Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(Ksesanko @ 2010 10 14, 09:50)
As irgi bijau visu siu ligu, bet ir perskaiciau daugybe informacijos apie skiepus, todel  salutinio poveikio taip pat  bijau sad.gif Zinokite geriau jau nebuciau skaiciusi apie tos prakeiktus skiepus, nes dabar artejant skiepui mane puola dydziausia depresija. Nezinau kas geriau. Bijau ir skiepyti ir neskiepyti. Todel nesu dekinga tiems nezinomiems svietejams apie skiepu zala vaiko organizmui. Nesu as is tu mamyciu, kurios bijo mikrobu ir pan..nesu sirgusi jokiomis rimtomis ligomis, net persalimo, bet nuo vaikystes neturiu susiformavusio pripratimo  plauti rankas n kartu per diena. Kartais pamirstu jas isplauti grizusi is lauko ir pan. Todel nezinau ar miegociau ramiai, jei  nepaskiepiciau savo vaiko. Ir dar nepaskiepytu vis daugeja, todel kas man gali duoti 100 proc., kad mano vaiko darzelyje neuzkres nepaskiepytas vaikas. Si tema man tikrai kelia daugiausia susirupinimo ir nevilties, nes nerandu aiskaus atsakymo kas blogiau. Kaip ir rasiau auksciau ziniaskaliada niekada nepasitikejau ir nepasitikesio, o tuo labiau rusu ar lietuviu internetiniais saltiniais. Jei kazkas kazka propuoguoja, tai dazniausiai ne del altruistiniu tikslu, o su kazkokia nauda sau!

MAn yra panasiai, bet as labai daug gilinuosi i ligas, nuo kuriu skiepijama. Yra vaikisku ligu, kurios dazniausiai vaikams praeina lengvai; yra sunkesniu ligu, bet jos pasiduoda gydymui vaistais; yra poliomielitas, neregistruotas musuose jau daugiau nei 30 metu...Man padeda isigilinimas, kad nuo visu ligu neapsisaugosi, ir tikriausiai jei bus lemta, tai susirgsi meningitu ne nuo Hib, o nuo kitos panasios bacilos... Pati baisiausia liga man atrodo Stablige. Pavojinga, daznai mirtina, nors ir tai labai labai reta... Todel ir galvoju skeipyti savo aukseli biski veliau kai ugtels tik nuo Stabliges... Dar ziuriu variantus, panasu, kad automatiskai teks skiepytis nuo dar 4 ligu, nes vienvalentes vakcinos nera...
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 10 14, 13:58)
Man padeda isigilinimas, kad nuo visu ligu neapsisaugosi, ir tikriausiai jei bus lemta, tai susirgsi meningitu ne nuo Hib, o nuo kitos panasios bacilos... Pati baisiausia liga man atrodo Stablige. Pavojinga, daznai mirtina, nors ir tai labai labai reta... Todel ir galvoju skeipyti savo aukseli biski veliau kai ugtels tik nuo Stabliges... Dar ziuriu variantus, panasu, kad automatiskai teks skiepytis nuo dar 4 ligu, nes vienvalentes vakcinos nera...

drinks_cheers.gif Aš irgi panašiai galvoju smile.gif
Yra dvivalentė vakcina difterija-stabligė mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2010 10 14, 10:50)
As irgi bijau visu siu ligu, bet ir perskaiciau daugybe informacijos apie skiepus, todel  salutinio poveikio taip pat  bijau sad.gif Zinokite geriau jau nebuciau skaiciusi apie tos prakeiktus skiepus, nes dabar artejant skiepui mane puola dydziausia depresija. Nezinau kas geriau. Bijau ir skiepyti ir neskiepyti. Todel nesu dekinga tiems nezinomiems svietejams apie skiepu zala vaiko organizmui. Nesu as is tu mamyciu, kurios bijo mikrobu ir pan..nesu sirgusi jokiomis rimtomis ligomis, net persalimo, bet nuo vaikystes neturiu susiformavusio pripratimo  plauti rankas n kartu per diena. Kartais pamirstu jas isplauti grizusi is lauko ir pan. Todel nezinau ar miegociau ramiai, jei  nepaskiepiciau savo vaiko. Ir dar nepaskiepytu vis daugeja, todel kas man gali duoti 100 proc., kad mano vaiko darzelyje neuzkres nepaskiepytas vaikas. Si tema man tikrai kelia daugiausia susirupinimo ir nevilties, nes nerandu aiskaus atsakymo kas blogiau. Kaip ir rasiau auksciau ziniaskaliada niekada nepasitikejau ir nepasitikesio, o tuo labiau rusu ar lietuviu internetiniais saltiniais. Jei kazkas kazka propuoguoja, tai dazniausiai ne del altruistiniu tikslu, o su kazkokia nauda sau!

Man irgi kyla abejones drinks_cheers.gif Tik visa šeima turim įprotį būtinai plauti rankas grižus is lauko. Tai kaip ritualas. Nusirengiam lauko rūbus, nusiaunam batus ir visi pirmyn į vonią. Stovim eilutėj biggrin.gif visi kol nenusiplaunam rankų nesiimam kitokių darbų.
O dėl vakcinų labiausiai mane glumina tai, kad vakcinos neapsaugo 100 proc. nuo ligos, ir netgi tas pasakymas, kad pasiskiepiję praserga lengviau neguodžia. Nes yra šimtai atvejų,kad vienodai serga ir paskiepyti ir neskiepyti, o kartais ir vieni ir kiti labai sunkiai. O dar tų vakcinų šalutinis poveikis doh.gif Išvada padariau tik vieną, kad ar skiepysim ar neskiepysim savo vaikus ar patys skiepysimės, tikimybė susirgti yra ta pati. Tiesiog tai lemia likimas, Dievas, karma ar pan. Esmė, kad labiausiai mes bijom mirties. O susirgus paskiepytam vaikui kaltinsim save, kam skiepijom, nepaskiepijus kai susirgs velgi jausim sąžinės graužimą kam to nepadarėm doh.gif Jaučiu kad reikia išmokt mąstyt kitaip, ir kitaip žiūrėt į gyvenimą ir mirtį. Bet kaip tai nelengva doh.gif
Atsakyti
Be to kaip suprantu vakcinų esmė, kad pasigamintų antikūniai prieš užkratą- bakterijas, virusus. Tai gerai pagalvojus jei sušvirkštus vakciną, prisigamina antikūnių prieš pvz. hepatito B virusą, tai tie antikūniai ką veikia kol nėra užkrato? g.gif Kas juos palaiko organizme 5-10 metų iki revakcinacijos, kad jie nesuyra ir pan. O dar yra tikimybė kad tie antikūniai iš vis nepasigamins. Tai kokia tada skiepo nauda??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2010 10 14, 16:36)
Be to kaip suprantu vakcinų esmė, kad pasigamintų antikūniai prieš užkratą- bakterijas, virusus. Tai gerai pagalvojus jei sušvirkštus vakciną, prisigamina antikūnių prieš pvz. hepatito B virusą, tai tie antikūniai ką veikia kol nėra užkrato? g.gif Kas juos palaiko organizme 5-10 metų iki revakcinacijos, kad jie nesuyra ir pan. O dar yra  tikimybė kad tie antikūniai iš vis nepasigamins. Tai kokia tada skiepo nauda??? blink.gif

Tai yra jie biggrin.gif metams bėgant jų kiekis mažėja ir apsauga silpnėja smile.gif

Papildyta:
QUOTE(pavasarinė @ 2010 10 14, 16:16)
O dėl vakcinų labiausiai mane glumina tai, kad vakcinos neapsaugo 100 proc. nuo ligos, ir netgi tas pasakymas, kad pasiskiepiję praserga lengviau neguodžia. Nes yra šimtai atvejų,kad vienodai serga ir paskiepyti ir neskiepyti, o kartais ir vieni ir kiti labai sunkiai.

drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 08, 20:06)
prasom mamytes,svezutelis sios dienos straipsnis 

Tėvams vengiant skiepyti vaikus, baiminamasi ligų protrūkių

http://www.delfi.lt/...u.d?id=37342017

idomus straipsnis - nuo kada skiepai nuo vejaraupiu tapo 'privalomi'? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 10 14, 18:13)
Tai yra jie biggrin.gif metams bėgant  jų kiekis mažėja ir apsauga silpnėja  smile.gif

Bet tuomet logiškai galvojant sušvirkštus vakciną iššaukiamas nenatūralus imuniteto atsakas, kitaip tariant pastimuliuoja ir organizmas deda visas pajegas gamint antikūnius. Bet argi tuomet nesilpsta imunitetas aplamai?
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2010 10 15, 13:43)
Bet tuomet logiškai galvojant sušvirkštus vakciną iššaukiamas nenatūralus imuniteto atsakas, kitaip tariant pastimuliuoja ir organizmas deda visas pajegas gamint antikūnius. Bet argi tuomet nesilpsta imunitetas aplamai?

Aš manau,kiek susidariau nuomonę iš perskaitytos info apie skiepus ir supratau kaip būtent ten jis pastimuliuojamas,kad imunitetas griaunamas,ir arba nusilpsta visiškai ir nesugeba kovoti net su paprasčiausiais eiliniais virusais(o metams bėgant gali vystytis onkologiniai susirgimai,kam skaičiau,kad labiau linkę A(II) ir AB(IV) kr.gr. turintys žmonės),arba hiperstimuliuojamas ir vystosi autoimuninės ligos(aišku ne visiems jos vystosi,irgi skaičiau,kad didesnį polinkį turi žmonės,turintys B(III) kraujo gr.).Arba viena yra pasėkmė kito.Niekas tuo nesidomi ir jokių tyrimų nedaro.Žodžiu išbalansuojamas natūralus imunitetas dirbtinai įsikišant į jį.Bet gydytojai tai neigia.O man tai yra pats baisiausias šalutinis poveikis.Aplamai skaičiau,kad "lengviausiai" skiepus perneša O(I) kr.gr.turintys žmonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 15 spalio 2010 - 14:50
ne tik skiepus , bet ir ligas... smile.gif
Atsakyti
http://www.informati...n.com/?id=13924
Atsakyti
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 13, 13:56)
vadinasi Jusu nuomone susiformavo pati,o mano nuomone formuoja baime?Aisku,jauciates matyt protingesne uz mane ir kitas mamas,juk tiek daug informacijos perskaites,kad turbut galetumet dirbti medike!
Beje butu keista jei nebijociau del savo vaiku,kad gali susirgti kiaulyte,tymais,kokliusu,ar dar kuria is tu ligu nuo kuriu skiepyjama. Jei butu galimybe,neskiepyciau nuo raudoniukes,nes ji nera pavojinga. Nuo kitu privalomu-butinai. Is neprivalomu-tik nuo erkinio encefalito.

O jums nekilo tokia mintis kad skiepyti vaikai siom ligom dazniausiai praserga sunkesne forma??? doh.gif
Beje,kurios labai pasitiki vakcinom!!!
Buvau su savo berniuku vaiku raidos centre Vilniuje,ir ten neoficialiai(ne rastu,nes jiems gi uzdrausta mad.gif bet as dariau irasa diktofonu) patvirtino kad mano vaikui greiciausiai buvo skiepo komplikacija,jis prasirgo encifalitu(smegenu uzdegimu) ir Jonavos gydytojai to nepastebejo blink.gif
Pries kokius 4 menesius,Jonavoje po 3 dienu skiepo mire 4 men kudikis!!!Gydytojai guzcioja peciais,kas cia tokio,tai tik vienetai blink.gif blink.gif blink.gif
Is kur mamoms zinoti kad tai bus ne jos vaikas kad ir tas vienintelis???
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2010 10 21, 21:31)
patvirtino kad mano vaikui greiciausiai buvo skiepo komplikacija,jis prasirgo encifalitu(smegenu uzdegimu) ir Jonavos gydytojai to nepastebejo blink.gif 
Pries kokius 4 menesius,Jonavoje po 3 dienu skiepo mire 4 men kudikis!!!Gydytojai guzcioja peciais,kas cia tokio,tai tik vienetai blink.gif  blink.gif  blink.gif
Is kur mamoms zinoti kad tai bus ne jos vaikas kad ir tas vienintelis???

baikit gasdinti mamas. Kai bus patekti irodymai kad vaikai mire nuo skiepu,tada bus galima bijot. O cia tik dar vienas bandymas nurasyti viska ant skiepu.
Encefalitu serga ir vaikai kurie nebuvo ka tik skiepyti. Reikia pries skiepa laikytis tam tikru reikalavimu. Vaikas turi buti visiskai sveikas bent menesi. Jokiu letiniu ligu paumejimu kad nebutu. O kai skiepyjama nesilaikant situ reikalavimu,tada jau kitas reikalas.

p.s. planavau eiti skiepyti vaikus nuo gripo, bet jie ta diena, kai zadejau eiti, susirgo virusu( ne gripu). Jei buciau diena pries tai paskiepyjus nuo gripo,buciau maniusi kad cia nuo skiepo dabar taip mano vaikai susirgo arba cia komplikacija kokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taupuokle: 22 spalio 2010 - 20:43