QUOTE(patologas @ 2005 03 30, 09:18)
Na o del statistikos skiepu vakcinu komplikacijoms tamstos isvedziojimai manes neitikina... Na o del Labai retu vakcinu komplikaciju.... na kalbame juk apie LAAAbai retas, tai yra ne 1 is tukstacio, ar desimt tukstanciu manau....pagal tokia logika apskritai vaistu vartoti negalima, net pvz paracetamolio irgi,- juk gali pasireiksti kepenu pazeidimas, umi mazakraujyste ir ttt...beje homeopatiniai vaistai irgi turi retu ir laaabai sunkiu pasaliniu poveikiu... Beje del pediatru APSKRITAI rekomenduojanciu neskiepyti vaikus,- idomu kiek atsirastu tokiu, kurie sia savo rekomendacija uzrasytu i ligos istorija ir prisiimtu atsakomybe uz tai jei vaikas susirs ir tures rimtu komplikaciju del tos priezasties kad buvo neskiepytas....manau laaaabai nedaugelis...Mama liks pati su savim ir savo vaiku,- ir gales kaltinti tik pati save.
Manęs neįtikina tamstos manymas (?), kad vakcinų komplikacijos yra labai retos (šiaip jos yra labai dažnos, tik labai rimtos yra retesnės) - mano (beje, ne tik mano) "išvedžiojimai" yra tik hipotezė. O su tuo, kad atskirus asmenis bet koks vaistas (įskaitant homeopatinius, žolinius ir panašiai) gali neigiamai paveikti, visiškai sutinku. Skirtumas tik toks, kad dažniausiai žolinius/homeopatinius preparatus asmuo renkasi sava valia kaip alternatyvą ir jie nėra masiškai brukami (ir dar teigiant, kad tai baisiai geras daiktas) visuomenės sveikatos profilaktikai (?).
Aš turiu tamstai klausimą dėl gydytojų rekomenduojančių vakcinuoti: įdomu, kiek atsirastų tokių, kurie užrašytų ligos istorijoje, vakcinuodami vaiką, kad yra gerai susipažinę su visom galimom vakcinos komplikacijom, įskaitant labai rimtas, ir prisiimtų atsakomybę dėl tos priežasties, kad vaikas susirgo būtent todėl, kad buvo vakcinuotas? O mama liks pati su savim ir savo vaiku,- ir gales kaltinti tik pati save bet kuriuo atveju, nes sužalotą (gal visam gyvenimui) vaiką reikės auginti jai, o ne sveikatos apsaugos sistemai...