o ką su tom kanapėm darote ir kur pirkote?
MERGYTĖS O SAKYKIT KAIP TA CIBULYNE DAROMA?
QUOTE(AnDeRu* @ 2010 12 23, 18:17)
MERGYTĖS O SAKYKIT KAIP TA CIBULYNE DAROMA?
vienu puslapiu atgal reiktų paskaityt
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 14:27)
idomu kur pirkote jau pakepintas
pirkau Panevėžyje aliejų ir prieskonių parduotuvėje
šeimininkutės, tai kas nors pasakys kaip paruošti kepintas kanapes sumalti? sumaišyti su druskyte ir viskas ???
QUOTE(PUka @ 2010 12 23, 18:44)
pirkau Panevėžyje aliejų ir prieskonių parduotuvėje
šeimininkutės, tai kas nors pasakys kaip paruošti kepintas kanapes sumalti? sumaišyti su druskyte ir viskas ???
šeimininkutės, tai kas nors pasakys kaip paruošti kepintas kanapes sumalti? sumaišyti su druskyte ir viskas ???
sutrinti su grustuve geriausiai
QUOTE(Jolete @ 2010 12 23, 18:58)
sutrinti su grustuve geriausiai
ir druskytės šiek tiek įbert
QUOTE(PUka @ 2010 12 23, 19:44)
šeimininkutės, tai kas nors pasakys kaip paruošti kepintas kanapes sumalti? sumaišyti su druskyte ir viskas ???
Man asmeniškai nelabai grūstuve patinka grūstos, nes lieka ir didesnių tokių gabalėlių. Kavos malimo mašinėlė (rusiška kofėmalka) daug smulkiau sumala, tada kažkaip maloniau burnoj ir ant karštos bulvės pakabinus. Pabandykite po truputį abu variantus, o tada nuspręsite, kuris patiks. Svarbiausia kanapių neperkaitinti keptuvėj, nes paskui jaučiasi degėsių skonis. Ir kaip jau aukščiau kažkas minėjo - šiek tiek druskos užberkite sumalusi.
Mmm... Aš čia dar dėl tos cibulinės. O jūs svogūną smulkiai pjaustot? Nes MB mama sakė supjaustyti į 3-4 dalis. Ir tą pačią dieną darot ar iš anksto?
O ką manot, jei padarysiu populiarųjį japonišką aguonų obuolių pyragą kūčioms? Ten įeina į receptą kiaušiniai ir margarinas/sviestas...
O ką manot, jei padarysiu populiarųjį japonišką aguonų obuolių pyragą kūčioms? Ten įeina į receptą kiaušiniai ir margarinas/sviestas...
QUOTE(micefee @ 2010 12 23, 20:56)
Mmm... Aš čia dar dėl tos cibulinės. O jūs svogūną smulkiai pjaustot? Nes MB mama sakė supjaustyti į 3-4 dalis. Ir tą pačią dieną darot ar iš anksto?
O ką manot, jei padarysiu populiarųjį japonišką aguonų obuolių pyragą kūčioms? Ten įeina į receptą kiaušiniai ir margarinas/sviestas...
O ką manot, jei padarysiu populiarųjį japonišką aguonų obuolių pyragą kūčioms? Ten įeina į receptą kiaušiniai ir margarinas/sviestas...
Cibulynę šį vakarą padarysiu, man jin skanesnė, kai pastovi truputį, o ir kam sugest ten nėra iki rytdienos, jei šaldytuve bus padėta. Svogūna pjaustau nei labai smulkiai, nei stambiai, gabaliukai gal šiek tiek didesni nei pusės centimetro išeina.
O dėl pyrago, tai darykite taip, kaip pas Jus šeimoje įprasta, jei valgote per Kūčias kiaušinius ir pieno produktus, tai darykite, jei nevalgote, tai nedarykite. Mes per Kūčias nenaudojame nei kiaušinių, nei pieno produktų, taip pat ir alkoholio (nors esu buvus Kūčiose, kur žmonės kartu su plotkeliu siuntė aplink stalą ir taurę raudono vyno). Darykite, kaip norite, šventė nuo to nepasidarys prastesnė, jei iškepsite pyragą su kiaušiniais ir sviestu.
QUOTE(micefee @ 2010 12 23, 19:56)
O ką manot, jei padarysiu populiarųjį japonišką aguonų obuolių pyragą kūčioms? Ten įeina į receptą kiaušiniai ir margarinas/sviestas...
aš irgi kepu net kelis pyragus su sviestu ir kiaušiniais, bet paliksiu juos Kalėdoms, per kūčias ir kūčiukų užteks. Bet kaip kam patinka
na jau nuo tos cybulinės net seilė tįsta niekada pati nedariau, bet esu ragavus, labai skanu
Rasalynė
1 silkė, 2-3 svogūnai, 3 virtos bulvės, 3-5 sumalti pipirai, druskos pagal skonį, 1 l vandens, 0,5 l burokėlių rasalo.
Silkę išskrosti, nuplauti, nusausinti, suvynioti į popierių ir kepti ant anglių. Iškepus popierių nuimti ir silkę mediniu šaukštu sutrinti moliniame dubenyje. Kartu sutrinti ir bulves (jas reikia išvirti su lupenomis ir nulupti). Užpilti šaltu virintu vandeniu, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, įberti pipirų, druskos, supilti burokėlių rasalą. Valgyti su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Į šią sriubą galima pridėti supjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.
Cibulynė
2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 1 l virinto vandens.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1-2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.
Dar vienas CIBULYNĖS receptas
1 silkė, 2-3 svogūnai, 3 virtos bulvės, 3-5 sumalti pipirai, druskos pagal skonį, 1 l vandens, 0,5 l burokėlių rasalo.
Silkę išskrosti, nuplauti, nusausinti, suvynioti į popierių ir kepti ant anglių. Iškepus popierių nuimti ir silkę mediniu šaukštu sutrinti moliniame dubenyje. Kartu sutrinti ir bulves (jas reikia išvirti su lupenomis ir nulupti). Užpilti šaltu virintu vandeniu, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, įberti pipirų, druskos, supilti burokėlių rasalą. Valgyti su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Į šią sriubą galima pridėti supjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.
Cibulynė
2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 1 l virinto vandens.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1-2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.
Dar vienas CIBULYNĖS receptas
QUOTE(Jolete @ 2010 12 23, 18:58)
sutrinti su grustuve geriausiai
QUOTE(Sophi @ 2010 12 23, 19:24)
ir druskytės šiek tiek įbert
QUOTE(English_tea @ 2010 12 23, 19:51)
Man asmeniškai nelabai grūstuve patinka grūstos, nes lieka ir didesnių tokių gabalėlių. Kavos malimo mašinėlė (rusiška kofėmalka) daug smulkiau sumala, tada kažkaip maloniau burnoj ir ant karštos bulvės pakabinus. Pabandykite po truputį abu variantus, o tada nuspręsite, kuris patiks. Svarbiausia kanapių neperkaitinti keptuvėj, nes paskui jaučiasi degėsių skonis. Ir kaip jau aukščiau kažkas minėjo - šiek tiek druskos užberkite sumalusi.
Labai ačiū už atsakymus ramių Kučių stalo