As kuciu neisivaizduoju be zuvies,mieliniu bandeliu su dziovintu grybu idaru,silkes kiek imanoma labiau stengiuosi atkurti tokias kucias,kokios budavo pas mociute
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 18:58)
Išduokit paslaptį, kur kanapių gauti
kanapių sėklų būna prieskonių parduotuvėse, pvz kur salelės prekybcentriuose būna arba specializuotose prieskonių pardėse.
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 20:58)
Išduokit paslaptį, kur kanapių gauti
As ir maximoj maciau, tame skyriuje, kur saulegrazos, riesutai, linu semenys ir t.t.
QUOTE(Cartman @ 2012 11 29, 19:11)
kanapių sėklų būna prieskonių parduotuvėse, pvz kur salelės prekybcentriuose būna arba specializuotose prieskonių pardėse.
QUOTE(rrr? @ 2012 11 29, 19:23)
As ir maximoj maciau, tame skyriuje, kur saulegrazos, riesutai, linu semenys ir t.t.
ačiū, niekad nepagalvojau
šiemet norėčiau kažką žemaitiško išbandyti - MB iš žemaitijos. Tik vat kas tai galėtų būti
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 17:41)
Ajste, o kaip tie blynai su silke gaminami, čia miltiniai ar bulviniai ar kaip?
As pati recepto tai nezinau, nelabai man patiko jie tai nesidomejau niekad Bet budavo miltiniai, greiciausiai mieliniai : Sios temos gal 5tam puslapyje yra receptukas butent blynu su silke, paieskokit
is zemaitisku patiekalu kelios komentatores minejo cibulyne
QUOTE(safranas.sss @ 2012 11 30, 12:22)
Visada darom silkę su obuoliais ir svogūnais ir silkę su garstyčiom.
Prašom lėčiau, nes užsirašinėju Gal galima konkretesnius receptus? Nes pas mus būna silkės trys: su dž. grybais, marinuotos suomiškai su svogūnais ir tradicinė, su morkom/svogūnais/"Čipo" padažu.
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 21:44)
ačiū, niekad nepagalvojau
šiemet norėčiau kažką žemaitiško išbandyti - MB iš žemaitijos. Tik vat kas tai galėtų būti
šiemet norėčiau kažką žemaitiško išbandyti - MB iš žemaitijos. Tik vat kas tai galėtų būti
Pvz. spirgynę. Mano močiutė (gyveno Raseinių rajone) darydavo su česnakais arba svogūnais. Labai paprasta ir skanu su virtomis bulvėmis. Kanapes pakepinti sausoje keptuvėje, sumalti, pridėti smulkiai pjaustyto česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Jei daroma su svogūnais, svogūnus irgi reikia pakepinti. Dar darydavo kviečius su medumi ir avižų kisielių, bet jis man labai nepatinka
QUOTE(Ajste @ 2012 11 29, 20:54)
man toks neskanus pavadiimas, bet kažkada "Pas Juozapą" ragavau, tai visai patiko, reiks pabandyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 12 02, 13:05)
Pvz. spirgynę. Mano močiutė (gyveno Raseinių rajone) darydavo su česnakais arba svogūnais. Labai paprasta ir skanu su virtomis bulvėmis. Kanapes pakepinti sausoje keptuvėje, sumalti, pridėti smulkiai pjaustyto česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Jei daroma su svogūnais, svogūnus irgi reikia pakepinti. Dar darydavo kviečius su medumi ir avižų kisielių, bet jis man labai nepatinka
reiks kanapių eiti ieškot
bandžiau praeitais metas avižų kisielių pagal šį receptą. Nors ir gražiai pateiktas, bet šeimyną neliko sužavėta, pati suvalgiau Man tai savotiškas skonis, visai patiko , gal dėlto, kad mėgstu išbandyti įvairius skonius.
Radau toki idomu ir labai paprasta receptuka
http://www.gaspadine...ornisonais.html
Papildyta:
ir toki bandysiu daryt
http://www.gaspadine...v_kaledoms.html
http://www.gaspadine...ornisonais.html
Papildyta:
ir toki bandysiu daryt
http://www.gaspadine...v_kaledoms.html