Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(bebenčiukė @ 2012 03 02, 22:03)
Ką reiškia praėjo? Ji gal nepasiekė piko. Sergamumas gripu šiuo metu didėja ne tik pas mus, bet ir kitose valstybėse. Kaip Lt neaišku šiemet, bet kitos valstybės gali paskelbti epidemiją. Kaip žinia, gripo virusas mutuoja kasmet, tad kitos vakcinos turi būti. Gripo virusai vienas kitam nelygūs-vieni pavojingesni, kiti-mažiau. Na, po kiaulių gripo  tai tikrai gal niekas nesiskiepija arba mažuma.

kalba buvo apie kiaulių gripą.

nesekdavau anksčiau, bet suprantu dabar kaip jums tiek išsukti komentarų gaunas, nes nuo pieno prie šieno.
Atsakyti
Straipsnis apie pandeminio gripo vakcina
http://klaipeda.dien...-tesiasi-371830

gaila kad apie tai kalbama labai mazai
Atsakyti
Dange, aš čia skaitau ir vėl nesuprantu. smile.gif Ar vėjaraupiai keičia savo formą?Ar čia dėl skiepų? Ar susirgus viena forma, yra tikimybė susirgti kita? Tai ar "apsimoka" tada persirgti?

o kaip su virusų mutacijomis apskritai? Ar virusai kinta dėl skiepų ar savo ypatybių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 06 kovo 2012 - 16:11
QUOTE(Eureka @ 2012 03 06, 16:09)
Dange, aš čia skaitau ir vėl nesuprantu. smile.gif Ar vėjaraupiai keičia savo formą?Ar čia dėl skiepų?  Ar susirgus viena forma, yra tikimybė susirgti kita? Tai ar "apsimoka" tada persirgti?

o kaip su virusų mutacijomis apskritai? Ar virusai kinta dėl skiepų ar savo ypatybių?

Eureka, ir aš nesuprantu bigsmile.gif Gal kartais kristule 666 užsuks ir papasakos, kaip ir per kurią vietą sumutavo vėjaraupių virusas, beigi kokias naujas jam nebūdingas savybes jis tos mutacijos pasekoje įgijo, o taip pat kaip su tuo susiję skiepai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2012 03 02, 21:05)
Duomiuosi autizmu. Pasirodo, kad autizmu kažkodėl dažniau serga menininkų, fizikų ir inžinierių vaikai.Ko gero genetika daug ką  lemia. Mano draugė vaikystėje turėjo autizmo bruožų, dabar turi jos vaikai -vienas neskiepytas, kitas skiepytas.
Kol neskiepijo nuo ligų, žmonės irgi sirgo. Niutonas, Mocartas ir Einšteinas irgi turėjo autizmo bruožų.

"Saugok save" atstovės komentaras apie laidą - http://www.saugoksav...-inkvizitoriau/. pritariu jos komentarui, kad turime domėtis, bet aklai pasikliauti šarlatanais - pavojinga nesąmonė. kažkas sakė, kad skiepų priešininkų straipsniai nepakliūva į rimtus medicininius žurnalus - bet internetas - atvira erdvė, kur mokslininkų nuomonė, manau tikrai gali būti išklausyta. tik bėda yra ta, kad daugelis šnekų neremta jokia pagrįsta informacija, tyrimais ir pan. pašnekėti aš irgi galiu, taip sakant...
Atsakyti
Mamytes, turiu dukra skiepyti paskutiniu planiniu skiepu, raudoniuke, kiaulyte ir tymai atdodo g.gif Nezinau, skiepyt ar ne doh.gif Kur galima apie si skiepa placiau pasiskaityt ? Girdejau nuo pazistamos, jog ji paskiepujo vaika ir jis labai per trumpa laika pasikeite, lyg yra autizmo bruozu, hiperaktyvus, na zodziu sako tikrai po skiepo jam pasidare blogai verysad.gif Dabar vis mastau, ar skiepyt dukra ar ne, nors visus kitus privalomus skiepus turim..kai pasakiau daktarei, kad nezinau ar noriu to skiepo, taip lyg ir supyko, sako tai ka norit tymais susirgti ??? sakau na ne....Pagelbekit prasau, kur galiu apie si skiepa pasiskaityt, ar cia labai jau pavojingos ligos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2012 03 08, 14:57)
Mamytes, turiu dukra skiepyti paskutiniu planiniu skiepu, raudoniuke, kiaulyte ir tymai atdodo  g.gif Nezinau, skiepyt ar ne  doh.gif Kur galima apie si skiepa placiau pasiskaityt ? Girdejau nuo pazistamos, jog ji paskiepujo vaika ir jis labai per trumpa laika pasikeite, lyg yra autizmo bruozu, hiperaktyvus, na zodziu sako tikrai po skiepo jam pasidare blogai  verysad.gif Dabar vis mastau, ar skiepyt dukra ar ne, nors visus kitus privalomus skiepus turim..kai pasakiau daktarei, kad nezinau ar noriu to skiepo, taip lyg ir supyko, sako tai ka norit tymais susirgti ??? sakau na ne....Pagelbekit prasau, kur galiu apie si skiepa pasiskaityt, ar cia labai jau pavojingos ligos  4u.gif

na kiek man aiskino ir kaip as suvokiu, tai bandau ir jums paaiskinti. Atsiprasau jei ka nusisnekesiu. Zodziu pavojingiausia jusu mergytei is siu ligu yra tymai. Kiaulyte pavojinga berniukam, nes galima komplikacija - seklidziu uzdegimas. Raudoniuke pavojinga mergaitem, bet ji pavojinga tik tada kai jusu mergyte lauksis vaikelio. Daugelis moteru, kurios nori uzniesteti bet nezino ar parsirge raudoniuke pries nestuma pasidaro tyrimus ir jeigu reikia vakcinuojasi. As pati atsimenu kaip sirgau raudoniuke - man praejo lengvai. Na va belieka tymai. Tymų protrūkis buvo ne taip seniai. Apie 2001-2002 metus. Sergama sunkiai, ypač pavojingi plaučių uždegimai, kaip komplikacija.

As savo vyriausia vaika buvau suskiepinus nuo visko, belikus tik paskutine DTaP (18men) vakcina ir MMR. Tuo metu kai reikejo skiepinti DTaP jis labai sirguliavo ir taip tempes tempes, kad gydytoja pasake jog nevakcinuosime, o lauksim 6 metu. Del MMR irgi sudvejojau, sutarem kad jei iki 6 metu nesusirgs kiaulyte, tai tada ir vakcinuosime.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 03 08, 16:29)
na kiek man aiskino ir kaip as suvokiu, tai bandau ir jums paaiskinti. Atsiprasau jei ka nusisnekesiu. Zodziu pavojingiausia jusu mergytei is siu ligu yra tymai. Kiaulyte pavojinga berniukam, nes galima komplikacija - seklidziu uzdegimas. Raudoniuke pavojinga mergaitem, bet ji pavojinga tik tada kai jusu mergyte lauksis vaikelio. Daugelis moteru, kurios nori uzniesteti bet nezino ar parsirge raudoniuke pries nestuma pasidaro tyrimus ir jeigu reikia vakcinuojasi. As pati atsimenu kaip sirgau raudoniuke - man praejo lengvai. Na va belieka tymai.  Tymų protrūkis buvo ne taip seniai. Apie 2001-2002 metus. Sergama sunkiai, ypač pavojingi plaučių uždegimai, kaip komplikacija.

As  savo vyriausia vaika buvau suskiepinus nuo visko, belikus tik paskutine DTaP (18men) vakcina ir MMR. Tuo metu kai reikejo skiepinti DTaP jis labai sirguliavo ir taip tempes tempes, kad gydytoja pasake jog nevakcinuosime, o lauksim 6 metu. Del MMR irgi sudvejojau, sutarem kad jei iki 6 metu nesusirgs kiaulyte, tai tada ir vakcinuosime.

Ir aš skaičiau. Ir dar-protrūkis Europoje buvo 2011 m.,daugiausia sirgo vaikai iki 1 metų ir vyresni neskiepyti.2010 m. Lt buvo keletas atvejų, bet sirgo jau suaugę, kurie parvežę to "gėrio" iš užsienio. 2011 m. jau 7 tymų atvejai (vaikų nėra).
Pas mus dėl raudoniukės tai ramu kol kas,2010 m. buvo 2 atvejai (vaikai). O Rumunijoje šiais metais buvo protrūkis, daugiausia sirgo neskiepyti paaugliai. Yra keliolika komplikacijų atvejų-2 meningitai ir 9 artritai, keliasdešimt hospitalizuotų.
O kiaulyte pastaruosius metus LT serga po keliasdešimt vaikų.
Čia aš ULAC statistiką skaičiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 08 kovo 2012 - 16:51
Dange, gal turite versiją, kodėl kiaulyte palyginus daug serga? Nuo ko gali priklausyti?
Hm, paskaičiau, kad kitose Europos valstybėse dvigubai daugiau serga. Tai gal iš tenais galėjo parvežti? O ką reiškia "persirgus, įgyjamas ilgalaikis imunitetas"? Ta prasme, jei pvz.vaikystėje persirgo, tai gali susirgti ir vėliau, jau suaugus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 08 kovo 2012 - 18:46
QUOTE(Eureka @ 2012 03 08, 18:36)
Dange, gal turite versiją, kodėl kiaulyte palyginus daug serga? Nuo ko gali priklausyti?
Hm, paskaičiau, kad kitose Europos valstybėse dvigubai daugiau serga. Tai gal iš tenais galėjo parvežti? O ką reiškia "persirgus, įgyjamas ilgalaikis imunitetas"? Ta prasme, jei pvz.vaikystėje persirgo, tai gali susirgti ir vėliau, jau suaugus?

ilgalaikis imunitetas reiskia, kad antra karta ta liga nebesirgs
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 03 08, 15:29)
na kiek man aiskino ir kaip as suvokiu, tai bandau ir jums paaiskinti. Atsiprasau jei ka nusisnekesiu. Zodziu pavojingiausia jusu mergytei is siu ligu yra tymai. Kiaulyte pavojinga berniukam, nes galima komplikacija - seklidziu uzdegimas. Raudoniuke pavojinga mergaitem, bet ji pavojinga tik tada kai jusu mergyte lauksis vaikelio. Daugelis moteru, kurios nori uzniesteti bet nezino ar parsirge raudoniuke pries nestuma pasidaro tyrimus ir jeigu reikia vakcinuojasi. As pati atsimenu kaip sirgau raudoniuke - man praejo lengvai. Na va belieka tymai.  Tymų protrūkis buvo ne taip seniai. Apie 2001-2002 metus. Sergama sunkiai, ypač pavojingi plaučių uždegimai, kaip komplikacija.

As  savo vyriausia vaika buvau suskiepinus nuo visko, belikus tik paskutine DTaP (18men) vakcina ir MMR. Tuo metu kai reikejo skiepinti DTaP jis labai sirguliavo ir taip tempes tempes, kad gydytoja pasake jog nevakcinuosime, o lauksim 6 metu. Del MMR irgi sudvejojau, sutarem kad jei iki 6 metu nesusirgs kiaulyte, tai tada ir vakcinuosime.

atsiprasau, o kas tas MMR ir DTaP ? blush2.gif o idomu, ar nera vakcinu kad butu kiekviena atskirai? Nezinau ka daryti, skiepyt ar neskiepyt vaiko doh.gif Sunu skiepijau nuo visko, nesidomejau anksciau tais skiepais, o vat del dukros abejoju, nes girdejau atveju del skiepu pasekmiu..nezinau ka pasirinkti, rizikuoti ir neskiepiti, arba skiepyti ir bijoti pasekmiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2012 03 08, 21:33)
atsiprasau, o kas tas MMR ir DTaP ?  blush2.gif o idomu, ar nera vakcinu kad butu kiekviena atskirai? Nezinau ka daryti, skiepyt ar neskiepyt vaiko  doh.gif Sunu skiepijau nuo visko, nesidomejau anksciau tais skiepais, o vat del dukros abejoju, nes girdejau atveju del skiepu pasekmiu..nezinau ka pasirinkti, rizikuoti ir neskiepiti, arba skiepyti ir bijoti pasekmiu  unsure.gif

DTaP - Kokliušo, difterijos, stabligės vakcina
MMR - Tymų, epideminio parotito, raudonukės vakcina
Atsakyti