Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(eziene @ 2008 12 11, 19:55)
Nesupratau schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Čia Kūčioms: sviestas, kiaušiniai, pienas, grietinė ir pan. g.gif  g.gif  g.gif


nu o kodel nea???? aisku kazkada senai senai tai gal ir buvo nepriimtina, nes tai buvo vos ne deficitai, bet jeigu jau kalbet moraliniu apsektu, kad nieko is gyvulines kilmes ir t.t. tai o kas yra zuvis?
taigi manau cia temadaugiau apie receptukus o ne moralizavima 4u.gif
Papildyta:
assiemet darysiu nedaug patiekalu, bet skaiciuojant duona bulves ir t.t. 12 taivis tiek gausis:
kepsiu lasisa orkaitej ir aisku pora silkuciuir pora lengvu mirsainiu ir viskas, aisku kas be ko kuciukai tongue.gif nes paskiau persivalgymas gaunasi yapc kai tik 2.5 valgytoju busim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2008 12 13, 00:26)
nu o kodel nea???? aisku kazkada senai senai tai gal ir buvo nepriimtina, nes tai buvo vos ne deficitai,

o jūs apie Adventą ką nors žinote? apie elgesį per Kūčias? apie Kūčių valgių reikšmes? ar viską skirstote pagal deficitas-ne deficitas?
receptukams šiaip yra Kulinarijos skyrelis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 13 gruodžio 2008 - 00:46
mano seneliai pasiaugindavo kelias kanapes būtent kučioms, bet dabar nebeaugina, nes lyg negalima, o ir senelio nebėr, bet labai skanu būdavo su karštom bulvėm, reiks išbandyti su sėmenim ax.gif . dar darom aguonų pieną, blynelų su uogienę- be kiaušinio, šitie tai skanumėlis wub.gif ir receptai labai senoviški iš mano proprosenelės laikų ax.gif aišku būna ,,cibulynė", įvairi silkė, kisielius. bet kaip rašė esmė ne patiekaluose, o pabendravime. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2008 12 13, 02:29)
mano seneliai pasiaugindavo kelias kanapes būtent kučioms, bet dabar nebeaugina, nes lyg negalima, o ir senelio nebėr, bet labai skanu būdavo su karštom bulvėm, reiks išbandyti su sėmenim  ax.gif . dar darom aguonų pieną, blynelų su uogienę- be kiaušinio, šitie tai skanumėlis  wub.gif  ir receptai labai senoviški iš mano proprosenelės laikų ax.gif aišku būna  ,,cibulynė", įvairi silkė, kisielius. bet kaip  rašė esmė ne patiekaluose, o pabendravime. 4u.gif


as taip pat uz tradiciju palaikyma smile.gif
be kuciuku is vis neisivaizduoju kuciu stalo, dar garuojancios bulves su lupena,
kastinys, silkute... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 12 12, 22:25)

pas mus šeimoj nuo seno ant stalo būna kūčiukai, virtos bulvės su lupenom, vienaip ar kitaip paruošti grybai, kopūstai, žuvis, būna kisielius, riešutai, duona, obuoliai, kartais aguonpienis.
nieko labai sureikšminto, viskas paprastai. juk tikslas - ne persivalgyti, o pabendrauti visiems kartu susirinkus.


Pas mus irgi labai panasiai, tik dar mandarinai ir graikiski riesutai privalomi. smile.gif matyt, nuo seno dar taip liko, tai ir tesiasi iki siolei. Ai, dar dziovintu grybu kotletukai ir aguonpienis. Zodziu, meniu zinomas, bet labai jau buna laukiamas visus metus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2008 12 13, 19:36)
Pas mus irgi labai panasiai, tik dar mandarinai ir graikiski riesutai privalomi. smile.gif matyt, nuo seno dar taip liko, tai ir tesiasi iki siolei. Ai, dar dziovintu grybu kotletukai ir aguonpienis. Zodziu, meniu zinomas, bet labai jau buna laukiamas visus metus. ax.gif


Būtent, Kūčių stalas- tradiciniai valgiai biggrin.gif , o kitus patiekalus galime palikti Kalėdų ar Naujųjų sutikimui 4u.gif Visada kepu labai daug įvarių"ausyčių"(pyragėlių) : su grybais, kopūstais, aguonom, obuoliais, riešutais, razinom, žuvimi... Tešlą naudoju tą pačią kaip ir kūčiukams. Jų prikepu apie 200... lotuliukas.gif
Atsakyti
Kiek pamenu visada labai sąžiningai laikydavomės tradicijų, neišimtis bus ir šiemet. Neįsivaizduoju Kūčių stalo be Kalėdaičių, aguonpienio ir kūčiukų ir dar be avižinio kisieliaus. Jau nusipirkom tikro, katik išspausto sėmėnų aliejaus, teko net į Vilkaviškį, į aliejaus spaudyklą važiuot jo pirkt... būtinai taisysiu silkutę su šiuo aliejum. Dar kepsiu lietinių blynų su grybais, su obuolių koše, ausyčių su silkute (tešlai vietoj kiaušinio naudoju krakmolą). Būtinai kepsiu karpį, ant stalo dėsiu marinuotų savų rinktų baravykų, dar silkutė su graikiškais riešutais ir džiovintom slyvom ir dar viena su cinamonu. Kisielių virsiu iš savo užaugintų aviečių kompoto ir dar tikrai bus džiovintų vaisių kompotėlis.O kur dar raudona mišrainė... Kiti patiekalai bus sugalvoti Kūčių dieną, bet tikrai žinau, kad jie bus grynai pasninkiniai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akrila: 14 gruodžio 2008 - 18:57
sakote su ausytemis, o zinau kad per kucias mesytes nei kiek negalima, o jus nebent kaledu diena cia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliaake25 @ 2008 12 14, 20:08)
sakote su ausytemis, o zinau kad per kucias mesytes nei kiek negalima, o jus nebent kaledu diena cia ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na, omenyje turėjau ne tikras ausytes, mes tokius blynelius taip vadinam, darysiu juos su silkės įdaru 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2008 12 14, 21:13)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Na, omenyje turėjau ne tikras ausytes, mes tokius blynelius taip vadinam, darysiu juos su silkės įdaru  4u.gif

Gal galima būtų konkrečiau apie blynelius su silkės įdaru,o taip pat labai domina silkutė su graikiškais riešutais ir džiovintomis slyvomis ax.gif
Atsakyti
ax.gif Mergaites sėmenų ieškokite vet. vaistinėse . thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2008 12 14, 21:22)
Gal galima būtų konkrečiau apie blynelius su silkės įdaru,o taip pat labai domina silkutė su graikiškais riešutais ir džiovintomis slyvomis ax.gif

Silkutė
Silkės filė supjaustom gabaliukais ir dedam i silkinę. Keptuvėj, aliejuje, pakepinam 2-3 galvas svogūno (jį supjaustome pusžiedžiais), graikinių riešutų saujytę, saujytę razinų (prieš dedant nuplikiname verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų, 5 džiovintas smulkiai supjaustytas slyvas, kelis džiovintus išvirtus supjaustytus grybus, baigiant kepti įdedam nedaug druskytės, pipiriukų ir neaštraus pomidorų padažo. Visą šita skanumyną atšaldome ir dedame ant silkutės.

Blynukai su silke
10 gr. mielių išleidžiame stiklinėje šilto vandenuko. Į išleistas mieles beriam miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo), gerai išmaišom ir paliekam 1 valandai šiltoj vietoj, kad pakiltų. Silkę supjaustom piršto storio gabaliukais. Į pakilusią tešlą suberiam pjaustytą silkę ir truputį pamaišom. Aliejų gerai įkaitinam keptuvėj ir kepam blynukus 4u.gif
Atsakyti