Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros išvedžiojimas

QUOTE(westa @ 2007 07 02, 22:48)
mes jau kaip ir prisidavėm.. reikia projekto 100 proc. pasiėmėm berniuką vieną, mokėjom pinigus, surinko visus parašus . dabar su papkute kulniuosim į elektros tinklus..

a tai kokie ten parasai?
cia kiba reikia pries, ar nesunku ir po? kai jau tikrai aisku kur ka esi prasivedziojes ir pasidares... ax.gif
manau, reikia gerai paieskoti ar yra darbas, kuriam nereikia projekto lotuliukas.gif
Atsakyti
kam elektriko ziniu reikia ? smile.gif
Papildyta:
jei norit oficealiai daryti elektros instaliacija per firmas tai bus brangu nes turi buti paruosti projektai ir priesgaisrine instaliacija. jei namas medinis tai reiks brangiu nedeganciu kabeliu kurie kainuoja 1m = 5lt . o kabelio reiks nemazai. geriausiai samdytis elektrikus ne per firmas bus pigiau smile.gif uz taska jama apie 25lt jei gipsas apdailoi , o jei namas murinis tai uz taska apie 35 lt
Atsakyti
QUOTE(Elektrikas @ 2007 07 07, 13:21)
kam elektriko ziniu reikia ?  smile.gif
Papildyta:
jei norit oficealiai daryti elektros instaliacija per firmas tai bus brangu nes turi buti paruosti projektai ir priesgaisrine instaliacija. jei namas medinis tai reiks brangiu nedeganciu kabeliu kurie kainuoja 1m = 5lt . o kabelio reiks nemazai. geriausiai samdytis elektrikus ne per firmas bus pigiau smile.gif uz taska jama apie 25lt jei gipsas apdailoi , o jei namas murinis tai uz taska apie 35 lt

pala, kazkas man nelimpa g.gif
kiba jei per firmas, tai reikia projekto ir pan. o jei siaip, chalturinant, tai projekto nereikia ir taip susitaupo? juk kas bedarytu, priimant nama valdininkai ziures ar yra tos visos instaliacijos...
Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2007 07 07, 23:25)
juk kas bedarytu, priimant nama valdininkai ziures ar yra tos visos instaliacijos...

Pritariu. Man atrodo, elektrikai yra atestuoti. Bet va diedas mano sako, kad pigiau būna, kai išvedžioja elektrą ne firma, o tik po to padaro projektą jau firma.
O man tai baisu samdyt va taip menkai žinomą elektriką, bo gali afifist rolleyes.gif Užtinkuosi, užbetonuosi, susikabinsi viską, o ateis diena, kai reikės namą priduot - a neatitinka tas laidas reikalavimų "po kablelio" bigsmile.gif
Ką tada daryt... unsure.gif

Tiesa, o gal galėtumėt kas nors parašyti savo išlaidas kabelių metrais, rozečių jungtukų vienetais? rolleyes.gif pinigais jau buvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 07 liepos 2007 - 22:22
QUOTE(zuikulis @ 2007 07 02, 20:23)
vis dar smalsu, tie elektros klausimai g.gif . o negi niekas neturi jau pasidares ir prisidaves, kad galetu mane, tundra, nusviesti?

Galima darytis ir patiems, bet priduodant reikalingi varžų matavimai, kuriuos gali atlikti tik firmos, turinčios leidimą atlikti šiuos darbus. Kad firmą samdyti brangu iš dalies manau netiesa. Na reikia iš pradžių paskaičiuoti kiek viskas kainuos iki pridavimo. Kiek man žinoma dauguma firmų savo atliktus darbus priduoda už tą pačią kainą, o jei samdyti tik matavimams ar projektui tai paskaičiuoja tikrai nemažai.
Atsakyti
varzos buna tik izeminime. jei nera izeminimo tai be sansu priduot nama. izeminimas turi buti maziusiai 10 omu. izeminimo strypas vienas kainuoja 31lt o ju reikai nuo 3-6 strypu ziurint koks gruntas. o kam pridavinet inspektoriam ta instaliacija jei galima kitaip padaryt pigiau . izeminimas tai tik valdzios ismislas anksciau jo nereikejo , uztekdavo koki padaryto elektros tinklai. o pagal istatymus dabar reikia kiekvienam namui . bet jei namas rengiamas be firmu tai jo galima ir nedeti ce kaip zmogus nori be jo nieko blogo nenutiks . ligoninese sutinku ten jautrus prietaisai tai yzeminimas butinas.

del rozeciu kainu tai ju buna visokiausiu kainu o kaina atitinka daikto kokybe kuo brangesnis daiktas tuo geresnis ... vidutiniam zmogui siuliciau VILMOS ar DOMINO firmos rozetes ar jungiklius. ju kainos svyruoja nuo 5-7lt atsizvelgiant i tai ar jos potinkines ar virstinkines. o pasiturinciam zmogui patarciau JUNG firmos gaminius. Sios firmos gaminiai tikrai geri ir ilgaamziai bet ju kainos nuo 25-45lt uz rozete + dar remeliai(apdaila) rozetem .

kabeliu kainos yra ivairios .Kainos skirtumas atsizvelgia i kabelio kvadratura . kuo kvadratura didesne tuo kabelis brangesnis po namus naudojami 2,5mm2 rozetems . o apsvietimui 1,5mm2 kabeliai

zinoma reikia nepamirsti ir skydeliu. is geresniu skydeliu yra HAGER firmos . yra potinkiniu ir virstinkiniu.

Atsakyti
Jeigu del kainu, tai dar atsiranda elektriku kurie 15 Lt. uz taska ima. Profesionalai kurie tvarkingai dirba ne mažiau 30 Lt. uz taska. Signalizacijos laidai su darbu kiek domejausi 400- 600 Lt. priklausomai nuo poreikiu kiek kokiu davikliu pageidausit. O interneto, telefonijos TV, ir namu kino koloneliu laidus nevisi elektrikai apsiima vedziot, papildoma problema
Atsakyti
Elektrikai, as biski nesupratau, butinas yra izeminimas ar nebutinas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elektrikas @ 2007 07 08, 20:41)
potinkines ar virstinkines. o pasiturinciam zmogui patarciau JUNG  firmos gaminius. Sios firmos gaminiai tikrai geri ir ilgaamziai bet ju kainos nuo 25-45lt uz rozete + dar remeliai(apdaila) rozetem .

Šiandien visą dieną vyrą savo "kankinau" su elektros reikalais. Sakė, pirksim JUNG firmos rolleyes.gif Jam taip patinka. Svaigo man, tipo būna su ak-me-ni-niais rėmeliais tų jungiklių. mega_shok.gif Nu KAM tokių fool.gif Bet aš žinau, jeigu užsispyrė, tai pirks...
Tai žinokit, plaunu mašiną ir vešiu savo diedą į Lenkiją. Bo jis man čia tūkstančių vėjais nemėtys umn.gif:

Gal žinot, kur pigiau to "gėrio" gauti topsecret.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 08, 21:13)
Elektrikai, as biski nesupratau, butinas yra izeminimas ar nebutinas ?  g.gif

neelektrikė, ale manau, kad būtinas blush2.gif pas mus nepadarytas vienoj vietoj- vonioj doh.gif nu ir ką- negaliu jungt ten į rozetes nieko- krato kaip velnias. Skalbiankei jungiu prailgintoją iš kambario kur su įžeminimu, o tai jau vos neįvyko nelaimingas atsitikimas vonioje doh.gif ...
Atsakyti
MB sako kad dabar naujai atvesta elektra jau is skydelio kakziap su izeminimu ateina, tai jis nusisneka ? g.gif
Atsakyti
akmeniniu remeliu nebuna. buna tik spalvos su pavadinimais PVZ DRAMBLIO KAULO SPALVA. puikus pasirinkimas JUNG

o pigiausei elektros prekes is bazes ELEKTROBALT vilniuje adreso nepamenu pasitikrinkite internete

žiurint apie koki skydeli kalbat. dabar yra taip : norint pradet statybas pirma turi but atvesta elektros instaliacija statybininkams . skydelis turi but su izeminimu kitaip neisduos poperiu kad leidziama nama statyt.

su yzeminu yra taip jei namas naujai statomas ir tiesiami nauji laidai iki namo tai be izeminimo neapsieis nei vienas jis BUTINAS. jei nebus izeminimo tai Skirstomieji tinklai nedes skaitliuku. geriausiai nusisamdyt firma jie viska zino ir neliks jokiu abejoniu kas kaip ir t.t jie padarys viska pagal reikalavimus .

ir jei instaliacija daro firma tai jie turi viska daryt pagal priesgaisrinius reikalavimus . o priduoda objekta ne uzsakovas o ta firma kuri dare instaliacija,jei kiltu gaisras del elektros instaliacijos tai galit drasiai kaltint firma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elektrikas: 09 liepos 2007 - 20:50