Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

As kuciu neisivaizduoju be zuvies,mieliniu bandeliu su dziovintu grybu idaru,silkes rolleyes.gif kiek imanoma labiau stengiuosi atkurti tokias kucias,kokios budavo pas mociute rolleyes.gif
Atsakyti
Išduokit paslaptį, kur kanapių gauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 18:58)

kanapių sėklų būna prieskonių parduotuvėse, pvz kur salelės prekybcentriuose būna arba specializuotose prieskonių pardėse.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 20:58)

As ir maximoj maciau, tame skyriuje, kur saulegrazos, riesutai, linu semenys ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2012 11 29, 19:11)
kanapių sėklų būna prieskonių parduotuvėse, pvz kur salelės prekybcentriuose būna arba specializuotose prieskonių pardėse.

QUOTE(rrr? @ 2012 11 29, 19:23)
As ir maximoj maciau, tame skyriuje, kur saulegrazos, riesutai, linu semenys ir t.t.

ačiū, niekad nepagalvojau 4u.gif

šiemet norėčiau kažką žemaitiško išbandyti - MB iš žemaitijos. Tik vat kas tai galėtų būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 17:41)
Ajste, o kaip tie blynai su silke gaminami, čia miltiniai ar bulviniai ar kaip? smile.gif

As pati recepto tai nezinau, nelabai man patiko jie tai nesidomejau niekad ax.gif Bet budavo miltiniai, greiciausiai mieliniai g.gif: Sios temos gal 5tam puslapyje yra receptukas butent blynu su silke, paieskokit mirksiukas.gif
is zemaitisku patiekalu kelios komentatores minejo cibulyne 4u.gif
Atsakyti
Visada darom silkę su obuoliais ir svogūnais, taip pat silkę su džiovintais baravykais ir silkę su garstyčiom. smile.gif Kepam žuvį ir salotas su burokėliais. O vat aguonų pieno nedarom, nes nelabai kas mėgsta. blush2.gif Kiti patiekalai keičiasi priklausomai nuo to ką susidžiovinom ar užsišaldėm. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(safranas.sss @ 2012 11 30, 12:22)
Visada darom silkę su obuoliais ir svogūnais ir silkę su garstyčiom.  smile.gif

Prašom lėčiau, nes užsirašinėju biggrin.gif Gal galima konkretesnius receptus? Nes pas mus būna silkės trys: su dž. grybais, marinuotos suomiškai su svogūnais ir tradicinė, su morkom/svogūnais/"Čipo" padažu.
Atsakyti
Pas mus silkės būna: su morkom ir svogūnais ir pomodoru padažu, su džiovintais grybasi. Dar kartais mama pakepa silkę ir tada kažkaip pamarinuoja, žiauriai skanu essen.gif
Esu valgius su dž. obuoliais. Vieni deda tada razinų dar ir toks saldžiai sūrus patiekals gaunasi arba galima pridėti gr. riešutų.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 11 29, 21:44)
ačiū, niekad nepagalvojau 4u.gif

šiemet norėčiau kažką žemaitiško išbandyti - MB iš žemaitijos. Tik vat kas tai galėtų būti g.gif

Pvz. spirgynę. Mano močiutė (gyveno Raseinių rajone) darydavo su česnakais arba svogūnais. Labai paprasta ir skanu su virtomis bulvėmis. Kanapes pakepinti sausoje keptuvėje, sumalti, pridėti smulkiai pjaustyto česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Jei daroma su svogūnais, svogūnus irgi reikia pakepinti. Dar darydavo kviečius su medumi ir avižų kisielių, bet jis man labai nepatinka
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 11 29, 20:54)

is zemaitisku patiekalu kelios komentatores minejo cibulyne 4u.gif

man toks neskanus pavadiimas, bet kažkada "Pas Juozapą" ragavau, tai visai patiko, reiks pabandyti thumbup.gif

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 12 02, 13:05)
Pvz. spirgynę. Mano močiutė (gyveno Raseinių rajone) darydavo su česnakais arba svogūnais. Labai paprasta ir skanu su virtomis bulvėmis. Kanapes pakepinti sausoje keptuvėje, sumalti, pridėti smulkiai pjaustyto česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Jei daroma su svogūnais, svogūnus irgi reikia pakepinti. Dar darydavo kviečius su medumi ir avižų kisielių, bet jis man labai nepatinka

reiks kanapių eiti ieškot smile.gif

bandžiau praeitais metas avižų kisielių pagal šį receptą. Nors ir gražiai pateiktas, bet šeimyną neliko sužavėta, pati suvalgiau smile.gif Man tai savotiškas skonis, visai patiko smile.gif , gal dėlto, kad mėgstu išbandyti įvairius skonius.
Atsakyti
Radau toki idomu ir labai paprasta receptuka bigsmile.gif
http://www.gaspadine...ornisonais.html
Papildyta:
ir toki bandysiu daryt g.gif
http://www.gaspadine...v_kaledoms.html
Atsakyti