Mano seimoje visa laika Kuciu vakara ant stalo buvo 12 patiekalu:paploteliai, ivairi silke, lasisa, keptas karpis, kisielius, kuciukai, vaisiai, aliejuje kepti pyrageliai idaryti dziovintais grybais, kopustais, uogiene ir aguonomis. O karstas patiekalas- dziovintu grybu sriuba su perlinemis kruopomis, kuria prisimenu nuo vaikystes, kai Kuciu vakara visa seimyna susirinkdavo pas mociute
... cia tiem kas tradiciju laikos yra dvilika patiekalu, o patiekalai tai yvairus tik ne mesiski, nes juk tai paskutine gavenes diena... smagu visada nes kita diena buna kaledos, diena kada gali pradet linksmintis, zinoma kiek atsimenu, kad mociute sake jog linksmintis galima pradet tik po kalediniu pusryciu:D
QUOTE(Patarejas @ 2008 10 17, 02:10)
... cia tiem kas tradiciju laikos yra dvilika patiekalu, o patiekalai tai yvairus tik ne mesiski, nes juk tai paskutine gavenes diena... smagu visada nes kita diena buna kaledos, diena kada gali pradet linksmintis, zinoma kiek atsimenu, kad mociute sake jog linksmintis galima pradet tik po kalediniu pusryciu:D
advento
Sveikos mamytes,butu idomu suzinoti ka gaminate kuciu vakarienei?
Aisku be tradiciniu kuciuku
Noretusi kazko naujesnio ir kazko kitokio,nes silke iprasai jau pabodusi
Gal zinote idomesni receprtuka tinkanti siai ipatingai vakarienei,arba labai tradicisko,bet ko gal nedarau
Aisku be tradiciniu kuciuku
Noretusi kazko naujesnio ir kazko kitokio,nes silke iprasai jau pabodusi
Gal zinote idomesni receprtuka tinkanti siai ipatingai vakarienei,arba labai tradicisko,bet ko gal nedarau
QUOTE(aura klp @ 2008 11 05, 16:20)
Sveikos mamytes,butu idomu suzinoti ka gaminate kuciu vakarienei?
Aisku be tradiciniu kuciuku
Noretusi kazko naujesnio ir kazko kitokio,nes silke iprasai jau pabodusi
Gal zinote idomesni receprtuka tinkanti siai ipatingai vakarienei,arba labai tradicisko,bet ko gal nedarau
Aisku be tradiciniu kuciuku
Noretusi kazko naujesnio ir kazko kitokio,nes silke iprasai jau pabodusi
Gal zinote idomesni receprtuka tinkanti siai ipatingai vakarienei,arba labai tradicisko,bet ko gal nedarau
aš dar darau visada karštam patiekalui žuvies kotletukus su grybais įdarytus,karpį keptą,lietinius su grybais,raudoną mišrainę
SVEIKUTES ,man irgi butu labai idomu suzinoti nauju kuciu vakaro receptu.As karstiem kepu skorpionzuve folgoj ir silke kepu su svogunais ir grybais taip pat folgoj .
QUOTE(linuciuxxxx @ 2008 11 05, 23:15)
SVEIKUTES ,man irgi butu labai idomu suzinoti nauju kuciu vakaro receptu.As karstiem kepu skorpionzuve folgoj ir silke kepu su svogunais ir grybais taip pat folgoj .
Silke folgoje
nu geras
As siemet darysiu silke marinate,ispradziu ja pakepsiu pavoliojusi dziuvesiuose,o paskui i marinata su morkytem.
Reiketu pabandyti issikepti silke folijoje
Na va paskaitinejau biski pagal nuoroda temuke,ir man iskilo klausimukas kaip darote aguonu piena
Kiek as zinau tai reikia aguonas ilgai ir nuobodziai trinti su grustuve
Gal zinote greitesni buda,nas labai skanu,o mano sesute tai jo tiek buvo prisiragavusi kad pirma miegoti nuejo
Kiek as zinau tai reikia aguonas ilgai ir nuobodziai trinti su grustuve
Gal zinote greitesni buda,nas labai skanu,o mano sesute tai jo tiek buvo prisiragavusi kad pirma miegoti nuejo
QUOTE(aura klp @ 2008 11 07, 05:54)
Na va paskaitinejau biski pagal nuoroda temuke,ir man iskilo klausimukas kaip darote aguonu piena
Kiek as zinau tai reikia aguonas ilgai ir nuobodziai trinti su grustuve
Gal zinote greitesni buda,nas labai skanu,o mano sesute tai jo tiek buvo prisiragavusi kad pirma miegoti nuejo
Kiek as zinau tai reikia aguonas ilgai ir nuobodziai trinti su grustuve
Gal zinote greitesni buda,nas labai skanu,o mano sesute tai jo tiek buvo prisiragavusi kad pirma miegoti nuejo
Žinau puikų būdą, kaip per minutę ar dvi pasigaminti puikų, labai baltą aguonpienį be pastangų- ogi paprasčiausiai reikia aguonas suberti į kokteilinę (vadinamą blenderį) ir smulkinti su juo- iškart išsisunks visas pienas. Jis labai gražiai atsiskiria nuo tų sėklelių, ir nelieka jokių šiukšlyčių-aguonyčių tame piene- galima košti per marlę ar arbatos tinklelį, ar kokį kitą labai tankų tinklelį- ir gaunasi labai švarus, ryškiai baltas, ir stiprios koncentracijos aguonpienis per porą minučių- kad ir kaip seniau stengdavausi rankomis išmušti tą aguonpienį, man jo gaudavosi labai mažai, reikėdavo labai daug vandens dapilti, ir spalva tokia pilkšva beveik permatoma buvo- pernai pabandžiau su blenderiu- nu nei rezultato, nei pastangų nėra ką lyginti - su smulkintuvu žymiai geresnis rezultatas, ir paprasčiau
Mes aguonu piena irgi nesunkiai darom: aguonas uzpili karstu vandeniu ir mali mesmale (ne rankine, aisku, o su kombainu bet ne su blenderiu, o su mesmale ) ir taip tris kartus, jei norima saldziau paskutini karta vanduo turi buti saldintas. O kiekiai tai kiekvienam pagal skonį Beje, norejau paklausti, gal kas kuciuku recepta turi gera? kazkada kepiau, gavosi neikandami , tai nusispjoviau ir nebekepdavau O siemet kazkaip vel noras uzejo, neblogai butu skaniu kuciuku paragauti, nes parduotuvese jau tokie netikri O internete kiek ieskojau dauguma su pienu daromi, o mes pieno per kucias nenaudojam. Va, o mes dar darom per kucias cepelinus su grybais mmm.silkiu, zinoma, ivairiausiu rusiu.labai susiviliojau su mielinem bandelem su grybais , jauciu kepsiu
Kūčioms smagu yra kad ir tie patys patiekalai, tik suverti ant iešmukų, kurie susmaigstyti į kokį putplasčio kūgį, ar gal kokią didelę morką ar dar ką nors- kad gautųsi eglutės forma. Manau, kad tokią eglutę galima padaryti ir iš kokių mažų pyragėlių (koldūnų dydžio), iš daržovių- kokių marinuotų agurkėlių, arba žuvies kotletukus suverti ant medinių iešmukų, susmaigstyti į ką nors valgomo (gal į kokią smulkutę cukiniją) ir taip visą eglę iškepti orkaitėje (arba iškepti tik ant iešmukų, o paskui į kokį putplastį susmaigstyti- bet smaigstant gali atšalti)- nebandžiau, bet turėtų būti labai išvaizdus patiekalas- nes kūčių valgiai yra paprasti, todėl kartais gali kai kas pasirodyti kasdieniška- o vat padarius kokį tokį dalyką- paprastas patiekalas tampa šventišku. Esu mačiusi iš agurkų ir pomidorų, kitų daržovių eglutę padarytą- labai smagiai atrodė
Apie suvertus kaip eglutė saldumynus žino visi, bet suverti galima daug ką- daržoves, netgi silkių gabaliukus, cielus grybukus, mažus pyragėlius, kūčiukus, ausytes. Norėčiau šiemet pabandyti.
Be to, jei kokie didesni blynelių pavidalo dalykai yra , jų galima prigaminti skrituliukų - kiekvienas skrituliukas mažesnis už kitą- ir suverti juos ant iešmuko mažėjimo tvarka- bus eglutė
Apie suvertus kaip eglutė saldumynus žino visi, bet suverti galima daug ką- daržoves, netgi silkių gabaliukus, cielus grybukus, mažus pyragėlius, kūčiukus, ausytes. Norėčiau šiemet pabandyti.
Be to, jei kokie didesni blynelių pavidalo dalykai yra , jų galima prigaminti skrituliukų - kiekvienas skrituliukas mažesnis už kitą- ir suverti juos ant iešmuko mažėjimo tvarka- bus eglutė