Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(pašnekutė @ 2010 12 20, 10:59)
Oi, ne - jis toks skaidrus su daržovių gabaliukais. Jokio majonezo. Vadinasi "Klasikinis".

supratau, aciu labai eisiu ieskoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(super voverė @ 2010 11 11, 01:17)
Mes majonezo nevalgom per Kūčias, bet aš atrandu vis daugiau įdomių receptų be jo smile.gif
O šilta, šviežia duona - super mintis  thumbup.gif ir žinoma bandelės...

g.gif tai kaip su tuo majonezu?galima ar ne ji valgyt per kucias?pasikvieciau anyta ir mociute tai kad neapsijuokciau biggrin.gif
buvau tuperware indu pristatyme,tai dave visom raugo naminei duonai kept,bandysiu kuciam iskept biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sandraandruske @ 2010 12 20, 19:14)
g.gif  tai kaip su tuo majonezu?galima ar ne ji valgyt per kucias?pasikvieciau anyta ir mociute tai kad neapsijuokciau biggrin.gif
buvau tuperware indu pristatyme,tai dave visom raugo naminei duonai kept,bandysiu kuciam iskept biggrin.gif

mano tevai valgydavo ir kiausinius ir majoneza, mociute irgi, anyta taip pat, bet as siais metais atradau internete, kad tikrai negalima, nei kiausiniu, nai sviesto, nei majonezo, pieno, grietineles ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(sandraandruske @ 2010 12 20, 19:14)
g.gif  tai kaip su tuo majonezu?galima ar ne ji valgyt per kucias?pasikvieciau anyta ir mociute tai kad neapsijuokciau biggrin.gif

Na, mama ar močiutė čia vargu ar padės biggrin.gif , reikėtų grįžti dar šimtmečiu atgal...
Specialioje literatūroje esu radusi teiginių, kad pagonybės laikais buvo valgomi gyvulinės kilmės produktai, jų atsisakyta tik įsigalėjus krikščionybei.

Todėl taisyklė paprasta - jei Jūsų šeima - praktikuojantys katalikai arba "katalikai pagal tradiciją", reikėtų vengti gyvulinės kilmės maisto produktų, įskaitant majonezo, kuriame yra kiaušinių.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 12 19, 20:13)
manau apie spirgine kalbat..bent jau taip pas mus vadina... g.gif

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2010 12 20, 12:38)
tai spirgynė. Sėklas pakepini, sugrūdi su druska. Valgoma, virtas bulves pamirkant į mišinį. Tiesa, galima dar įmaišyti pakepintų svogūnų. Dabar, kai kanapių neįmanoma rasti, naudojam sėmenis, bet tai visdtiek ne tas..

Matyt, kad spirgynė, nes atminty užstrigę, kad padažo kažką į tas kanapes. blush2.gif Dėkui už receptą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2010 12 20, 20:26)
mano tevai valgydavo ir kiausinius ir majoneza, mociute irgi, anyta taip pat, bet as siais metais atradau internete, kad tikrai negalima, nei kiausiniu, nai sviesto, nei majonezo, pieno, grietineles ir t.t.

As ir esu skaiciusi, kad negalima, tai mes su aliejumi viska darom
Atsakyti
QUOTE(i2kas @ 2010 11 10, 02:25)
Sveikos mamytės  4u.gif
norėjau paklausti, mamytės kurios yra Anglijoje ką ruošiate Kūčių stalui?  4u.gif Norisi kuo tradiciškesnių patiekalų....  ax.gif

Na,mes ne Anglijoje,o Šieurės Airijoje,bet nemanau,kad tai labai didelis skirtumas.
O Kūčių stalui ruošiu tai,ką mokino mama pagal tradicijas.Mūsų miestelyje yra net dvi LT parduotuvės,tai dauguma ten ir superku ko reikia,nors kai pagalvoji,tik silkės labiausiai iš ten reikia,o visa kita,juk prekybos centruose yra,kūčiukus kepu pati,o riešutai,slyvos džiovintos,žuvis,medus,grybai,juk viską galima susipirkti,o jau receptukų tai manau čia tikrai ne mažas pasirinkimas.
Atsakyti
Šiaurės,ne taip parašiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2010 12 20, 22:13)

Todėl taisyklė paprasta - jei Jūsų šeima - praktikuojantys katalikai arba "katalikai pagal tradiciją", reikėtų vengti gyvulinės kilmės maisto produktų, įskaitant majonezo, kuriame yra kiaušinių.

Na pirktiniam majoneze yra daug aliejaus, visokiu E, kiausiniu milteliu pedsakai tiktai lotuliukas.gif
Delfyje buvo straipsnis neseniai, aiskinantis, kad jei laikomasi grieztojo pasninko, tai is viso tik vanduo bei duona turi buti, jei lengvesnio-tai galima viska, isskyrus gyvulines kilmes produktu. O jei pasninkas kaip tradicija, kaip susilaikymas, tai galima ir pieno, ir kiausiniu, ir majonezo, negalima tik mesos ir jos produktu. Svarbu, kad sirdyje Dieva turetume, o ne tai, ka i pilva dedame drinks_cheers.gif
Atsakyti
tikrai taip...mesos mes niekada nevalgom ir vsikysteje taip budavo, taciau kiausiniai majonezas-ne tabu, nors esam tikintys, taciau nefanatikai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(i2kas @ 2010 11 10, 01:25)
Sveikos mamytės  4u.gif
norėjau paklausti, mamytės kurios yra Anglijoje ką ruošiate Kūčių stalui?  4u.gif Norisi kuo tradiciškesnių patiekalų....  ax.gif

gaminu ta pati ka darydavom ir lt 4u.gif aguonpienis su kuciukais,spanguoliu kisielius,silke su morkom ir razinom,silke su burokeliais,tesloj kepta zuvis,ruosiu ir karsta patiekala atitinkanti Kuciu reikalavimus smile.gif -pernai zuvies troskinys buvo,siemet gaminsiu karpi, balta misraine man neatsiejama nuo kuciu,nors ir su majonezu,pupeliu misraine su aliejum,blyneliai su silke,zele...kas dar cia g.gif vaisiai ,riesutai ir t.t. rolleyes.gif Plotkeles zinoma is lt atsiustos...
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2010 12 20, 20:26)

as neatsimenu maza kai buvau ka valgydavom,tai kad vienur raso kad galima kitur kad ne

QUOTE(Ašaka @ 2010 12 20, 22:13)
Na, mama ar močiutė čia vargu ar padės biggrin.gif , reikėtų grįžti dar šimtmečiu atgal...
Specialioje literatūroje esu radusi teiginių, kad pagonybės laikais buvo valgomi gyvulinės kilmės produktai, jų atsisakyta tik įsigalėjus krikščionybei.

padeti man niekuo ir nereikia biggrin.gif tai ir toj literaturoj vienur taip kitur kitaip,taisykliu neturetu cia buti,kiekvienam savo juk ax.gif esam tikintys,einam y baznycia per velykas per kaledas,per vestuves ir laidotuves ax.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 12 21, 08:23)
Svarbu, kad sirdyje Dieva turetume, o ne tai, ka i pilva dedame drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

aciu visom uz atsakymus,geru ir graziu svenciu 4u.gif
Atsakyti