QUOTE(Lu Lu @ 2012 03 08, 14:57)
Mamytes, turiu dukra skiepyti paskutiniu planiniu skiepu, raudoniuke, kiaulyte ir tymai atdodo
Nezinau, skiepyt ar ne
Kur galima apie si skiepa placiau pasiskaityt ? Girdejau nuo pazistamos, jog ji paskiepujo vaika ir jis labai per trumpa laika pasikeite, lyg yra autizmo bruozu, hiperaktyvus, na zodziu sako tikrai po skiepo jam pasidare blogai
Dabar vis mastau, ar skiepyt dukra ar ne, nors visus kitus privalomus skiepus turim..kai pasakiau daktarei, kad nezinau ar noriu to skiepo, taip lyg ir supyko, sako tai ka norit tymais susirgti ??? sakau na ne....Pagelbekit prasau, kur galiu apie si skiepa pasiskaityt, ar cia labai jau pavojingos ligos
na kiek man aiskino ir kaip as suvokiu, tai bandau ir jums paaiskinti. Atsiprasau jei ka nusisnekesiu. Zodziu pavojingiausia jusu mergytei is siu ligu yra tymai. Kiaulyte pavojinga berniukam, nes galima komplikacija - seklidziu uzdegimas. Raudoniuke pavojinga mergaitem, bet ji pavojinga tik tada kai jusu mergyte lauksis vaikelio. Daugelis moteru, kurios nori uzniesteti bet nezino ar parsirge raudoniuke pries nestuma pasidaro tyrimus ir jeigu reikia vakcinuojasi. As pati atsimenu kaip sirgau raudoniuke - man praejo lengvai. Na va belieka tymai. Tymų protrūkis buvo ne taip seniai. Apie 2001-2002 metus. Sergama sunkiai, ypač pavojingi plaučių uždegimai, kaip komplikacija.
As savo vyriausia vaika buvau suskiepinus nuo visko, belikus tik paskutine DTaP (18men) vakcina ir MMR. Tuo metu kai reikejo skiepinti DTaP jis labai sirguliavo ir taip tempes tempes, kad gydytoja pasake jog nevakcinuosime, o lauksim 6 metu. Del MMR irgi sudvejojau, sutarem kad jei iki 6 metu nesusirgs kiaulyte, tai tada ir vakcinuosime.