Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 12 22, 13:31)
Aha, ir kiaušinių tradiciškai negalima, bet baimintis tikrai nėra ko, nes ir be šių produktų galima daug ko skanaus pasigaminti, va temelė:
http://www.supermama...?...533592&st=0

aciuks.gif man labai naudinga temele mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dereša @ 2011 12 21, 14:16)
kiausiniu irgi ne, viskas kas is gyvuliu to ir negalima
silke, zuvis, grybas, darzoves, vaisiai, zele, viskas  biggrin.gif

O, tskant, jei negalima, kas iš gyvulio, tai žele - irgi negalima. Gi želatinas iš kaulų/kremzlių verdamas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 12 22, 16:16)
O, tskant, jei negalima, kas iš gyvulio, tai žele - irgi negalima. Gi želatinas iš kaulų/kremzlių verdamas  bigsmile.gif

o kodėl negalima žėlė, darykit iš agar-agar ir bus 100% veganiškas patiekalas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 22, 17:19)
o kodėl negalima žėlė, darykit iš agar-agar ir bus 100% veganiškas patiekalas  mirksiukas.gif

Taigi kalbu apie paprastą žele. Ne visi net susimąsto, kad ji - gyvulinis produktas. Ne visi girdėjo apie agar-agar. Ne visi turi galimybę jo įsigyti (mažesniuose miesteliuose jo nebūna).
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2011 12 22, 12:16)
Ar reikia darant silke su morkom ir moliugu seklom pamerkti moliugu seklas? Vienoj vietoj radau, kad reikia, bet dar sakau pasikonsultuosiu  ax.gif

O tai gali man kas pagelbeti ar ne? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2011 12 23, 20:16)
O tai gali man kas pagelbeti ar ne?  ax.gif

aš tai jas pakepinčiau, o ne merkčiau, bet čia skonio reikalas smile.gif
Atsakyti
Kisielius
Kūčiukai
Silkė 1
Silkė 2
Balta mišrainė
Krabų mišrainė
Kepta žuvis
Keptos krabų lazdelės
Duona
Bulvės
Troškinti kopūstai
Plotkelė
Atsakyti
QUOTE(sandraandruske @ 2011 12 20, 20:33)
Na va ir vel kucios thumbup.gif  maciau diskusijas ko valgyt ko ne g.gif jei labai tikintys ir laikytis visko tai taip,o as nezinau kaip tiksliai yra,majonezo negalima/galima g.gif  del kiausiniu velgi g.gif  ir zuvi jei kas kepa juk y kiausini ir y miltus voliot ax.gif  man tik klausimas kaip su salotom/misrainem yra g.gif  o siaip noreciau kazko neyprasto pagamint,bet kad mociures suprastu mane biggrin.gif  gaminsiu silkes keliu rusiu,kepsiu tilapija zuvi,jau ruosa ant nosies taip sakant,bet dar nezinau ka darysiu doh.gif

Kodėl visi mini tą žuvį kiaušinio plakiny ir miltuose g.gif Negi čia vienintelis būdas žuviai iškepti? blink.gif galima ir nevoliojant niekur keptuvėje iškepti, galima orkaitėje ant grotelių, galima folijoje...

Atsakyti
Musu seimoj zuvi kuciom kepam alaus tesloje, per kucias alu galima naudoti wink.gif ir seip labai skaniai gaunasi ir paprasta, miltai alus ir prieskoniukai smile.gif
Siemet pirma karta teks kucias daryti paciai (niekad nereikdavo rupintis nes mama darydavo) dabar esam uz juru mariu tai teks paciai kuistis smile.gif 12 patiekalu tikrai nedarysiu nesinori paskui maisto ismesti nes tikrai tieks niekas nesuvalgys bet planuose turiu koldunus su grybais, silke su morkom ir svogunais, silke su morkom ir paprika, silke su grybais, kukuruzus su cesnaku ir dabar taip rasydama paskaiciavau kad susidarys 12 patiekalu nes dar kuciukai, duona biggrin.gif biggrin.gif ech... kur teks tiek maisto deti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzwmandze @ 2011 12 23, 20:28)
Musu seimoj zuvi kuciom kepam alaus tesloje, per kucias alu galima naudoti wink.gif ir seip labai skaniai gaunasi ir paprasta, miltai alus ir prieskoniukai smile.gif
Siemet pirma karta teks kucias daryti paciai (niekad nereikdavo rupintis nes mama darydavo) dabar esam uz juru mariu tai teks paciai kuistis smile.gif 12 patiekalu tikrai nedarysiu nesinori paskui maisto ismesti nes tikrai tieks niekas nesuvalgys bet planuose turiu koldunus su grybais, silke su morkom ir svogunais, silke su morkom ir paprika, silke su grybais, kukuruzus su cesnaku ir dabar taip rasydama paskaiciavau  kad susidarys 12 patiekalu nes dar kuciukai, duona biggrin.gif biggrin.gif ech... kur teks tiek maisto deti smile.gif

Mes irgi taip kepam žuvį,- labai skanu :-)
Na, as irgi šiemet viską pati ruošiu, anksčiau tik padėdavau mamai... ax.gif
O patiekalų, tradiciškai 12, bet po nedaug, kad nei persivalgyti, nei išmesti reikėtų... rolleyes.gif

Atsakyti
Ai...Gi va:
Na, ir labai paprastai viskas: ''plotkelės'', kūčiukai+aguonų pienas,duona, silke(+kepti svogūnai, morkos, džiovinti grybai), silkė(su marinuotais svogūnais), silkė (marinuoti agurkėliai, pomidorai, majonezas), kepta žuvytė su česnakiniu padažu,ryžių-krabų mišrainė, sumuštinukai su sūdyta lašiša, kisielius, ''saldi sriuba'', apelsinų ir citrinų cukatos. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Leimar @ 2011 12 24, 14:51)
O patiekalų, tradiciškai 12, bet po nedaug, kad nei persivalgyti, nei išmesti reikėtų...  rolleyes.gif

Būtent. Po nedaug. Jei kepu pyragėlius - tai tik po 1 kiekvienam. Jei silkė - mažas indelis. O pas mus šiemet buvo:
1. plotkelė
2. duona
3. barščiai su ausytėmis (džiovintų baravykų įdaras)
4. silkė su morkomis
5. silkė su obuoliais, cinamonu ir gr. riešutais
6. kepta jūrų lydeka
7. burokėlių mišrainė
8. marinuoti grybukai su keptais svogūnais
9. pyragėliai su grybais
10. pyragėliai su obuoliene
11. aguonpienis + kūčiukai
12. kanapynė (pirmą kart išbandžiau receptą radusi SM rolleyes.gif )
13. šaldytų mano rinktų uogų kisielius (prisiminimai apie vasarą wink.gif)))
14. mandarinai
15. bananai
16. graikiški riešutai
17. medus
18. džiovintos spanguolės

Peeeeeer daug doh.gif blush2.gif

Atsakyti