Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(Feaja @ 2010 10 10, 13:16)
Kai turbūt 95% procentai žmonių (čia ne statistika, o mano įsivaizdavimas) yra skiepyti, nėra kam sirgti smile.gif Sovietmečiu tokios "mados" skiepyti ar ne - kaip ir nebuvo...

Lietuvoje kasmet serga iki 10 žmonių. Dauguma jų miršta, aišku. Bet serga suaugę kaimo žmonės, kurie, reik manyt, nesiskiepija kas 10 metų. Be to, spėju, kad retas jų kaip nors susižeidęs iškart važiuotų į ligoninę.
Atsakyti
Stabligė – ūminė infekcinė liga, kurią sukelia anaerobinė lazdelė Clostridium tetani, esanti gyvulių mėšlu užterštame dirvožemyje.

Ne i kiekviena atvira zaizda patenka dirvozemis uzterstas gyvuliu meslu.
Atsakyti
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 08, 15:39)
vat butent kad pasidomejom ir todel ir rasom smile.gif o jus prisiskaitet kazkokiu alia-moksliniu straipsniu ir tikit sventai smile.gif  jei vaikas susrgtu neduok Dieve stablige arba polimeolitu,tai vargu ar jums butu idomu kas ten vyksta organizme,nes sitos ligos beveik 90 % mirtinos.kad ir kokia menka,bet tikimybe kad nieskiepytas vaikas jomis susirgs-yra! Daugybe metu buvo skiepyjamos musu mamos,teciai,mes ir musu vaikai dabar.Bent jau mes ir musu tevai  normaliai sau gyvena. Bet kaip suprantu jum lengviau manyti kad visos pasaulio bedos nuo skiepu,tai ir manykit smile.gif

Na kiekvienas gyvenam kaip kam priimtina.Man geriau minimali rizika negu apsidraudimas kas būtų jeigu būtų,ypač kai to kaina jau reali,o ne tik gręsianti žala mano vaiko sveikatai.Ir aš nemanau,kad visos ligos nuo skiepų toli gražu,bet kad jie didina riziką ir gali išprovokuoti kai kurias ligas tai faktas.
Beje,poliomielitas nėra mirtina liga,kaip jūs rašot,tik pavojingas dėl galimų paralyžių.

QUOTE(Dziugidziu @ 2010 10 09, 13:39)
Is tiesu vakcinu atsisakymas, tai nauja mada,

Prie ko čia mada,jei žmogus turi kitokius įsitikinimus,požiūrį ir supratimą,tai jau mada?

Papildyta:
QUOTE(Dziugidziu @ 2010 10 08, 14:30)
mes visi skiepyti, ne vienas neesame nesveikas, gyvi, zvalus, gyvename sau ir nieko,

Kaip gerai,visi aplink sveiki bigsmile.gif ,nieks neserga masiškai nei vėžiu,nei cukriniu diabetu,nei kitom ligom doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 10 spalio 2010 - 21:02
QUOTE(Sviesioji @ 2010 10 09, 14:09)
As siulyciau visoms mamoms, besirupinancioms musu populiacijos imunizacija, pradeti nuo saves.  cool.gif  Ir pasiskiepyti nuo tu ligu, kuriu vaikystes skiepu galiojimas jau pasibaige, o taip pat ivairiu kitu musu populiacijai gresianciu ligu: gripo, darnu ORZ ligu ir pan.  cool.gif
Taip pat po metu nuo savo vakcinacijos siulau parasyti ar tie skiepai jums padejo isvengti minetu ligu ir ar neatsirado kitu sveikatos sutrikimu.  smile.gif
Manau tai bus geriausias variantas skiepu priesininkams gal but izvelgti skiepu nauda, semiantis patirties is paskiepytu mamu, skiepu salininkiu.
Tad brangieji, siulau neatidelioti i tolima stalciu savo vakcinacijos (ziema ir ligos jau arteja), nes mes visi nekantriai laukiam jusu vakcinacijos istorijos tesinio.  rolleyes.gif

Nu man toks siulymas kaip kad pasiskiepykim ir ziurekim, kas bus lotuliukas.gif pabukim bandomaisiais triusiais lotuliukas.gif nu jau aciu, bet ne... schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(taupuokle @ 2010 10 10, 00:07)
as pries antra nestuma pasiskiepyjau nuo raudoniukes ir vejaraupiu,nes nebuvau sirgusi vaikysteje. Po pusmecio mano vaikas stipriai susirgo vejaraupiais ir as nuo jo neuzsikreciau,nes skiepas padarytas pries puse metu mane apsaugojo rolleyes.gif bet aisku vaiku nuo vejaraupiu nedazu skiepyti,bet suaugusiems ir ypac nestukem sitos ligos pavojingos.Todel skiepyjausi. Dar butinai skiepyju nuo erkinio encefalito visa seima.

o yra vakcina, kur tik nuo raudoniukes? Ar cia tik suaugusiems ji?
siaip kudikiams 15 men. yra vakcina iskart nuo triju ligu: raudoniukes, tymu ir kiaulytes. Tik man keista, kai sako, kad ji veikia 20 metu. Raudoniuke pavojinga nescioms. Tai jei dukra bus nescia po 27 metu, tai jos tas skiepas turetu nebeveikti. Gaunasi taip, kad ji turetu vel skiepytis. Tai kokio velnio jai tas skiepas, kai ji dar kudikis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 10 10, 14:06)
Lietuvoje kasmet serga iki 10 žmonių. Dauguma jų miršta, aišku. Bet serga suaugę kaimo žmonės, kurie, reik manyt, nesiskiepija kas 10 metų. Be to, spėju, kad retas jų kaip nors susižeidęs iškart važiuotų į ligoninę.

cia stablige? blink.gif 10? per vienus metus?
ish kur shita statistika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2010 10 10, 23:23)
siaip kudikiams 15 men. yra vakcina iskart nuo triju ligu: raudoniukes, tymu ir kiaulytes. Tik man keista, kai sako, kad ji veikia 20 metu. Raudoniuke pavojinga nescioms. Tai jei dukra bus nescia po 27 metu, tai jos tas skiepas turetu nebeveikti. Gaunasi taip, kad ji turetu vel skiepytis. Tai kokio velnio jai tas skiepas, kai ji dar kudikis?  g.gif

Tai vat būtent,šį klausimą aš jau buvau anksčiau iškėlusi.
Ir beje,vienavalenčio skiepo nuo raudonukės jau nebėra,net suaugusiems.Taip kad,norint revakcinuotis pasibaigus skiepo galiojimui,tektų skiepytis plius dar ir nuo tymų bei kiaulytės biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2010 10 11, 00:23)

tiesa pasakius nzn,nes mane skiepyjo ta trivalente vakcina.
Atsakyti
Manau beveik visos iš čia rašančių mamų, kurios piktinasi skiepų vengimu, pačios tikrai nesirevakcinavo nuo stabligės ir difterijos, taigi mielosios neast apsaugotos nuo šių baisių ligų o kas nutiks jei susirgsit? Juk laiku difteriją šiais laikais sunku diagnozuot, nes skaitoma kad ši liga labai reta, va kas nutiks kai susirgsit o neduok Dieve... kas tada rupinsis Jusu vaikais, kaip tai galima elgtis neatsakingai. O juk skiepai šie nieko nekainuoja tik eik ir skiepykis. Deja manau tai padarė tik nedidelė dalis suaugusiųjų. Nors va gal ir bereikalo. Manau suaugusiems net svarbesnės šios vakcinos, nes šiai dienai susižeidus niekas jokio serumo neleidžia, jo Lietuvoje nėra jis neregistruotas ir dabar profilaktiškai tiesiok suleidžiama eilinė vakcina, kuri aišku esant bakterijai jau nebepadeda. Suaugusiems stipriai susižeisti juk didesnė tikimybė nei vienerių metukų neturinčiam kūdikiui.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 10 10, 23:38)
cia stablige? blink.gif  10? per vienus metus?
ish kur shita statistika? g.gif

Kažkurioj temoj rašė dange, o ir aš esu mačiusi spaudoj tokius skaičius. Jo, stabligė.
Atsakyti
As skiepijau visus, kurie priklauso, manau tai butina, juk visis mes skiepyti esam, seniau nebuvo skiepyti ar neskiepyti, atejo laikas ir skiepas smile.gif nors ka as zinau, gal ir tada buvo isimciu, bet manau tikrai ne tiek daug. Mano nuomone skiepyti reikia, nuo tu paciu pagrindiniu ligu. O nuo kitu kaip gripas, rota virusas, vejauraupiai, manau kiekvieno pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegraz@ @ 2010 10 12, 18:39)
As skiepijau visus, kurie priklauso, manau tai butina, juk visis mes skiepyti esam, seniau nebuvo skiepyti ar neskiepyti, atejo laikas ir skiepas smile.gif  nors ka as zinau, gal ir tada buvo isimciu, bet manau tikrai ne tiek daug. Mano nuomone skiepyti reikia, nuo tu paciu pagrindiniu ligu. O nuo kitu kaip gripas, rota virusas, vejauraupiai, manau  kiekvieno pasirinkimas smile.gif

Atsisesk ir pagalvok: ar tu PATI taip manai, ar tiesiog plaukiant pasroviui TAU SI NUOMONE SUFORMUOTA?

Mes visi esam skiepyti gal 4-5 skiepais, o dabar iki 15 men kudikeliui suvaro 14 skiepu nuo 10 ligu. Kai nieko nezinoma apie ju imunine sistema. Ar gali man argumentuotai isaiskint, kodel vejaraupiai nera privalomu skiepu kalendoriuj, o raudonuke, tymai, kiaulyte yra? Jos visos vaikiskos ligos, visos gali praeiti lengvai vaikams, bet gali kilti ir sunkiu komplikaciju. Ar ne keista?

Galva guldau, kad visai netrukus, graziai paspaudus farmacininkams sveikatos apsaugos ministerija, atsiras ir vejaraupiu skiepas, kompensuojamas valstybe sir itrauktas i skiepu kalendoriu...
Atsakyti
Man kitas klausimas iškilo. Kodėl praktiškai visi skiepai iki 2 metų? O didžioji dalis jų iki 6mėn. Ir dar tame amžiuje siūlomi keli papildomi mokami skiepai. Ar čia nėra vien iš patogumo, kad tada tėvus su vaikais lengviau "sugaudyt"?

Kitas klausimas. Čia kažkas rašė, kad prieš nėštumą pasiskiepijo MMR skiepu (tikslas - raudonukė, bet vienvalenčio nebuvo). Čia lygiai tas pats, kuriuo skiepija 15mėn. vaikus, tokie patys sudedamųjų dalių kiekiai?
Atsakyti