Vaziuosim pas tevus ,gaminsiu silke su baravykais , piragelius su pievagrybiais ,su kopustais ,sumustinius su raudonais ikrais ,lasisa ,desertui zele su vaisiais
Na va ir vel kucios maciau diskusijas ko valgyt ko ne jei labai tikintys ir laikytis visko tai taip,o as nezinau kaip tiksliai yra,majonezo negalima/galima del kiausiniu velgi ir zuvi jei kas kepa juk y kiausini ir y miltus voliot man tik klausimas kaip su salotom/misrainem yra o siaip noreciau kazko neyprasto pagamint,bet kad mociures suprastu mane gaminsiu silkes keliu rusiu,kepsiu tilapija zuvi,jau ruosa ant nosies taip sakant,bet dar nezinau ka darysiu
Na mes tai kazkaip naudojam majoneza, mes laikomes tik to, kad negalima valgyti mesos. Mes siais metais renkames pas mama, o patiekalus ruosiam visos trys (as , sese ir mama) pasidaline:
1.silke pataluose
2.sluoksniuota silke su ryziais
3.balta misraine
4.keptas karpis
5.misraine su rukyta zuvimi
6.marinuota silke su cinamonu
7.silke su dziovintu obuoliu, razinu ir svogunu pagardu
8.grybu misraine (grybai, kukuruzai, porai, sviezias agurkas)
9.grybai su pomidoru padazu
10.raudona misraine(burokeliu)
11.zuvies pirsteliai
12.aguonpienis
na ir aisku kompotas, spanguoliu kisielius, kaledaiciai ir t.t.
1.silke pataluose
2.sluoksniuota silke su ryziais
3.balta misraine
4.keptas karpis
5.misraine su rukyta zuvimi
6.marinuota silke su cinamonu
7.silke su dziovintu obuoliu, razinu ir svogunu pagardu
8.grybu misraine (grybai, kukuruzai, porai, sviezias agurkas)
9.grybai su pomidoru padazu
10.raudona misraine(burokeliu)
11.zuvies pirsteliai
12.aguonpienis
na ir aisku kompotas, spanguoliu kisielius, kaledaiciai ir t.t.
O as noriu laikytis tradiciju ir tarkim man nera priimtina per kucias valgyti egzotiskas juru gerybes. Noriu senovinio, tradicisko kuciu stalo Kurias siemet svesime musu namuose. Suvaziuos visi artimiausi zmones. Musu bus dauk...
Bet vat ka ant to stalo padeti?!!!! Pernai gaminau silke pataluose ir gavau dauk pastabu, nes ji su majonezu.
Tai ko gi ant to stalo tradiciskai negali buti: majonezo, mesos. O kiausiniai? ko dar negalima?
Jau man darosi baisu, nes nezinau, ka gaminti
Bet vat ka ant to stalo padeti?!!!! Pernai gaminau silke pataluose ir gavau dauk pastabu, nes ji su majonezu.
Tai ko gi ant to stalo tradiciskai negali buti: majonezo, mesos. O kiausiniai? ko dar negalima?
QUOTE(rrr? @ 2011 12 21, 12:17)
O as noriu laikytis tradiciju ir tarkim man nera priimtina per kucias valgyti egzotiskas juru gerybes. Noriu senovinio, tradicisko kuciu stalo Kurias siemet svesime musu namuose. Suvaziuos visi artimiausi zmones. Musu bus dauk...
kiausiniu irgi ne, viskas kas is gyvuliu to ir negalima
silke, zuvis, grybas, darzoves, vaisiai, zele, viskas
Hmm, aš irgi mąstau ką gi šiemet padėti ant Kūčių stalo...
Kol kas ką pasidariau, tai pasisūdžiau lašišą... Su žuvim čia nekas...
O dėl majonezo, tai galima pasidaryti, ir be kiaušiniu, ir be pieno.... Tik kitas klausimas, ar tai būtina..
Kol kas ką pasidariau, tai pasisūdžiau lašišą... Su žuvim čia nekas...
O dėl majonezo, tai galima pasidaryti, ir be kiaušiniu, ir be pieno.... Tik kitas klausimas, ar tai būtina..
Kad zele ant Kuciu stalo butu (juk zelatina is ko?) Senoveje tikrai nedarydavo. Gal Kaledom labiau
Juk saldumynai: obuoliai, dziovinti vaisiai (ir kompotas gali but is ju), bet ne egzotiski visokie bananai, abrikosai , riesutai, pagaliau ,,slizikai" su aguonpieniu... Juk gana ir taip.
Juk saldumynai: obuoliai, dziovinti vaisiai (ir kompotas gali but is ju), bet ne egzotiski visokie bananai, abrikosai , riesutai, pagaliau ,,slizikai" su aguonpieniu... Juk gana ir taip.
QUOTE(epika @ 2011 12 21, 15:01)
Kad zele ant Kuciu stalo butu (juk zelatina is ko?) Senoveje tikrai nedarydavo. Gal Kaledom labiau
mano senovej darydavom na jei galvojant apie zelatina tada taip netinka, bet kazkaip mes gaminam
galvoju tokią želė daryti http://sezoninevirtu...s.html?spref=fb, bent jau atrodo gražiai
Ar reikia darant silke su morkom ir moliugu seklom pamerkti moliugu seklas? Vienoj vietoj radau, kad reikia, bet dar sakau pasikonsultuosiu
QUOTE(rrr? @ 2011 12 21, 14:17)
Aha, ir kiaušinių tradiciškai negalima, bet baimintis tikrai nėra ko, nes ir be šių produktų galima daug ko skanaus pasigaminti, va temelė:
http://www.supermama...?...533592&st=0