Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Skinte @ 2008 12 13, 00:14)
Tarp kitko ne seniau, mes ir dabar visada kucioms kanapes malam smile.gif  ax.gif Buna turguose pas mociutes smile.gif Bet su kiekvienais metais vis sunkiau gaut  g.gif


O gal žinote kas, kur Kaune tų kanapių galima būtų gauti? 4u.gif Kažkaip labai mane sudomino šitas patiekalas... ax.gif
Atsakyti
as siaip niekada neragavau kanapiu kepintu su bulvem ir cia kur esu nera kanapiu, tai radaualternatyvu recepteli kad reikia linu seklas pakepinti ,det drusks svoguno ir viska sutrinti gerai. tai darysiu sita
Atsakyti
QUOTE(dela27 @ 2008 12 17, 14:30)
Mes irgi darom virtinukus su dziovintais grybais  thumbup.gif . Ir dar mama pridaro virtinuku su aguonomis, tai isviso apsivalgyt galima  rolleyes.gif

o kaip reikia daryti tuos virtinukus? labai jau sudominot 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

norėjau paklasuti,gal kuri žinot kap daryti tuos tradicinius šaltanosius,mano močiutė juos kepdavo pečiuje,dar prisimenu,kad reikdavo laukti ,kol tešla iškils ir grybais arba aguonomis būdavo įdaryti,niekur nerandu,o taip noriu per šias šventes pasidaryti,

BŪČIAU LABAI DĖKINGA wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuneles @ 2008 12 17, 12:11)
thumbup.gif  thumbup.gif kad daugiau tokiu vyru  drinks_cheers.gif
Papildyta:
man labai idomu, o kaip jus ruosiat zemaiciu blynus su grybais? idomu, ar tinka konservuoti?


Na darom paprastu žemaitiškus blynus (virtų bulvių), įdarą darom iš šampinionų, smulkiai supjaustom, pakepinam su svogūniukais ir lyg ir viskas. O padažiuką darom iš džiovintų grybukų (geriausia baravykai thumbup.gif ).
Nežinau dėl konservuotų, man tai nelabai, nes jie rūgštoki būna (na mes su actu konservuojam), gal kokie sūdyti ir tiktų labiau.
Papildyta:
QUOTE(ligituka @ 2008 12 18, 21:34)
Sveikutės,

norėjau paklasuti,gal kuri žinot kap daryti tuos tradicinius šaltanosius,mano močiutė juos kepdavo pečiuje,dar prisimenu,kad reikdavo laukti ,kol tešla iškils ir grybais arba aguonomis būdavo įdaryti,niekur nerandu,o taip noriu per šias šventes pasidaryti,

BŪČIAU LABAI DĖKINGA  wub.gif


na pas mus šaltanosiais vadinami virtiniai su mėlynėmis. Niam niam. Bet man jie tik su grietine skanu, todėl Kūčiom nedaryčiau (o ir mėlynės tik šaldytos).

O apie kokius tu šaltanosius kalbi tai nežinau g.gif , čia turbūt skiriasi kuriam krašte kaip vadinama.
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2008 12 18, 17:35)
o kaip reikia daryti tuos virtinukus? labai jau sudominot 4u.gif


As tiksliai negaliu pasakyt, nes visada mama juos daro blush2.gif .
Su aguonom virtinukai: reikia sumalt arba sugrust aguonas (kaip aguonpieniui), tiksliau daran aguonpieni kazkiek aguonu pasilieka virtinukams. I aguonu mase ideti cukraus ir deti po sauksteli i is teslos iskociotus blynelius (kaip koldunams).
O su grybais tiksliai nezinau, zinau, kad grybai dziovinti. Ir isvirtus dar apipila pakepintais svogunais.
Tikiuosi suprantamai cia parasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dela27 @ 2008 12 17, 15:30)
Mes irgi darom virtinukus su dziovintais grybais  thumbup.gif . Ir dar mama pridaro virtinuku su aguonomis, tai isviso apsivalgyt galima  rolleyes.gif

Su aguonomis mama skrylius daro, na, toki saldu padaza su aguonomis. Juos dazniausiai saltus valgome. Labai gardu. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(dela27 @ 2008 12 19, 13:41)
As tiksliai negaliu pasakyt, nes visada mama juos daro  blush2.gif .
Su aguonom virtinukai: reikia sumalt arba sugrust aguonas (kaip aguonpieniui), tiksliau daran aguonpieni kazkiek aguonu pasilieka virtinukams. I aguonu mase ideti cukraus ir deti po sauksteli i is teslos iskociotus blynelius (kaip koldunams).
O su grybais tiksliai nezinau, zinau, kad grybai dziovinti. Ir isvirtus dar apipila pakepintais svogunais.
Tikiuosi suprantamai cia parasiau  blush2.gif

Aguonas su mesmale mano mama sumala. Taip paprasciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dela27 @ 2008 12 19, 12:41)
As tiksliai negaliu pasakyt, nes visada mama juos daro  blush2.gif .
Su aguonom virtinukai: reikia sumalt arba sugrust aguonas (kaip aguonpieniui), tiksliau daran aguonpieni kazkiek aguonu pasilieka virtinukams. I aguonu mase ideti cukraus ir deti po sauksteli i is teslos iskociotus blynelius (kaip koldunams).
O su grybais tiksliai nezinau, zinau, kad grybai dziovinti. Ir isvirtus dar apipila pakepintais svogunais.
Tikiuosi suprantamai cia parasiau  blush2.gif

aciu uz paaiskinima, taciau kiek zinau i koldunu tesla dedasi kiausinis
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 12 18, 13:45)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  idėja, kad pati užsimaniau Kalėdoms tokį madarinų medelį "užsiauginti"  biggrin.gif


Na ir užsiaugink mirksiukas.gif - sutaupysi vietos ant stalo, ir toks, regis nuobodokas patiekalas kaip mandarinai, kuris dažnai nutrenkiamas su visu plačiu vaisių indu kur nors ant kėdės ar sekcijos, kai ant stalo pritrūksta vietos "rimtesniems" patiekalams, tačiau be kurio kalėdos sunkiai įsivaizduojamos, bus stalo puošmena ax.gif

ir gausis beveik kaip dviaukštės sausaininės (šiuo atveju vaisinės) efektas biggrin.gif - - vienas aukštas -mandarinų galva, o ant vazonėlio viršaus galima dėti, pvz, kokius riešutus, jei kas juos valgo per kalėdas, arba šližikus, o jei ne- tai dėl kvapo kokių prieskonių -muskatų, gvazdikėlių ar cinamono lazdelių...

O gi dar galima pasmaigstyti kokių gvazdikėlių į pačius mandarinus- į tą medelį, ta prasme, kaip tai daroma su apelsinais, papuošti kambariui- tik čia bus ir valgoma, ir aromatinga ir gražu. Tik vat man kyla abejonių ar ilgiau nesuvalgius to medelio, koks pelėsis neįsimes per tas skylutes, kur perdurta smeigtukų ax.gif g.gif

Aš jau pasidariau kotą gipse, vazone- ir putplasčio galvą- žodžiu karkasą jau turiu bigsmile.gif Kotas buvo toks iš plono bambuko-toks plonas kaip storiausias virbalas- tai įdomiai turėtų atrodyti, tikiuosi atlaikys sunkią galvą... ax.gif
Atsakyti
Bobutė virdavo šaltanosius-tešla kaip mielinėms bandelėms(kūčioms, turbūt, be kiaušinių, tik su aliejum), tik ją tiesiog plėšydavo gabaliukais ir virdavo vandenyje. Kad įdarytus būtų kada darius-nepamenu, bet gal irgi panašiai galima. Ale, ačiū, ligituka, kad priminei tokį patiekalą-seniausiai pamirštas buvo...
Atsakyti
musu seimos tradiciniai patiekalai:
1. plotkeles
2. duona
3.dziovintu obuoliu ir slyvu kompotas
4. spanguoliu kisielius
5. kuciukai su aguonpieniu
6. riesutai ir dziovinti vaisiai sumaisyti su medumi
7. silke su pakepintais svogunais ir pomidoru padazu
8. miltuose apvoliota kepta zuvis
9. burokeliu misraine su aliejumi
10. pupeliu misraine su pakepintos duonos kubeliais
11. pakepinti grybai
12. obuoliai, mandarinai

net dabar rasydama jauciu pakepintu svogunu kvapa, nes taip visada kvepedavo namai kai mama ruosdavo valgius.... na bet dabar dazniausiai su mama ruosiame Kuciu vakariene per puse, kelis patiekalus as pati atsivesiu per Kucias, ir jau siemet zadu isbandyti kazka naujo is sios temeles pasisakiusiu valgiarascio thumbup.gif net keista bet mama niekad neruosdavo virtinuku, arba barsciu, matyt mociute irgi neruosdavo siu patiekalu, ir apskritai musu stalas budavo apkrautas jau atsalusiais patiekalais, tad siemet bandysiu kazka karsto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lavruke @ 2008 12 21, 14:28)
ir apskritai musu stalas budavo apkrautas jau atsalusiais patiekalais, tad siemet bandysiu kazka karsto smile.gif


Mūsų karšti patiekalai bus tokie: rauginti ir gerai ištroškinti kopūstėliai su džiovintais baravykais; bulvės su lupenom ir lašišos kepsneliai su morkytėm. Mama darys grybų kotletukus, kurie labai skanūs ir šalti, ir šilti. Pirmiausia nuo stalo dingsta kopūstėliai. smile.gif
Atsakyti