Įkraunama...
Įkraunama...

VELTINIS

QUOTE(DOSETH @ 2007 12 11, 10:08)
Man idealiausiasis varijantas žalias muilas, aišku jei neturiu jokio užsienietiško.
Bet vis tiek kaip pagalbinę priemonę naudoju ir iki baltajį glicerininį.

1litrui reikia 1 valgomojo šaukšto žaliojo muilo, jei daugiau įdėsit, odelė nuo rankų lupsisi.Išbandyta mirksiukas.gif
Kai veliu su žaliu muilu, jei yra ant rankų kokia žaizdelė, užgyja greičiau.

na va, gal as per daug koncentruotai veliau... saujom kabinau lotuliukas.gif man kaip balu, oda pradejo nueidineti ir kas idomiausia is tarpupirsciu, na nepatiko mano rankoms, veliasi tikrai greiciau laiko atzvilgiu, bet geriau as ilgiau velsiu ax.gif mat jis vadinasi kalio muilas, gal tas kalis man oda nudegino g.gif
Atsakyti
O kazin i skalbimo masina galiu paskui deti kad dasiveltu? nieko neatsitiks masinai nuo to muilo?????

Ta prasme ne ten pilti kur milteliai, bet muiluota gamini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristiTal: 11 gruodžio 2007 - 13:31
QUOTE(KristiTal @ 2007 12 11, 13:30)
O kazin i skalbimo masina galiu paskui deti kad dasiveltu? nieko neatsitiks masinai nuo to muilo?????

blink.gif ir ka tu cia taip davelinet ruosies blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2007 12 11, 12:30)

aishku gali.... nuo muilo tikrai nieko neatsitiks....o siaip ir su skalbimo milteliais puikiai 'dasivelia'. Tpac megzti dalykeliai. Dar lengva 'davelinet' burbuliukus arba kilimelius...kitiems dalykams reikia nemzai igudimo (tp mauti juos ant 'protezo', jei tai tapkes, pvz) ir daznai stabdyt skalbimo mashina (tam reikia 'top ladder' mashinos) smile.gif
Atsakyti
dar zalia muili iskalaut gi gali jeigu del skambimo masinos baisu...ir milteliu ipilti...nors visa kita jau surase Uups smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2007 12 11, 13:02)
dar zalia muili iskalaut gi gali jeigu del skambimo masinos baisu...ir milteliu ipilti...nors visa kita jau surase Uups smile.gif

aha..uups dar gali parashyt kaip 'davelinejo' shali...buvo tokis nuuu... 180x90 cm...ir kai kur shviete skylutes, tai pamaniau, imesiu 5 min, gal nieko nenutiks...kai ishtraukiau buvo gal 1mx50cm... doh.gif lotuliukas.gif tai jau paskui 'dakaliau iki kokiu 50x30cm. kaip tik padekliukas pietums gavosi ish viso vargo lotuliukas.gif
tai va, 'o jus vaikai nedarykit' taip, kaip uups padare tongue.gif Siaip vilna rankom velt reikia.... isskyrus megzta, zhinoma, ta tai megsta skalbimo mashinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2007 12 11, 14:30)

Jei galima dažyti su skalbimo mašina rolleyes.gif Tai tas muilas nieko blogo nepadarys.

Buvau davusi užklausimą apie žalijį muilą, mat man tie užrašai ant indelio baisiai nepatiko ax.gif
Va ir koki atsakymą gavau:
Jus sudomines Zaliasis muilas yra ne su kaliu, o kalio muilas t.y. jis yra “Verdamas” su kalio sarmu, todel yra skystas. Visi iprastiniai kieti muilai yra natrio muilai, nes “verdami” su natrio sarmu.

Zaliajame muile kalio nera, yra kalio druskos, kurios ir sudaro muila.

Sis muilas “Zaliasis” – yra visiskai be priedu, tik muilas, gaminamas is augalinio (maistinio) aliejaus.
Atsakyti
As kaip pradedancioji daryti kazkokias formas tai man gana sunku su tom rankom kocioti taip ilgai. Tai tapkute dejau kad dasiveltu, bet tikrai sumazejo perdaug, atidaviau draugei. Na o varpelis gerai dasivele masinoj. Bandysiu gal kada koki rankinuka padaryti.
Atsakyti
QUOTE(DOSETH @ 2007 12 11, 14:43)
Jei galima dažyti su skalbimo mašina rolleyes.gif Tai tas muilas nieko blogo nepadarys.

Buvau davusi užklausimą apie žalijį muilą, mat man tie užrašai ant indelio baisiai nepatiko ax.gif
Va ir koki atsakymą gavau:
Jus sudomines Zaliasis muilas yra ne su kaliu, o kalio muilas t.y. jis yra “Verdamas” su kalio sarmu, todel yra skystas. Visi iprastiniai kieti muilai yra natrio muilai, nes “verdami” su natrio sarmu.

Zaliajame muile kalio nera, yra kalio druskos, kurios ir sudaro muila.

Sis muilas “Zaliasis” – yra visiskai be priedu, tik muilas, gaminamas is augalinio (maistinio) aliejaus.

gerai, kad uzklausei, bet man vistiek tas parasymas ju baisokas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2007 12 11, 16:05)
As kaip pradedancioji daryti kazkokias formas tai man gana sunku su tom rankom kocioti taip ilgai. Tai tapkute dejau  kad dasiveltu, bet tikrai sumazejo perdaug, atidaviau draugei. Na o varpelis gerai dasivele masinoj. Bandysiu gal kada koki rankinuka padaryti.

na nezinau- man tai kazkaip nepatinka masina- kelis brokuotus gaminius bandziau paskalbti- kas gausis- tai susivelia tokiais gumbais- faktura visai ne tokia kaip rankom veliant, o ir rezultatas neprognozuojamas- trinant rankom jei kur ne i ta puse traukiasi visad gali pareguliuot- o masina- kaip jau iseis- taip.. Na ir siaip- vilna megsta ranku siluma. ir daiktai tada silti gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėčiau užklausti dėl to skalbimo-davėlimo skalbimo mašinoj. Tai jei aš rankomis nusivelsiu tapkutes, po to užmausiu jas ant "protezo" ir skalbsiu mašinoj ant kokių 60 laipsnių, tos tapkutės dasivels tiesiog? Ar kaip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 12 11, 18:48)
Norėčiau užklausti dėl to skalbimo-davėlimo skalbimo mašinoj. Tai jei aš rankomis nusivelsiu tapkutes, po to užmausiu jas ant "protezo" ir skalbsiu mašinoj ant kokių 60 laipsnių, tos tapkutės dasivels tiesiog? Ar kaip?  ax.gif

dasivels
bet zinok, tikrai daznai tikrint reikia kaip ten situacija... ir nepamirst daznai perrisht gumytes, kuriom tas tapkes pritvirtinai... pacioj pabaigoj kapronine kojine ant virshaus galima uzmauti. Man kokius 5x lengviau tapkes rankom suvelt unsure.gif
Siaip yra knygu, kuriose aprashyta vien vilnos velimas skalbyklemis...nu daro taip zmones unsure.gif
Atsakyti