Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros išvedžiojimas

QUOTE(zojux @ 2009 07 31, 10:44)
Sakiua, kad nesuprantu a tuose dalykuose, visvien bus standartiskai kaip ir pas visus, kas ten kitaip gali buti
Papildyta:
tai pas mane ir taip yra ir bus trifazis  mirksiukas.gif, taciau del galingumo sunkoka, dave statybini 5kW ir vsio kolkas

Raset kad 230V...o mano ziniom cia tik viena faze...bent jau musu kaime taip smile.gif
manau su 5kW nama pasistatyt galima...ner cia taip blogai smile.gif
Atsakyti
sveiki.sename muriniame name atliekame rekonstrukcija.elektrikas vedzioja elektros laidus tiesiai ant lubu,nors girdejome kad pries tai reikia lubas apsiltinti,o tik po to laidai.pas mus gausis atvirksciai.pakomentuokit kaip turi buti
Atsakyti
QUOTE(planta @ 2009 08 19, 20:35)
sveiki.sename muriniame name atliekame rekonstrukcija.elektrikas vedzioja elektros laidus tiesiai ant lubu,nors girdejome kad pries tai reikia lubas apsiltinti,o tik po to laidai.pas mus gausis atvirksciai.pakomentuokit kaip turi buti

Pas mane antrame aukšte tik lubos apšiltintos, tai aš pirma šiltinau, po to vedžiojau laidus... Čia ne dėl saugos, o dėl patogumo greičiausia...
Atsakyti
QUOTE(planta @ 2009 08 19, 19:35)

mano galva didelio kriminalo tame nera...
siaip tai kiek teko susidurt, tai zmones instaliacija vedziojasi po lubu apsiltinimo...
lubu zonoje (jei konstrukcija medine) lygtai reiketu kabelius itraukt ir i gofra, bet kai siais laikais beveik visi kabeliai su izoliacija nepalaikancia degimo, tai nieks to ir nedaro...
Atsakyti
Atsižvelgiant į pastato šilumos režimą, rekomenduočiau kloti laidus po apšiltinimo darbų. Bet didelio kriminalo nebus, jei pakloja ir virš. Bet čia jau prašyčiau, kad dėtų su šarvu, kuris papildomai apsaugotų nuo mechaninio poveikio dedant apšiltinimo medžiagą.
Atsakyti
QUOTE(MantasR @ 2009 08 20, 06:17)
Atsižvelgiant į pastato šilumos režimą, rekomenduočiau kloti laidus po apšiltinimo darbų. Bet didelio kriminalo nebus, jei pakloja ir virš. Bet čia jau prašyčiau, kad dėtų su šarvu, kuris papildomai apsaugotų nuo mechaninio poveikio dedant apšiltinimo medžiagą.

gerbiamas Mantai apie koki cia mechanini poveiki snekat? biggrin.gif
kai vata prispaudzia prie lubu kabeli? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2009 08 20, 08:46)
gerbiamas Mantai apie koki cia mechanini poveiki snekat? biggrin.gif
kai vata prispaudzia prie lubu kabeli? doh.gif

Nuo bet kokio mechaninio poveikio, ir vatos ir atsitiktinio dedanciojo vata smile.gif Bet koks kabelio pazeidimas gali blogai baigtis.... Jei kabelis klojamas degiomis konstrukcijomis, pagal taisykles, jis turi buti nedegus (ne nepalaikantis degimo) arba nedegiame apvalkale. Tai aisku nemazai kainuoja ir privaciuose namuose niekas taip nedaro. As rekomenduociau tokiu atveju jegos (kistukiniai lizdai) kabelius jungti per sroves nuotekio rele.
P.S. Jei i apsiltintas lubas dedate ileidziamus kaitrinius ar halogeninius sviestuvus, nepamirskite virs ju padaryti vietos silumai isisklaidyti.
Atsakyti
QUOTE(jgnamai @ 2009 08 20, 07:33)
Nuo bet kokio mechaninio poveikio, ir vatos ir atsitiktinio dedanciojo vata  smile.gif Bet koks kabelio pazeidimas gali blogai baigtis.... Jei kabelis klojamas degiomis konstrukcijomis, pagal taisykles, jis turi buti nedegus (ne nepalaikantis degimo) arba nedegiame apvalkale. Tai aisku nemazai kainuoja ir privaciuose namuose niekas taip nedaro. As rekomenduociau tokiu atveju jegos (kistukiniai lizdai) kabelius jungti per sroves nuotekio rele.
P.S. Jei i apsiltintas lubas dedate ileidziamus kaitrinius ar halogeninius sviestuvus, nepamirskite virs ju padaryti vietos silumai isisklaidyti.

del mechaninio poveikio, tai gal jau baikit fantazuot... smile.gif toks poveikis gali atsirast ir uztinkuojant kabeli...o jei isuksi medvarzti ar vini ikalsi joks sarvas nepades... biggrin.gif
pasiskaitykit dar karta taisykles: 62. Paslėptoji instaliacija turi būti įrengta sunkiai degiais (nepalaikančiais degimo) kabeliais arba degiais kabeliais ir laidais A1 degumo klasės statybos produktų vamzdžiuose, arba kabeliais ir laidais, nutiestais A1 degumo klasės statybos produktų sienose ir perdangose.
Visi buitiniai kistukiniai lizdai dabar jau jungiami per sroves nuotekio reles (isskyrus kompiuterinius lizdus). Ypac rekomenduotina, kai kabeliai po grindimis, o grindu danga - plyteles.
Atsakyti
Taip, tai tiesa, kas knygose parašyta. Tiesiog iš praktikos yra pasitaikę atveju, kai atliekantys apdailos darbus nelabai saugo tuos laidus. Primygia sukdami profilio laikiklius, ar pan. Šarvas (liaudiškai “gofra”) ne “karvę” kainuoja, tai nesudėtinga dėl šventos ramybės į ją ir įmauti. Aišku, sukritikuosite už bergždžią darbą, bet aš asmeniškai šiose vietose prametu šarve, kad naktimis ramiai miegočiau. Gal po n metų man tas pabos ir nebedarysiu, bet ...
Atsakyti
QUOTE(MantasR @ 2009 08 20, 10:25)
Taip, tai tiesa, kas knygose parašyta. Tiesiog iš praktikos yra pasitaikę atveju, kai atliekantys apdailos darbus nelabai saugo tuos laidus. Primygia sukdami profilio laikiklius, ar pan. Šarvas (liaudiškai “gofra”) ne “karvę” kainuoja, tai nesudėtinga dėl šventos ramybės į ją ir įmauti. Aišku, sukritikuosite už bergždžią darbą, bet aš asmeniškai šiose vietose prametu šarve, kad naktimis ramiai miegočiau. Gal po n metų man tas pabos ir nebedarysiu, bet ...

iš patirties sakau, jog ta "gofra" nieko verta, pinigų išmetimas į balą. Arba reikia imti polietileninį vamzdį arba iš viso be nieko (svarbu, kad būtų triguba izoliacija).
Atsakyti
QUOTE(MantasR @ 2009 08 20, 09:25)

del vamzdziu sitoj vietoj visgi pasirinkciau kita argumenta - sakykim, kad protingai isvedziojus kabelius vamzdziuose butu patogu juos veliau pakeist naujais... taisykles kaip matom vamzdziu nereikalauja, bet jei daryt del saves...
Atsakyti
tai ka dabar daryti?nuplesti visus laidus?dar elektrikas pasake kad nutekamosios sroves rele reikia statyti kai reikes pajungti skalbimo masina.o laidai kuriuos vedzioja 3 gyslu,panasus kaip tv kabelis 3,0-1,5
Atsakyti