Slizikai
500gr. miltu, 20gr. mieliu, 1 stkl. vandens, saukstas aliejaus, 10gr. cukraus, druskos, 100gr. aguonu.
Is recepte nurodytu produktu uzminkoma mieline tesla ir pastatoma, kad pakiltu. Is jos daromi voleliai, kurie supjaustomi kvadrateliais. Slizikai suberiami i skarda, kuri pabarstyta miltais ir kepame
Skanaus
Patiekalai turetu but tokie pas mane
1. Kuciukai.
2. Kisielius.
3. Plotkeles.
4. Keptas karpis.
5. Burokeliu misraine.
6. Virtos buves.
7. Silke su darzovemis.
8. Silke (su nekeptais) svogunais aliejuje.
9. Troskinti rauginti kopustai su grybais.
10. Kepta zuvies file.
11. Obuoliai.
12. Duonyte ir batonas.
Kazin ar vyno galima taure kokia
Na, turetu pakakti
QUOTE(yzi @ 2007 12 22, 22:26)
Patiekalai turetu but tokie pas mane
1. Kuciukai.
2. Kisielius.
3. Plotkeles.
4. Keptas karpis.
5. Burokeliu misraine.
6. Virtos buves.
7. Silke su darzovemis.
10. Kepta zuvies file.
11. Obuoliai.
12. Duonyte ir batonas.
Na, turetu pakakti
1. Kuciukai.
2. Kisielius.
3. Plotkeles.
4. Keptas karpis.
5. Burokeliu misraine.
6. Virtos buves.
7. Silke su darzovemis.
10. Kepta zuvies file.
11. Obuoliai.
12. Duonyte ir batonas.
Na, turetu pakakti
Žuvis kartojasi Dar mes darom kūčią, tai apvirti kviečiai (gali būti daiginti), su medumi. Riešutai irgi turi būti ant Kūčių stalo.
Ramių ir jaukių jums švenčių!
kažkaip čia susidubliavo temos
http://www.supermama...?...61740&st=36
http://www.supermama...?...61740&st=36
QUOTE(yzi @ 2007 12 22, 21:26)
Tikrai galima, labiau tinka raudonas vynas.
galima, bet tik raudono, mes irgi tokio turesim ant Kuciu stalo
Klauskit, mergaitės, o man kilo toks klasusimas- ar galima zelatina naudot kučių patiekalams?? Kžkur skaičiau, kad želatinas- gyvulinės kilmės produktas.... Padėkit, ka??
QUOTE(ruda lape @ 2007 12 23, 23:45)
Klauskit, mergaitės, o man kilo toks klasusimas- ar galima zelatina naudot kučių patiekalams?? Kžkur skaičiau, kad želatinas- gyvulinės kilmės produktas.... Padėkit, ka??
manau, kad galima, cia juk ne koks majonezas, grietine ar pan... ne dauk ju kjo ir naudosi
Zelatina gaminama is jautienos kaulu. As nenaudociau, nors nenaudoju ir pieno, majonezo.....
Na va ka tik baigiau gaminti visus patiekalus Kūčių stalui.. švesim tik dviese, bet vis tiek norejosi visus dvylika pagamint. MB negalėjo patikėt mano meistriškumu , nes pirmos mūsų Kūčios dviese, bet vėliau pripras turbūt . Gaila tik, kad čia kur esu kalėdaičių nėra, tai nebus Kūčių stalas pagal visas man įprastas tradicijas...
mama inga tavo kuciuku receptas , tikrai labai skanus kuciukai gavosi
Ir as kuciukus kepiau buvo labai skanus, o nuotaikos ir as per kucias nei per Kaledas neturejau, kazkas pasidare, o gal kalta anyta, kad kisasi .......
Na mes per Kūčias būname tik keturiese ;] Aš, brolis, mama ir tėtis Nuo pats ryto mama kepa įvairius skanestus, gamina valgyti, tėtis kūrena krosnį, tvarkosi, aš subroliu žiūrim filmus (būtinai Vienas Namuose ), padedame tėvams. Kartais su tėčiu važiuoju į parduotuvę nupirkti produktų, kuriuos mama pamiršo arba neužteko. labai smagu eiti parduotuvėje, aplink pažystami taippat apsipirkinėja, visi vieni kitus sveikina su šventėm, pardavėjos kaip niekada linksmos. grįžtam namo, wos sutemus einu skanestais maitinti šuns ir katės :} lesyklelę pripildau gardumėlių paukščiams. ;] tada einu per kaimynus, pasweikinu visus ir įteikiu po simbolinę dovaną. ;]
vakarėjant api 19val. paruošiame kūčių stalą, po staltiese- šiaudai. Beja ir pati staltiese ne betkokia, mes tą pačią staltiesę dedame kas met, nuo mano ir brolio gimino Raudoną, lininę. mazdaug aštuntą vakare sėdame valgyti vakarienės, aš su broliu uždegu žvakutes, įjungiame eglutės lemputes, tyliai paleidžiame Kalėdinę muzikėlę.. ;} Pasimeldžiame. Ant stalo visada būna dvylika patiekalu. Spanguolių kisielius, plotkeliai, žuvies ir grybų patiekalai ir įvairūs skanėstai. Bet griežtai dvilyka Visi valgome puošniai apsirengę, nes visada po vakarienės einame į Piemenėlių mišias. ;] labai smagu Kūčių naktį, bažnyčioje sutikti visus pažystamus ir gimines
Dovanėles dažniausiai žiūrime Kalėdų Rytą, nors kartais ir Kalėdų naktį po mišių.
O Kalėdų dieną džiaugiamės šventėmis, vykstame pas senelius ir gimines. ;}
Na čia tema buvo apie maistą, bet labai užsinorėjau kažkaip aprašyti Kūčias.. niekur nedingsi, tokia jau esu.
vakarėjant api 19val. paruošiame kūčių stalą, po staltiese- šiaudai. Beja ir pati staltiese ne betkokia, mes tą pačią staltiesę dedame kas met, nuo mano ir brolio gimino Raudoną, lininę. mazdaug aštuntą vakare sėdame valgyti vakarienės, aš su broliu uždegu žvakutes, įjungiame eglutės lemputes, tyliai paleidžiame Kalėdinę muzikėlę.. ;} Pasimeldžiame. Ant stalo visada būna dvylika patiekalu. Spanguolių kisielius, plotkeliai, žuvies ir grybų patiekalai ir įvairūs skanėstai. Bet griežtai dvilyka Visi valgome puošniai apsirengę, nes visada po vakarienės einame į Piemenėlių mišias. ;] labai smagu Kūčių naktį, bažnyčioje sutikti visus pažystamus ir gimines
Dovanėles dažniausiai žiūrime Kalėdų Rytą, nors kartais ir Kalėdų naktį po mišių.
O Kalėdų dieną džiaugiamės šventėmis, vykstame pas senelius ir gimines. ;}
Na čia tema buvo apie maistą, bet labai užsinorėjau kažkaip aprašyti Kūčias.. niekur nedingsi, tokia jau esu.