QUOTE(Ksesanko @ 2010 10 14, 09:50)
As irgi bijau visu siu ligu, bet ir perskaiciau daugybe informacijos apie skiepus, todel salutinio poveikio taip pat bijau Zinokite geriau jau nebuciau skaiciusi apie tos prakeiktus skiepus, nes dabar artejant skiepui mane puola dydziausia depresija. Nezinau kas geriau. Bijau ir skiepyti ir neskiepyti. Todel nesu dekinga tiems nezinomiems svietejams apie skiepu zala vaiko organizmui. Nesu as is tu mamyciu, kurios bijo mikrobu ir pan..nesu sirgusi jokiomis rimtomis ligomis, net persalimo, bet nuo vaikystes neturiu susiformavusio pripratimo plauti rankas n kartu per diena. Kartais pamirstu jas isplauti grizusi is lauko ir pan. Todel nezinau ar miegociau ramiai, jei nepaskiepiciau savo vaiko. Ir dar nepaskiepytu vis daugeja, todel kas man gali duoti 100 proc., kad mano vaiko darzelyje neuzkres nepaskiepytas vaikas. Si tema man tikrai kelia daugiausia susirupinimo ir nevilties, nes nerandu aiskaus atsakymo kas blogiau. Kaip ir rasiau auksciau ziniaskaliada niekada nepasitikejau ir nepasitikesio, o tuo labiau rusu ar lietuviu internetiniais saltiniais. Jei kazkas kazka propuoguoja, tai dazniausiai ne del altruistiniu tikslu, o su kazkokia nauda sau!
MAn yra panasiai, bet as labai daug gilinuosi i ligas, nuo kuriu skiepijama. Yra vaikisku ligu, kurios dazniausiai vaikams praeina lengvai; yra sunkesniu ligu, bet jos pasiduoda gydymui vaistais; yra poliomielitas, neregistruotas musuose jau daugiau nei 30 metu...Man padeda isigilinimas, kad nuo visu ligu neapsisaugosi, ir tikriausiai jei bus lemta, tai susirgsi meningitu ne nuo Hib, o nuo kitos panasios bacilos... Pati baisiausia liga man atrodo Stablige. Pavojinga, daznai mirtina, nors ir tai labai labai reta... Todel ir galvoju skeipyti savo aukseli biski veliau kai ugtels tik nuo Stabliges... Dar ziuriu variantus, panasu, kad automatiskai teks skiepytis nuo dar 4 ligu, nes vienvalentes vakcinos nera...