va butent ir galvojau apie troskintus keptuveje raugtus kopustus
QUOTE(lavruke @ 2008 12 21, 15:34)
va butent ir galvojau apie troskintus keptuveje raugtus kopustus
Aš troškinu ilgai, geras dvi valandas ir puode. Visad įmetu pomidorą, dar smulkiai sutarkuotą morkytę ir beveik pabaigoj įdedu džiovintus, bet truputį apvirtus ir pakepintus baravykus. Labai, labai skanu, aromatas pasakiškas. Tik pernai per Kūčias juos pamėginom ir taip patiko, kad šiemet pirmu numeriu paminėti buvo kopūstėliai. Gal kitos mamos kitaip troškina, bet pernai kažkuri rašė apie kopūstėlius, tik receptuko nebuvo, tai teko pačiai ekperimentuoti.
QUOTE(lavruke @ 2008 12 21, 14:28)
musu seimos tradiciniai patiekalai:
10. pupeliu misraine su pakepintos duonos kubeliais
10. pupeliu misraine su pakepintos duonos kubeliais
Kaip butent darosi si misraine, labai labai reikia receptuko
QUOTE(tesa20 @ 2008 12 21, 15:50)
Kaip butent darosi si misraine, labai labai reikia receptuko
na,jei cia tokia pati,tai as darau taip:
pupeles uzmerkiu nakciai,paskui isverdu
juoda duona supjaustau kubeliais,ja pakepinu su trupuciu aliejaus kaptuveje,kad graziai paskrustu,,apibarstau druska,sumaisau su pupelemis virtomis,itarkuoju surio,siek tiek cesnako ipjaustau arba itarkuoju,prieskoniu(as dedu vegetos siek tiek) ir sumaisau su majonezu
nebent ten kokia kitokia
taip pat darau pupeles su burokeliais ir aliejumi
o atsakant i tema,tai manau,kad musu labai tradicinis lietuviskas stalas-plotkeles,duona,obuoliai,kisielius,silke(su ivairiais priedais),siais metais kepsim lasisa,sumustinukai su lasisa,vynas raudonas,kuciukai,saltanosiai(siais metais siek tiek kitokie,nei iprastai),misrainiu keletas-zodziu,apsivalgymas garantuotas
Aš darau paprastus tradicinius kūčių patiekalus, bet tik vaikams būna nekokia vakarienė nes jie nei silkės nei grybų nei burokėlių mišrainių nevalgo tik lieka karšta žuvis.
Kaip padaryti aguonpienį? man pastoviai vos balsvas gaunasi
[quote=shaiba,2008 12 22, 00:19]
[quote=kabada,2008 12 17, 19:05]
Tai ypatinga sriuba, ir paskrudinta (geriausiai ant zariju) silkute.
o kaip ta silke paskrudint,jei zariju neturi?
[/quote]
Visai puikiai silke skrudinasi ir keptuveje )))). Galima ir svoguno ropele pjaustyta ideti. Truputis aliejaus ir jau cirska smagiai vienas svarbiausiu Kučiu sriubos ingredientu Apsiseilesiu tuoj ....
[quote=kabada,2008 12 17, 19:05]
Tai ypatinga sriuba, ir paskrudinta (geriausiai ant zariju) silkute.
o kaip ta silke paskrudint,jei zariju neturi?
[/quote]
Visai puikiai silke skrudinasi ir keptuveje )))). Galima ir svoguno ropele pjaustyta ideti. Truputis aliejaus ir jau cirska smagiai vienas svarbiausiu Kučiu sriubos ingredientu Apsiseilesiu tuoj ....
Mes kūčiavojam pas MB arba mano tėvukus Kiekvienais metais gaminu patiekalus su silke, nes ją labai, labai mėgstu. Ypač patinka silkė su daržovėmis
QUOTE(beibis @ 2008 12 22, 14:53)
Kaip padaryti aguonpienį? man pastoviai vos balsvas gaunasi
mes daug kartų malam mėsmale prieš tai nuplikytas aguonas. Dar buvom įsigudrinę su kavamale dalį aguonų pamalti, labai gerai gaudavosi (tik kavamalė neilgai atlaikė )
Mes aguonas nuplikinam verdanciu vandeniu ir paliekam kokioms 5valandoms ..Malam mesmale keleta kartu.
Net seile nutyso cia paskaicius. As bandysiu daryt cibuline, labai skanu, bet pati dar nebancziau daryt. O siaip tai visokios silkes, misraines, kazka is grybu, zuvies, na ,prie cibulines aisku bulves su lupynom Siaip tai mielu noru nieko nedaryciau o kazkur vaziuociau, bet susikloste taip, kad vis tik teks gaminti paciai