Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Slizikai
500gr. miltu, 20gr. mieliu, 1 stkl. vandens, saukstas aliejaus, 10gr. cukraus, druskos, 100gr. aguonu.
Is recepte nurodytu produktu uzminkoma mieline tesla ir pastatoma, kad pakiltu. Is jos daromi voleliai, kurie supjaustomi kvadrateliais. Slizikai suberiami i skarda, kuri pabarstyta miltais ir kepame smile.gif
Skanaus newyear.gif
Patiekalai turetu but tokie pas mane rolleyes.gif
1. Kuciukai.
2. Kisielius.
3. Plotkeles.
4. Keptas karpis.
5. Burokeliu misraine.
6. Virtos buves.
7. Silke su darzovemis.
8. Silke (su nekeptais) svogunais aliejuje.
9. Troskinti rauginti kopustai su grybais.
10. Kepta zuvies file.
11. Obuoliai.
12. Duonyte ir batonas.
Kazin ar vyno galima taure kokia blush2.gif
Na, turetu pakakti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yzi @ 2007 12 22, 22:26)
    Patiekalai turetu but tokie pas mane  rolleyes.gif
    1. Kuciukai.
    2. Kisielius.
    3. Plotkeles.
    4. Keptas karpis.
    5. Burokeliu misraine.
    6. Virtos buves.
    7. Silke su darzovemis.
    8. Silke (su nekeptais) svogunais aliejuje.
    9. Troskinti rauginti kopustai su grybais.
    10. Kepta zuvies file.
    11. Obuoliai.
    12. Duonyte ir batonas. 
Kazin ar vyno galima taure kokia  blush2.gif
  Na, turetu pakakti  rolleyes.gif

Žuvis kartojasi ax.gif Dar mes darom kūčią, tai apvirti kviečiai (gali būti daiginti), su medumi. Riešutai irgi turi būti ant Kūčių stalo.
Ramių ir jaukių jums švenčių!
Atsakyti
kažkaip čia susidubliavo temos g.gif
http://www.supermama...?...61740&st=36
Atsakyti
QUOTE(yzi @ 2007 12 22, 21:26)
    Kazin ar vyno galima taure kokia  blush2.gif

Tikrai galima, labiau tinka raudonas vynas.
Atsakyti
galima, bet tik raudono, mes irgi tokio turesim ant Kuciu stalo ax.gif
Atsakyti
Klauskit, mergaitės, o man kilo toks klasusimas- ar galima zelatina naudot kučių patiekalams?? Kžkur skaičiau, kad želatinas- gyvulinės kilmės produktas.... g.gif Padėkit, ka??
Atsakyti
QUOTE(ruda lape @ 2007 12 23, 23:45)
Klauskit, mergaitės, o man kilo toks klasusimas- ar galima zelatina naudot kučių patiekalams?? Kžkur skaičiau, kad želatinas- gyvulinės kilmės produktas.... g.gif  Padėkit, ka??

manau, kad galima, cia juk ne koks majonezas, grietine ar pan... ne dauk ju kjo ir naudosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Zelatina gaminama is jautienos kaulu. As nenaudociau, nors nenaudoju ir pieno, majonezo.....
Atsakyti
Na va ka tik baigiau gaminti visus patiekalus Kūčių stalui.. ax.gif švesim tik dviese, bet vis tiek norejosi visus dvylika pagamint. rolleyes.gif MB negalėjo patikėt mano meistriškumu biggrin.gif , nes pirmos mūsų Kūčios dviese, bet vėliau pripras turbūt smile.gif . Gaila tik, kad čia kur esu kalėdaičių nėra, tai nebus Kūčių stalas pagal visas man įprastas tradicijas... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anomiSS: 24 gruodžio 2007 - 01:03
mama inga tavo kuciuku receptas thumbup.gif , tikrai labai skanus kuciukai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Ir as kuciukus kepiau buvo labai skanus, o nuotaikos ir as per kucias nei per Kaledas neturejau, kazkas pasidare, o gal kalta anyta, kad kisasi ....... blink.gif
Atsakyti
Na mes per Kūčias būname tik keturiese ;] Aš, brolis, mama ir tėtis ax.gif Nuo pats ryto mama kepa įvairius skanestus, gamina valgyti, tėtis kūrena krosnį, tvarkosi, aš subroliu žiūrim filmus (būtinai Vienas Namuose biggrin.gif), padedame tėvams. 000059.gif Kartais su tėčiu važiuoju į parduotuvę nupirkti produktų, kuriuos mama pamiršo arba neužteko. ax.gif labai smagu eiti parduotuvėje, aplink pažystami taippat apsipirkinėja, visi vieni kitus sveikina su šventėm, pardavėjos kaip niekada linksmos. 4u.gif grįžtam namo, wos sutemus einu skanestais maitinti šuns ir katės :} lesyklelę pripildau gardumėlių paukščiams. ;] ax.gif tada einu per kaimynus, pasweikinu visus ir įteikiu po simbolinę dovaną. ;]
vakarėjant api 19val. paruošiame kūčių stalą, po staltiese- šiaudai. Beja ir pati staltiese ne betkokia, mes tą pačią staltiesę dedame kas met, nuo mano ir brolio gimino smile.gif Raudoną, lininę. wink_3.gif mazdaug aštuntą vakare sėdame valgyti vakarienės, aš su broliu uždegu žvakutes, įjungiame eglutės lemputes, tyliai paleidžiame Kalėdinę muzikėlę.. ;} Pasimeldžiame. Ant stalo visada būna dvylika patiekalu. irnesakyk.gif Spanguolių kisielius, plotkeliai, žuvies ir grybų patiekalai ir įvairūs skanėstai. Bet griežtai dvilyka smile.gif Visi valgome puošniai apsirengę, nes visada po vakarienės einame į Piemenėlių mišias. ;] labai smagu Kūčių naktį, bažnyčioje sutikti visus pažystamus ir gimines wub.gif
Dovanėles dažniausiai žiūrime Kalėdų Rytą, nors kartais ir Kalėdų naktį po mišių. ax.gif
O Kalėdų dieną džiaugiamės šventėmis, vykstame pas senelius ir gimines. ;}
Na čia tema buvo apie maistą, bet labai užsinorėjau kažkaip aprašyti Kūčias.. niekur nedingsi, tokia jau esu. doh.gif blush2.gif
Atsakyti