Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 12 22, 22:00)
Bulvių košė kažkaip gerai sulipina, atpjovus virtinuką, tie grybai neišbėga. Na tame įdare grybų tikrai daug, bulvės skonio neužgožia, mes dažniausiai naudojame džiovintus, jie aromatingesni. Šiaip tai čia mūsų šeimos tradicinis toks receptas. Pabandykit ir su bulvių koše kelis išsivirti, galėsit palyginti. Skanaus  thumbup.gif

Jau padaryti su baravykais, man būtų gaila gadinti baravykus su bulvėm, tai taip pat mūsų šeimos receptas.

QUOTE(Simlora @ 2010 12 22, 23:12)
Išdarinėju silkę, pasidarau iš jos filė, pakepinu keptuvėje, pasmulkinu ir ataušinu. Supjaustau svogūną kubeliais. Iš anksto užsivirinu vandenį ir ataušinu. Kai ataušta silkė sudedu ją su svogūnais į puodą, įpilu acto, įberiu druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Ir valgome su lupenom virtom karštom bulvėm thumbup.gif


Panašiai darau, tik dedu citrinos rūgštelę ir vandenį dar karštą užpilu ant svogūnų.
QUOTE(micefee @ 2010 12 23, 00:35)
O silkę kepinate sausai? Kiek suprantu, svogūnai nevirti gaunasi? MB mama per Kūčias ją daro, tai šiemet kadangi ne pas mamą švęs, užsigeidė cibulinės. biggrin.gif


Aš pilu karštą vandenį ant svogūnų, jie šiek tiek suminkštėja.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 12 23, 12:28)
Aš pilu karštą vandenį ant svogūnų, jie šiek tiek suminkštėja.


karsta ar tik tik uzvirusi? nesinori, kad svogunai visai suminkstetu doh.gif nepamenu kaip mama pila doh.gif man patinka kai tie svoguneliai traska tarp dantu blush2.gif

ir dar norejau paklausti ar galima kepinti pirktine Vici silke, o ne sviezia silkes file, ar bus tas pats blush2.gif g.gif nes siandien jau nebeturiu kaip nusipirkti sviezios silkes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spilgiukee: 23 gruodžio 2010 - 12:08
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 12:06)
karsta ar tik tik uzvirusi? nesinori, kad svogunai visai suminkstetu doh.gif nepamenu kaip mama pila doh.gif man patinka kai tie svoguneliai traska tarp dantu blush2.gif

ir dar norejau paklausti ar galima kepinti pirktine Vici silke, o ne sviezia silkes file, ar bus tas pats blush2.gif  g.gif  nes siandien jau nebeturiu kaip nusipirkti sviezios silkes doh.gif


na kad ir kokiu karštu užpilsit, neišvirs tie svogūnai vistiek;
o dėl silkės nemanau, kad bus blogiau dėl to, kad jau filė paruošta;
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 12 23, 13:24)
na kad ir kokiu karštu užpilsit, neišvirs tie svogūnai vistiek;
o dėl silkės nemanau, kad bus blogiau dėl to, kad jau filė paruošta;


del svogunu, tai nesinori, kad jie tokie butu istize g.gif uzpilsiu siltu vandeniu drinks_cheers.gif o silke tai nusausinsiu servetele (nes visgi ji marinuota aliejuje) ir manau bus ok ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Siandien jau paskutiniai strichai mano Kucio stalo, tai meniu gavosi toks:

1. Kepta(folijoje)/marinuota silke su kapareliais, svogunais ir petrazolemis
2. Marinuota silke su citrinos rugstele ir saulegrazomis
3. Silkes suktinukai su marinuotais agurkais
4. Apkepta zuvis marinuota kartu su morkomis, agurkais ir svogunais
5. Virtinukai su melynemis
6. Kuciukai, aguonpienis
7. Kuciu misraine su pupelimis
8. Silke su troskintomis morkomis, bei svogunais
9. Silke su dziovintais baravykais
10. Melyniu kisielius
11. Pyrageliai su dziovintais grybais
12. Zuvis kepta sezamo seklose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 23 gruodžio 2010 - 13:23
Mergaites, sakykit, kaip su ta cibulyne, jai reikia kazkiek laiko, kad viskas isigertu, ar uzteks pries valgant ja suruosti?
Atsakyti
QUOTE(kapseika @ 2010 12 23, 14:47)
Mergaites, sakykit, kaip su ta cibulyne, jai reikia kazkiek laiko, kad viskas isigertu, ar uzteks pries valgant ja suruosti?


si vakara jeigu pasidarytumet, tai rytojui skonis butu labai geras mirksiukas.gif pamenu, mes visada su mama is vakaro darydavom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 14:09)
si vakara jeigu pasidarytumet, tai rytojui skonis butu labai geras mirksiukas.gif pamenu, mes visada su mama is vakaro darydavom drinks_cheers.gif

4u.gif aciukas
Atsakyti
Šiandien nusipirkau kepintų kanapių sėklų - labai prašau parašykite ką dabar daryti patiekalui, kur bulvytę padažyti į jas rolleyes.gif niekad nenaudojau jų, tai nežinau kaip toiau turėčiau elgtis smile.gif
Labai ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2010 12 23, 15:25)
Šiandien nusipirkau kepintų kanapių sėklų - labai prašau parašykite ką dabar daryti patiekalui, kur bulvytę padažyti į jas  rolleyes.gif  niekad nenaudojau jų, tai nežinau kaip toiau turėčiau elgtis smile.gif
Labai ačiū iš anksto  4u.gif


idomu kur pirkote jau pakepintas blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 18, 21:21)
Mano mama labai skaniai gamina virtinukus su grybų įdaru, grybai turėtų būti džiovinti, išmirkyti ir stambiai sumalti, grybus sumaišyti su bulvių koše ir suregzti virtinuką; valgome su svogūnų padažu. Nu man tai fantastiškas patiekalas,

Ir dar uztrigau ties siuo patiekalu, gal kas pagelbes blush2.gif ar bulviu kosei (as ja verdu taip bulves, truputis sviesto, pieno) sumaisytai su grybais uzteks surisimo, kad virtinukai nesutiztu juos verdant? ar reikia dar kokio krakmolo, kiausinio?
Atsakyti
QUOTE(kapseika @ 2010 12 23, 14:38)
Ir dar uztrigau ties siuo patiekalu, gal kas pagelbes blush2.gif ar bulviu kosei (as ja verdu taip bulves, truputis sviesto, pieno) sumaisytai su grybais uzteks surisimo, kad virtinukai nesutiztu juos verdant? ar reikia dar kokio krakmolo, kiausinio?


Aš nededu nieko, nei bulvių, nei kiaušinių, tik malti grybai pakepinti su svogūnų.
Atsakyti