buvo registruotas priesh 5 metus). Kokiu 12 -14 metu,- atitinkamai kiaulyte (jei nepersirgtu,-nes manishkis berniukas) ir hepatitas B.  Jei iki to laiko atsirastu veiksmingos vakcinos nuo ZIV ir tuberkuliozes,- jomis  irgi skiepyciau ax.gif . Jei atsitiktu taip, kad vaikas iki paauglystes nepersirgtu tymais, vejaraupiais, raudonuke, etc,- pamastyciau ir apie shitu vakcinu prasminguma.

Uups, kokiu periodiškumu skiepytum nuo difterijos ir stabligės?
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2005 03 23, 01:25)
imunitetas- tai organizmo apsaugos būdas, kurio pagrindinė užduotis išsaugoti organizmo genetinį pastovumą visą gyvennimą. Vakcinos skatina gamintis antikūnus, kurie gina organizmą nuo genetiškai svetimų mikroorganizmų, virusų, kitų biologinių dirgiklių. Delfine, o Tu pasisakai prieš absoliučiai visas vakcinas, ar kurioms nors suteiki garbę ?

Na taip... Teoriškai gal ir turėtų taip būti... Tačiau kaip gali vakcinos išsaugoti organizmo genetinį pastovumą, kai jose pilna svetimų baltymų, toksinių chemikalų ir kitokio nuodo? Gyvsidabrio, aliuminio, formaldehido? Kai kuriose - žuvusių (abortuotų) žmogaus embrionų ląstelės, kitose visokių gyvūnų, kurių mano vaiko organizme man nereikia, ačiū smile.gif. Netgi jeigu vakcinos "gelbėja" nuo konkrečios ligos, nuo kurios ta vakcina yra, mano jau paminėti (jų yra daugiau) vakcinų komponentai suteikia padidintą tikimybę visokiem vėžiam, alzheimeriam ir t.t. ir pan. Vienžo, paprasta logika man diktuoja (ir visokios info apie tai skaičiau...), kad vakcinos imunitetą silpnina smile.gif.

Garbės nesuteikiu nė vienai vakcinai... Kol kas manau, kad skiepyčiau vaiką tik esant realiai stabligės galimybei, bet post factum, o ne profilaktiškai iš anksto. O šiaip tai vis dar skaitau ir ieškau info - gal netyčia ir dėl kokios kitos vakcinos kada persigalvosiu. Tik kad kol kas... kuo toliau gilinuosi, tuo man jos visos bereikalingesnės atrodo g.gif.
Atsakyti