QUOTE(Nr1 @ 2010 03 15, 21:17)
Pauliuss kaip as suprantu jus esate grynas teoretikas (projektuotojas ir pan.), o ne praktikas (elektikas ir t.t). I kiekviena paskutini jusu komentara galima pasakyti kad jus esate neteisus.
1. Aliuminis kabelis yra ir dar kaip naudojamas zemos itampos tinkluose. Pvz. AXPK markes, net neatsimenu atvejus, kai VST lauko tinkluose naudotu ka nors kita. Varis yra gerai, bet aliuminis nekuo blogiau, bet zymiai pigiau.
2. Du skydelius 2a. name buvo pradzioje myntis statyti, bet pagalvojus kam to reikia? Tegul viskas valdosi is vienos vietos, ir dar iseis sutaupyti ant skydo, ivadinio automato ir saip papildomas skydas estetinio grozio nedaro. Moduliais yra vadinama moksliskai, bet man teko girdeti ir vadinti atskira el. skydo vieta zodziu "grupe", todel as taip ir parasiau, ir man atrodo visi kam reikejo tai suprato.
3. Pagal EĮĮT 1.7.32 skyriu pakartotinai reikia izeminti linijas ilgesnes kaip 200m. As turiu 2000m taisykles, gal dabar sis atstumas ir sumazejo, reiketu pasitikslinti.
Aisku bet kas gali pasakyt, kad esu neteisus, bet rimti vyrai dar ir argumentuot dazniausia bando...Jeigu jus esat montuotojas, tai nenoreciau daryt jums antireklamos...
1. Nuo kada aliuminis niekuo neblogiau nei varis?Tinklai naudoja toki tik todel, kad jis yra pigesnis ir taskas. Ar daug kartu yra teke 16 kv. mm. skerspj. aliumini kabeli uzvedinet i ab. paskirstymo skydeli?dirbant su aliuminiu labai greitai galima ismokti profesionaliai keiktis...aliumines gyslos labai nemegsta lankstymo, nuvalius iskart oksiduojasi ir aisku ji sunkiau sujungt...be to veikiant temperaturai ir begant laikui aliuminis jungtyse deformuojas ir gnybtai atsileidzia..greiciau sensta ir koreja..
Sita visa litanija daugiau taikyciau butent abonentinei tinklo daliai, nes cia mazi skerspjuviai ir jungiama i modulinius automatus, buitinius kistukinius lizdus ir pan...
sekant jusu logika (taip pigiau) galetumet savo uzsakovams parekomenduot ne tik aliumini ivada, bet ir visa siuolaikisko namo instaliacija pavaryt is aliuminio...
2. Tai o kabeliu galai iki antro auksto nieko nekainuoja?Ir susidarys jums skydelio kaina...piniginiu atzvilgiu tas ant to kaip sakant...as sitoj vietoj kaip tik izvelgciau komutavimo patoguma...
3. Ten lygtais buvo kalba apie ryskiai mazesni atstuma nei 200m, todel ir uzklausiau kaip paskaiciavo, kad reikia papildomai zemint..