Sveikos šeimininkes

Kiek anksčiau buvo kalbėta, kad negalima ant kūčių stalo dėti gyvulinės kilmės produktų, tokių kaip sviestas, majonezas, pienas, kiaušiniai. Tačiau norisi atkreipti dėmesį į tai, kad taip pat negalima ir drebučių (želatina gaunama iš gyvulių kaulų ir kremzlių, nagų ir pan.), baltų duonos gaminių (į batono sudėtį neretai įeina pienas ar jo milteliai, kiaušiniai), krabų lazdelių (jas gaminant taip pat naudojami kiaušiniai) ir apskritai reikėtų paskaityti perkamų pusgaminių, kt. produktų sudėtis.
O mūsų Kūčių stalas tradicinis, tik pritaikytas prie savito skonio

, mat aš nemėgstu žalios silkės, tad ji pas mus bus patiekta virta (na, bent man (kepta būna per sūri

...) O ir užpiltinės salotoms- citrinos ar obuolių sultys
Patiekalai daugmaž tokie kaip pas visus:
1.Kūčiukai
2. Kalėdaitis (džn. tiesiog plotkele vadinamas)
3. avižų-spanguolių kisielius (aguonpienio turbūt šiemet nedarysim- ruošiamoms taupioms šventėms daug brangių aguonų nepirksim, tad užteks Kalėdų vyniotiniui ir dar gal pyragėliams)
4. virti kviečiai
5. kepta menkė (man ji skaniausia žuvis

)
6. silkė (virta ir žalia)
7. burokėlių- raug. kopūstų ir kokių kitų daržovių salotos
8. virti grybai su svogūnais patiekiami prie silkės
9. obuolių-pupelių-bulvių-porų salotos
10. obuoliai
11. "Rugelio" duona (mūsų miesto kepyklos duona- skaniausia iš visų "Rugelių"

)
12. kepti pyragėliai su grybais ir dar gal su aguonomis
13 pakepintos morkos su svogūnais, patiekiamos prie silkės.
14. rauginti kopūstai.
Turbūt tiek.