Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Siemet pirmos musu kucios tryse blush2.gif 4u.gif tai renku receptelius, 12 patiekaliuku darysiu, labai megstu silke ivairiu rusiu, bet pirksiu priktine nes dar ne tokai igudus vireja daryt daug patiekalu pati rolleyes.gif
Atsakyti
man kucios asocijuojasi su silkem,zuvimis.mano metas,nes labai megstu thumbup.gif .darysiu kokius tik 2 patiekalus,nes pas abieju tevus vyksim,kad niekam skriaudos nebutu biggrin.gif
Atsakyti
as labai noriu receptelio kur rintos semenys kaip padazas prie blviu, kazkus maciau recepta o dabar nerandu, gal gali kas nuorodaimesti ar recepteli parasyti?
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2008 12 05, 18:34)
as labai noriu receptelio kur rintos semenys kaip padazas prie blviu, kazkus maciau recepta o dabar nerandu, gal gali kas nuorodaimesti ar recepteli parasyti?

Šitą receptą tikrai SM radau, bet kur tai jau neatsimenu, bet kadangi turiu išsisaugojus, tai prašom:
Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit. 4u.gif
Atsakyti
O mūsų Kūčių stalas (tiksliau, pas mano mamą) neįsivaizduojamas be bulvinių kotletų su grybų padažu (gal greičiau troškintais grybais, nes jų DAUG būna thumbup.gif ).
aišku, visokios silkės, žuvys, kisieliai...
Nuo pernai aš dar labai pamėgau įdarytas krabų lazdeles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2008 12 10, 16:49)
labai norėčiau  suzinoti receptuklus siu patiekaliuku  bigsmile.gif

Sveika 4u.gif
Na, pabandysiu susikaupti ilgam rashineliui biggrin.gif
Bulviniai kotletai - elementaru: isverdi bulves su lup., dar siltas sumali, dedi kiausu, druskos, pipiru ir miltu, isminkai tesla (proporciju jokiu nepasakysiu, nes visada "ish akies" darau ir as ir mama darydavo blush2.gif ). tesla tokia turi buti, ne itin kieta. Darai kotlechiokus, apvolioji miltuose ir kepi wink.gif keltuvej biggrin.gif
Grybus mes visada darom ish mamuko sandeliuko lotuliukas.gif konservuotus savo sultyse. Tai i puoda dedi sviesto, sumeti pjaustytus svogunus, palauki, kol apkeps, tada grybus, prieskonius (zhiauriai tinka misko... kazhkokie... dbr nepamenu, bet jie buna tokie nesmulkinti... ten visokios zholes etc. thumbup.gif ) ir truputi pieno (cia as pilu, galimair grietines, bet man per rugstu. pora min dar su pienu pakaitini ir krauni viska i lekstes mirksiukas.gif
Man tai NIAMNIUS NEREALUS!!!

Toliau - krabai...
Perki atsaldytas lazdeles (ne shaldytas!!!). Jas ishvynioji (atsakingiausias darbas, kuri dazhniausiai savishkiam patikiu lotuliukas.gif ).
Pasiruoshi idara ish:
virti kiausiniai, shv. agurkas, fermentinis suris, kons. zhirneliai, trintas chesnakas ir majonezas pagal pomegius (tinka su garstyciom). Kas smulkinama, susmulkini kiek imanoma (na, proto ribose blush2.gif ), suri ir kiaushus sutarkuoji, zhirnelia lieka sveiki, bet apsitrina.
Dedi idara ant ishvyniotu lazdeliu, suvynioji atgal lotuliukas.gif ir SKANAUS 4u.gif
Beje, ash, taupydama laika ish shiu produktu darau salotas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nesupratau schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Čia Kūčioms: sviestas, kiaušiniai, pienas, grietinė ir pan. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(eziene @ 2008 12 11, 20:55)
Nesupratau schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Čia Kūčioms: sviestas, kiaušiniai, pienas, grietinė ir pan. g.gif  g.gif  g.gif

Tą patį pagalvojau smile.gif juk ,,draudžiami" produktai Kučių stalui mirksiukas.gif Tik sviestas, tai galimas pagal mane kaip ir aliejus, tik majonezas ne blush2.gif
Atsakyti
Sveikuteles o ar zinote kad seniau zemaitijoj vietoj semenu kanapiu seklas naudojo ir niekas narkomanu netapo.Be to dar yra tokia salta sriuba cibulyne vadinama wub.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
pavaro šiuolaikinis "jaunimas" biggrin.gif Kūčioms - krabai, majonezas, grietinė blink.gif nieko sau. kokios čia Kūčios. balius čia.
pas mus šeimoj nuo seno ant stalo būna kūčiukai, virtos bulvės su lupenom, vienaip ar kitaip paruošti grybai, kopūstai, žuvis, būna kisielius, riešutai, duona, obuoliai, kartais aguonpienis.
nieko labai sureikšminto, viskas paprastai. juk tikslas - ne persivalgyti, o pabendrauti visiems kartu susirinkus.

QUOTE(volungele @ 2008 12 12, 19:10)
Sveikuteles o ar zinote kad seniau zemaitijoj vietoj semenu kanapiu seklas naudojo ir niekas narkomanu netapo.

o kodėl turėjo tapti? biggrin.gif nuo didelio kiekio baltymų, esančio kanapių sėklose? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 12 10, 11:12)
Šitą receptą tikrai SM radau, bet kur tai jau neatsimenu, bet kadangi turiu išsisaugojus, tai prašom:
  Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit. 4u.gif

O aš norėjau paklausti, ar bulvės būna šaltos ar karštos? blush2.gif Niekad neteko ragauti...
Atsakyti
Bulves skaniausiai karstos smile.gif Tarp kitko ne seniau, mes ir dabar visada kucioms kanapes malam smile.gif ax.gif Buna turguose pas mociutes smile.gif Bet su kiekvienais metais vis sunkiau gaut g.gif
Atsakyti