Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros išvedžiojimas

5*4mm gali nama pajugti ,paskaityk instrucija keturi kvadratai tik tuo atveju jei tai vien fazis ,o 5 gyslos trifazis uztektu ir 1.5tai numeti du 3*2.5 ir kaina kita ir laido per akis su rezervu,gyvenimo patirtis ne pira dienakas licia dvi gyslas tai tik pensija ir neismaneliai deda ,o rozetes visas 2.5 ka tu zinai kokios apkrovas turesi
Papildyta:

Na del virykles tai tikrai reiketu 5x2.5 kabeliuko 1.5 per mazai. O del rozeciu tai pritariu reik visur deti 3x2.5 ir bus rami galva.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2011 03 21, 23:38)
Sveiki, gal galit suorentuoti kokios dabar elektrikų kainos - reikia visam gyvenamam namui pravesti naują elektrą.

Gal kas ką galit parekomenduoti (tik studentų nesinori  rolleyes.gif )?

www.evv.lt 4u.gif
Atsakyti
ziurinejam viena sodyba, ten yra elektros stulpai ir laidai, bet iki namo ju nera, yra nukirpti/nutraukti. Gal galite man, neismanelei, parasyti, kiek kainuotu tokiu atveju laidu privedimas prie namo ir pajungimas...
Norim pries pirkdami ivertinti visas galimas islaidas.
Laidu nera koks 80 m.

Pati nama veliau griausime, nes visiska lusnele, bet darbams reikes elektros...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 04 gegužės 2011 - 09:58
Gal kas gali paaiškinti tokį dalyką - noriu pasikeisti elektros tarifą į taikomą eletrinėms viryklėms. Norint tai padaryti RST reikalauja VEI pažymos, o norint ją gauti jiems reikia pateikti varžų matavimo aktą bei projektą arba įrengtų elektros įrenginių schemas. Kadangi laidus vedžiojausi pats, kai man kyla klausimas dėl schemos - ar ją turi braižyti sertifikuotas elektrikas ar ir aš pats tą galiu padaryti?
Atsakyti
QUOTE(dalyvis01 @ 2011 05 04, 12:13)
Gal kas gali paaiškinti tokį dalyką - noriu pasikeisti elektros tarifą į taikomą eletrinėms viryklėms. Norint tai padaryti RST reikalauja VEI pažymos, o norint ją gauti jiems reikia pateikti varžų matavimo aktą bei projektą arba įrengtų elektros įrenginių schemas. Kadangi laidus vedžiojausi pats, kai man kyla klausimas dėl schemos - ar ją turi braižyti sertifikuotas elektrikas ar ir aš pats tą galiu padaryti?

Gali padaryti pats, bet pasirašyt turi sertifikuotas, tas kuris ant varžų matavimo protokolo pasirašys.
Atsakyti
Mano vyras yra elektrikas. Turi geras rekomendacijas. Jeigu kam reikia pagalbos, rasykite i AZ. Vilnius.
Atsakyti
QUOTE(Paslaptele @ 2011 04 22, 21:39)
www.evv.lt  4u.gif

www.lanergo.lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 05 04, 10:56)
ziurinejam viena sodyba, ten yra elektros stulpai ir laidai, bet iki namo ju nera, yra nukirpti/nutraukti. Gal galite man, neismanelei, parasyti, kiek kainuotu tokiu atveju laidu privedimas prie namo ir pajungimas...
Laidu nera koks 80 m.

niekas čia jums nepasakys kreipkitės tiesiai į elektros tinklus, bala žino kokie ten stulpai ir kokie ten laidai...mano sklype irgi buvo stulpai gavojau elektra, o pasirodo radio taškas tarybinis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
kas zinot kiek kainuoja visu laidu pajungimas i elektros deze? Aciu.
Atsakyti
Gal kas galite pakonsultuoti.
Norime įsirengti statybinį įvadą. Kyla keletas klausimų:
1. Kas gali atlikti varžų matavimus? Lesto davė sąrašą įmonių, kurios daro varžų matavimus. Ar būtina, kad varžų matavimus atliktų įmonė iš sąrašo, ar gali bet kokia įmonė, turinti teisę matuoti varžas? Ar gali varžas išmatuoti bet kuris elektrikas ar tik specialius atestatus turintys?
2. Kiek kainuoja varžų matavimas?
3.Ar sunku būtų pačiam priduoti statybinį įvadą VEI?
4. Kiek kainuoja įrengt įžeminimą?
5. Pirkom sklypą, kuriame stovi tik taip vadinamoji apskaitos spinta. Kokia tikimybė, kad įžeminimas ten jau padarytas?

Dėkui
Atsakyti
QUOTE(werika @ 2011 05 15, 18:58)
Gal kas galite pakonsultuoti.
Norime įsirengti statybinį įvadą. Kyla keletas klausimų:
1. Kas gali atlikti varžų matavimus? Lesto davė sąrašą įmonių, kurios daro varžų matavimus. Ar būtina, kad varžų matavimus atliktų įmonė iš sąrašo, ar gali bet kokia įmonė, turinti teisę matuoti varžas? Ar gali varžas išmatuoti bet kuris elektrikas ar tik specialius atestatus turintys?
2. Kiek kainuoja varžų matavimas?
3.Ar sunku būtų pačiam priduoti statybinį įvadą VEI?
4. Kiek kainuoja įrengt įžeminimą?
5. Pirkom sklypą, kuriame stovi tik taip vadinamoji apskaitos spinta. Kokia tikimybė, kad įžeminimas ten jau padarytas?

Dėkui

Sveiki,
1. Bet kuris elektrikas ne gali, bet yra zmoniu kure gali tai padaryti.
2. Kaina nuo 70 iki 120 lt.
3. Nesunku.
4. -
5. Kaip suprasti TAIP VADINAMA? Jei yra elektros apskaitos spinta tai turetu ir buti izeminimas. Izeminimas zaliai-geltonas laidas , paziurekite ar toks laidas ten yra.

Papildyta:
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 05 04, 10:56)
Laidu nera koks 80 m.

Sveiki, na kad laidus nuo stulpo iki napu pirkti reikes tai jau tikrai. o gal ten jau buvo buvusems seimininkams atjunge del skolu, tai reikia skambinti i LESTO del elektros pajungimo.
Atsakyti
kur pigiausiai būtų galima įsigyti laidų ir viso kt. elektros instaliacijai? blush2.gif
Atsakyti