QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 18, 21:21)
Man regis, kad jis ne kūčių maistas.
Mano mama labai skaniai gamina virtinukus su grybų įdaru, grybai turėtų būti džiovinti, išmirkyti ir stambiai sumalti, grybus sumaišyti su bulvių koše ir suregzti virtinuką; valgome su svogūnų padažu. Nu man tai fantastiškas patiekalas, jis gaminamas tik per kūčias, tai labai pasiilgstu ir kapoju kiek telpa.
O šiaip tai galite pasiklausti artimųjų, gal pasidalinsite darbais ir dalį patiekalų gamins jie, dalį paskirs jums. Taip visiems lengviau.
O jei norite nustebinti, tai tikrai labai tiktų koks spanguolių želė tortas,.
Mano mama labai skaniai gamina virtinukus su grybų įdaru, grybai turėtų būti džiovinti, išmirkyti ir stambiai sumalti, grybus sumaišyti su bulvių koše ir suregzti virtinuką; valgome su svogūnų padažu. Nu man tai fantastiškas patiekalas, jis gaminamas tik per kūčias, tai labai pasiilgstu ir kapoju kiek telpa.
O šiaip tai galite pasiklausti artimųjų, gal pasidalinsite darbais ir dalį patiekalų gamins jie, dalį paskirs jums. Taip visiems lengviau.
O jei norite nustebinti, tai tikrai labai tiktų koks spanguolių želė tortas,.
O kam ta bulvių košė, juk tik su grybais skaniau, manau bulvės ,,užgožia" grybų skonį.
QUOTE(Erškėtrožė @ 2010 12 19, 15:04)
Sveikos,
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
Pakepint sausai ir sutrint kanapes ir su druska sumaišyt.
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2010 12 20, 11:38)
Baltai pavydžiu, gal gali parašyti į AŽ, kur gavai sėklų? Kol dar buvo nedraudžiama, tėvai savo kolektyvinaime sode betn vieną kanapę augindavo, kad būtų sėklų kūčioms.
O tas patiekalas - tai spirgynė. Sėklas pakepini, sugrūdi su druska. Valgoma, virtas bulves pamirkant į mišinį. Tiesa, galima dar įmaišyti pakepintų svogūnų. Dabar, kai kanapių neįmanoma rasti, naudojam sėmenis, bet tai visdtiek ne tas..
O tas patiekalas - tai spirgynė. Sėklas pakepini, sugrūdi su druska. Valgoma, virtas bulves pamirkant į mišinį. Tiesa, galima dar įmaišyti pakepintų svogūnų. Dabar, kai kanapių neįmanoma rasti, naudojam sėmenis, bet tai visdtiek ne tas..
Yra pirkti daugumoje Eko parduotuvių, aš pirkau www.dvisirdys.eu