man kucios asocijuojasi su silkem,zuvimis.mano metas,nes labai megstu .darysiu kokius tik 2 patiekalus,nes pas abieju tevus vyksim,kad niekam skriaudos nebutu
as labai noriu receptelio kur rintos semenys kaip padazas prie blviu, kazkus maciau recepta o dabar nerandu, gal gali kas nuorodaimesti ar recepteli parasyti?
QUOTE(emiliuxas @ 2008 12 05, 18:34)
as labai noriu receptelio kur rintos semenys kaip padazas prie blviu, kazkus maciau recepta o dabar nerandu, gal gali kas nuorodaimesti ar recepteli parasyti?
Šitą receptą tikrai SM radau, bet kur tai jau neatsimenu, bet kadangi turiu išsisaugojus, tai prašom:
Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit.
O mūsų Kūčių stalas (tiksliau, pas mano mamą) neįsivaizduojamas be bulvinių kotletų su grybų padažu (gal greičiau troškintais grybais, nes jų DAUG būna ).
aišku, visokios silkės, žuvys, kisieliai...
Nuo pernai aš dar labai pamėgau įdarytas krabų lazdeles .
aišku, visokios silkės, žuvys, kisieliai...
Nuo pernai aš dar labai pamėgau įdarytas krabų lazdeles .
QUOTE(insk @ 2008 12 10, 16:49)
labai norėčiau suzinoti receptuklus siu patiekaliuku
Sveika
Na, pabandysiu susikaupti ilgam rashineliui
Bulviniai kotletai - elementaru: isverdi bulves su lup., dar siltas sumali, dedi kiausu, druskos, pipiru ir miltu, isminkai tesla (proporciju jokiu nepasakysiu, nes visada "ish akies" darau ir as ir mama darydavo ). tesla tokia turi buti, ne itin kieta. Darai kotlechiokus, apvolioji miltuose ir kepi keltuvej
Grybus mes visada darom ish mamuko sandeliuko konservuotus savo sultyse. Tai i puoda dedi sviesto, sumeti pjaustytus svogunus, palauki, kol apkeps, tada grybus, prieskonius (zhiauriai tinka misko... kazhkokie... dbr nepamenu, bet jie buna tokie nesmulkinti... ten visokios zholes etc. ) ir truputi pieno (cia as pilu, galimair grietines, bet man per rugstu. pora min dar su pienu pakaitini ir krauni viska i lekstes
Man tai NIAMNIUS NEREALUS!!!
Toliau - krabai...
Perki atsaldytas lazdeles (ne shaldytas!!!). Jas ishvynioji (atsakingiausias darbas, kuri dazhniausiai savishkiam patikiu ).
Pasiruoshi idara ish:
virti kiausiniai, shv. agurkas, fermentinis suris, kons. zhirneliai, trintas chesnakas ir majonezas pagal pomegius (tinka su garstyciom). Kas smulkinama, susmulkini kiek imanoma (na, proto ribose ), suri ir kiaushus sutarkuoji, zhirnelia lieka sveiki, bet apsitrina.
Dedi idara ant ishvyniotu lazdeliu, suvynioji atgal ir SKANAUS
Beje, ash, taupydama laika ish shiu produktu darau salotas
Nesupratau . Čia Kūčioms: sviestas, kiaušiniai, pienas, grietinė ir pan.
QUOTE(eziene @ 2008 12 11, 20:55)
Nesupratau . Čia Kūčioms: sviestas, kiaušiniai, pienas, grietinė ir pan.
Tą patį pagalvojau juk ,,draudžiami" produktai Kučių stalui Tik sviestas, tai galimas pagal mane kaip ir aliejus, tik majonezas ne
Sveikuteles o ar zinote kad seniau zemaitijoj vietoj semenu kanapiu seklas naudojo ir niekas narkomanu netapo.Be to dar yra tokia salta sriuba cibulyne vadinama
pavaro šiuolaikinis "jaunimas" Kūčioms - krabai, majonezas, grietinė nieko sau. kokios čia Kūčios. balius čia.
pas mus šeimoj nuo seno ant stalo būna kūčiukai, virtos bulvės su lupenom, vienaip ar kitaip paruošti grybai, kopūstai, žuvis, būna kisielius, riešutai, duona, obuoliai, kartais aguonpienis.
nieko labai sureikšminto, viskas paprastai. juk tikslas - ne persivalgyti, o pabendrauti visiems kartu susirinkus.
o kodėl turėjo tapti? nuo didelio kiekio baltymų, esančio kanapių sėklose?
pas mus šeimoj nuo seno ant stalo būna kūčiukai, virtos bulvės su lupenom, vienaip ar kitaip paruošti grybai, kopūstai, žuvis, būna kisielius, riešutai, duona, obuoliai, kartais aguonpienis.
nieko labai sureikšminto, viskas paprastai. juk tikslas - ne persivalgyti, o pabendrauti visiems kartu susirinkus.
QUOTE(volungele @ 2008 12 12, 19:10)
Sveikuteles o ar zinote kad seniau zemaitijoj vietoj semenu kanapiu seklas naudojo ir niekas narkomanu netapo.
o kodėl turėjo tapti? nuo didelio kiekio baltymų, esančio kanapių sėklose?
QUOTE(Jolete @ 2008 12 10, 11:12)
Šitą receptą tikrai SM radau, bet kur tai jau neatsimenu, bet kadangi turiu išsisaugojus, tai prašom:
Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit.
Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit.
O aš norėjau paklausti, ar bulvės būna šaltos ar karštos? Niekad neteko ragauti...
Bulves skaniausiai karstos Tarp kitko ne seniau, mes ir dabar visada kucioms kanapes malam Buna turguose pas mociutes Bet su kiekvienais metais vis sunkiau gaut