Gera, kai tokiu tarpšventiniu laiku angelas žiūri į mus Ievuschka , tu jau tobulai juos kuri
Gal kas gali man paaiskinti kuo skiriasi sluoksna nuo karsinio?
Noriu paklausti, gal kuri nors lankėsi Kaune 'Tekstilinkų ir menininkų gildijoje' organizuojamose veltinio kursuose,labai įdomu ar verta.
Nelabai as gera aiskintoja, bet sluoksna svelni ir viena kryptimi susukuota vilna, karsinys siurkstesnis ir jis nera vienkryptis .
Tekstilininku gildijoj nebuvus kursuose, bet apsimokejimas priklauso nuo to kokia programa, trukme ir aisku kas aktualu ar kursu kaina .
Tekstilininku gildijoj nebuvus kursuose, bet apsimokejimas priklauso nuo to kokia programa, trukme ir aisku kas aktualu ar kursu kaina .
Trukmė 6 valandos, o kaina 100 litų.. palyginus brangoka,bet darbo dienomis aš negaliu niekur eiti, o ten vyksta šeštadieniais, todėl norėjau pasiteirauti.
QUOTE(nenuorama: ) @ 2007 12 29, 21:02)
Gal kas gali man paaiskinti kuo skiriasi sluoksna nuo karsinio?
QUOTE(Katinytis @ 2007 12 30, 19:26)
Nelabai as gera aiskintoja, bet sluoksna svelni ir viena kryptimi susukuota vilna, karsinys siurkstesnis ir jis nera vienkryptis .
Dar pridurčiau,kad vizualiai greičiau atskirtum: Sluoksna labiau panaši į plaukus, sruogom sušukuotus, o karšinys-į debesėlį (jei išpurentas), arba būna į rulonus gana kietai susuktas.
Sluoksna labiau tinka šlapiam vėlimui, karšinys- sausam vėlimui adatėlėmis. Nors retkarčiais galima ir vieną, ir kitą abiems būdams naudoti, priklauso nuo būsimo daikto paskirties, norimos išgauti faktūros ir pan. Pvz. adatėlėmis badyta sagė iš karšinio gali būti dekoruojama ir kitos spalvos sluoksna, o veliant iš sluoksnos galima naudoti ir karšinį dekorui,jei pvz. neturi norimos spalvos sluoksnos. na, visaip galima. Pabandžius daug kas paaiškėja. Bet pradedant, mokantis velti geriau rūšių nemaišyti, tada geriau ir greičiau pajusi/suprasi tos vilnos rūšies savybes-kaip greitai traukiasi, koks paviršius būna suvėlus gaminį, kokį plonumą/storumą galima išgauti ir t.t.
Sėkmės!
Katinyti, Ievuschka, ACIU
kur vilniuj isigyt gerai besiveliancios vilnos `? kur perkat i zinot kad gerai prisipirkus esu is seniau vilniaus g siuvimo reikmenu pardej spalvotos po 30 ar kazkiek gr., ale kad man ji slapiai graziai nesivelia..
aciu
aciu
Kaip dar žalia veltiniautoja paklausiu o iš ko darote šabloną?
Bandžiau nuvelti dėklą mobiliajam Nežinau sluoksna ar karšinys, nes vilną gavau dovanų, bet pagal aukščiau pateiktą aprašymą atrodo, kad karšinys. Na atrodė kad nėr čia ko pradėti nuo paprasto kilimėlio reikia iš karto kažką praktiškesnio suvelti Na pirmas blynas kaip ir priklauso gavosi prisvilęs išėjo skylėta skrybėlė lėlei Tiesiog dėjau per ploną sluoksnį vilnos ir vietoj to kad veltinis trauktųsi, jis dar labiau išplatėjo iki trapecijos formos. Tai užlenkiau kraštus ir papuošiau dukrytės lėlę. Šablonui kad nesuliptų sluoksniai naudojau politileno plėvelę. Bet su plėvele man buvo sunku užčiuopti jos kraštus, nesupratau ar labai išplatėjo, ar traukiasi
Dar klausimas dėl dekoro. Jei noriu šlapiai velti keliomis spalvomis, tai kada dėti tas spalvotas sruogas ant pagrindo? Iš karto su sausomis, ar pirma pagrindą sudrėkinti ir tada sruogas dėlioti? Ir kaip beatsirandančias skystesnes vietas lopyti? Kai veldama pamačiau kad kelios vietos skysta, tai dėjau dar ten kelias sruogas, bei sugalvojau papuošti keliomis kitos splavos sruogomis, bet jos kad ir kiek vėliau, nebeprisivėlė prie pagrindo
Bandžiau nuvelti dėklą mobiliajam Nežinau sluoksna ar karšinys, nes vilną gavau dovanų, bet pagal aukščiau pateiktą aprašymą atrodo, kad karšinys. Na atrodė kad nėr čia ko pradėti nuo paprasto kilimėlio reikia iš karto kažką praktiškesnio suvelti Na pirmas blynas kaip ir priklauso gavosi prisvilęs išėjo skylėta skrybėlė lėlei Tiesiog dėjau per ploną sluoksnį vilnos ir vietoj to kad veltinis trauktųsi, jis dar labiau išplatėjo iki trapecijos formos. Tai užlenkiau kraštus ir papuošiau dukrytės lėlę. Šablonui kad nesuliptų sluoksniai naudojau politileno plėvelę. Bet su plėvele man buvo sunku užčiuopti jos kraštus, nesupratau ar labai išplatėjo, ar traukiasi
Dar klausimas dėl dekoro. Jei noriu šlapiai velti keliomis spalvomis, tai kada dėti tas spalvotas sruogas ant pagrindo? Iš karto su sausomis, ar pirma pagrindą sudrėkinti ir tada sruogas dėlioti? Ir kaip beatsirandančias skystesnes vietas lopyti? Kai veldama pamačiau kad kelios vietos skysta, tai dėjau dar ten kelias sruogas, bei sugalvojau papuošti keliomis kitos splavos sruogomis, bet jos kad ir kiek vėliau, nebeprisivėlė prie pagrindo
QUOTE(Nuska @ 2008 01 02, 16:53)
Kaip dar žalia veltiniautoja paklausiu o iš ko darote šabloną?
Polietileno plėvelė tinka šablonui, tik reikia nusipirkti pačią storiausią skirtą šiltnamiams dengti.
Šiaip, suklota, sušlapinta vilna neturi išplatėti, o vėlimo procese gali tik trauktis.
Dekorą galima dėlioti ant sauso arba sušlapinto pagrido, jokio skirtumo nėra. Tik reikia vėlimo pradžioje dėlioti, nes paskui, kaip pati pastebėjai, gali nebeprisivelti.
Dėl skylių lopymo. Kai tik pamatai, kad formuojasi skylė, stabdyk vėlimą, išdžiovink darbelį. Skylę užbadyk su adata. Po to pabaik velti šlapiai.
Prajuokinai truputį kai vietoj dėklo mobliam galvosi skrybėlė lėlei . Bet matosi, kad nuoširdžiai dirbai, pavyks kitą kartą, pamatysi
Na aš didelės patirties neturiu, bet kelis daiktus jau turiu nusivėlusi. Šablonus darau iš kur dedasi pašiltinimas po linoleumu arba laminatu.Jis būna baltos ir žalios spslvos lyg truputį banguotas apie 2mm storio ir užlanksčius šabloną vilna labai gerai jaučiasi šablono kraštai.O pradedant velti kai susidedi viską ant šablono iš abiejų pusiu iš pradžių veliant man irgi toks pojutis lyg vilna paplinta ,bet švelniai glostai iš pradžių įpatingai užlankstymo kraštus glostai,glo
stai ir galvoji galėtų būti ir greitesnis procesas
Paskiau pradedi smarkiau trinti ir jauti kaip pradeda trauktis vilna.
stai ir galvoji galėtų būti ir greitesnis procesas
Paskiau pradedi smarkiau trinti ir jauti kaip pradeda trauktis vilna.
laba, as tai sablonus darau is folijos.