Sveikos,
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
1. Plotkelė
2. Kūciukai aguonpienyje
2. kepta žuvis
3. Silkė su morkomis
4. Silkė su graikiškais riešutais (topinė )
5. burokėlių mišrainė su grybais (ar be jų - kaip kada)
6. Virtinukai su džiovintų grybų idaru
7. Pyrageliai su grybais; Pyragėliai su uogienėmis
8. Kažkas iš/su apkeptais šaldytais grybais.
9. Graik. riešutai meduje (ir tas ir tas - naminiai užpilti dar ankstyvą rudenį); Spanguolės meduje (irgi užpiltos, kai surinktos buvo, todėl jau gerokai permirkę ir pasaldėję)
10.Spanguolių kisielius
11. Mandarinai, obuoliai, kt. vaisiai pagal norą.
12. riešutai, džiovinti vaisiai, kuriuos kramsnojam po vakarienės (lyg nebūtume dar prisivalgę )
Jei išskaidyti, gausis patiekalų kur kas daugiau
QUOTE(pašnekutė @ 2010 12 19, 18:01)
1. Plotkelė
2. Kūciukai aguonpienyje
2. kepta žuvis
3. Silkė su morkomis
4. Silkė su graikiškais riešutais (topinė )
5. burokėlių mišrainė su grybais (ar be jų - kaip kada)
6. Virtinukai su džiovintų grybų idaru
7. Pyrageliai su grybais; Pyragėliai su uogienėmis
8. Kažkas iš/su apkeptais šaldytais grybais.
9. Graik. riešutai meduje (ir tas ir tas - naminiai užpilti dar ankstyvą rudenį); Spanguolės meduje (irgi užpiltos, kai surinktos buvo, todėl jau gerokai permirkę ir pasaldėję)
10.Spanguolių kisielius
11. Mandarinai, obuoliai, kt. vaisiai pagal norą.
12. riešutai, džiovinti vaisiai, kuriuos kramsnojam po vakarienės (lyg nebūtume dar prisivalgę )
Jei išskaidyti, gausis patiekalų kur kas daugiau
2. Kūciukai aguonpienyje
2. kepta žuvis
3. Silkė su morkomis
4. Silkė su graikiškais riešutais (topinė )
5. burokėlių mišrainė su grybais (ar be jų - kaip kada)
6. Virtinukai su džiovintų grybų idaru
7. Pyrageliai su grybais; Pyragėliai su uogienėmis
8. Kažkas iš/su apkeptais šaldytais grybais.
9. Graik. riešutai meduje (ir tas ir tas - naminiai užpilti dar ankstyvą rudenį); Spanguolės meduje (irgi užpiltos, kai surinktos buvo, todėl jau gerokai permirkę ir pasaldėję)
10.Spanguolių kisielius
11. Mandarinai, obuoliai, kt. vaisiai pagal norą.
12. riešutai, džiovinti vaisiai, kuriuos kramsnojam po vakarienės (lyg nebūtume dar prisivalgę )
Jei išskaidyti, gausis patiekalų kur kas daugiau
O gal galima būtų receptėlį tos silkės su graikiniais riešutais?
QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 19, 18:05)
O gal galima būtų receptėlį tos silkės su graikiniais riešutais?
Aš taip pat norėčiau .
QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 19, 17:05)
O gal galima būtų receptėlį tos silkės su graikiniais riešutais?
Prašom:
Į silkinės dugną dedam sluoksnį supjaustytų silkės suktinukų (čia kokia jums skaniausia, tokią ir dedat). Ant viršaus - plonais pusžiedžiais pjaustytų svogūnų sluoksnis, ant jų - obuolių skiltelės, tada - graikiniai riešutai (geriau kuo mažiau susmulkinti - taip gražiau atrodo ir skaniau valgyt) Viską pabarstyti cinamonu negailint ir užpilam Valdorfo Klasikiniu padažu (ar pan.). Padažu užpilinėti tik prieš tiekiant, nes pastovėjus pusdienį ten kažkas pasidaro ni-to su išvaizda.
Na, su sveika mityba to padažo niekaip nesusiesim, tai sveikuolės turės kažką kito galvot. O mums bus gerai kartą metuose - jau taip nerealiai skanu
Skanaus, būtų įdomu sužinoti, kas bandysit - ar patiko (į a.ž.).
Dar kartais darom ir "žalią" mišrainę/salotas, kuri visad būna pastebėta visose suneštinėse vaišėse. Irgi su tuo Valdorfo klasikiniu padažu:
Imam Pekino kopūsto, agurko, poro, žiedinio kopūsto ir juodųjų alyvuogių be kauliukų (man skaniausios "Marių" ar "Sevilana"). Viską smulkinam, užpilam padažu ir permaišom. Ir ilgai nelaukdami vartojam.
Skanių, šiltų, ramių Kūčių
Sveikos visos,noriu pasidalyti savo valgiaraščiu:
1.Barščiai su dž.grybais ir silke
2.Mieliniai blynai su silke
3.Mieliniai blynai su obuoliais
4.Silke su morkytėm ir svogūnais
5.Silkė su dž.grybais
6.Kepta žuvis su morkom ir svogūnais
7.Virtiniai su dž.grybais
8.Lietiniai su dž.obuoliukais
9.Raudona mišrainė
10.Spanguolių kisielius
11.Kūčiukai su aguonpieniu
12.Dž.obuolių kompotas
Na ir žinoma plotkeles,duona,vaisiai, riešutai.Visoms jaukių, šiltų,skanių ir dar visokių...artėjančių švenčių!
1.Barščiai su dž.grybais ir silke
2.Mieliniai blynai su silke
3.Mieliniai blynai su obuoliais
4.Silke su morkytėm ir svogūnais
5.Silkė su dž.grybais
6.Kepta žuvis su morkom ir svogūnais
7.Virtiniai su dž.grybais
8.Lietiniai su dž.obuoliukais
9.Raudona mišrainė
10.Spanguolių kisielius
11.Kūčiukai su aguonpieniu
12.Dž.obuolių kompotas
Na ir žinoma plotkeles,duona,vaisiai, riešutai.Visoms jaukių, šiltų,skanių ir dar visokių...artėjančių švenčių!
QUOTE(Erškėtrožė @ 2010 12 19, 16:04)
Sveikos,
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
manau apie spirgine kalbat..bent jau taip pas mus vadina...
QUOTE(aistuzele @ 2010 11 20, 08:03)
Siais metais Kucias svesim pas mus, tad viska teks daryti paciai, musu busimas meniu:
1. Kuciukai
2. Melyniu kisielius
3. Plotkele
4. Zuvies misraine
5. Marinuotos silkes suktinukai su raugintu agurku
6. Silke su saulegrazu ir moliugu branduoliais
7. Kuciu misraine su pupelem
8. Marinuota silke su prieskoniais(petrazolem, kapareliais ir t.t.)
9. Marinuota zuvis su darzovemis ir sezamo seklomis
10. Virtinukai su bulviu koses ir dziovintu grybu idaru
11. Zuvis alaus tesloje
12. Pyrageliai su grybais
1. Kuciukai
2. Melyniu kisielius
3. Plotkele
4. Zuvies misraine
5. Marinuotos silkes suktinukai su raugintu agurku
6. Silke su saulegrazu ir moliugu branduoliais
7. Kuciu misraine su pupelem
8. Marinuota silke su prieskoniais(petrazolem, kapareliais ir t.t.)
9. Marinuota zuvis su darzovemis ir sezamo seklomis
10. Virtinukai su bulviu koses ir dziovintu grybu idaru
11. Zuvis alaus tesloje
12. Pyrageliai su grybais
gal galima receptukus, tokiu patiekalu siaip negaminu, tai labai idomu butu pasigaminti, butu malonu kiek galima detaliau
QUOTE(pašnekutė @ 2010 12 19, 17:01)
1. Plotkelė
2. Kūciukai aguonpienyje
2. kepta žuvis
3. Silkė su morkomis
4. Silkė su graikiškais riešutais (topinė )
5. burokėlių mišrainė su grybais (ar be jų - kaip kada)
6. Virtinukai su džiovintų grybų idaru
7. Pyrageliai su grybais; Pyragėliai su uogienėmis
8. Kažkas iš/su apkeptais šaldytais grybais.
9. Graik. riešutai meduje (ir tas ir tas - naminiai užpilti dar ankstyvą rudenį); Spanguolės meduje (irgi užpiltos, kai surinktos buvo, todėl jau gerokai permirkę ir pasaldėję)
10.Spanguolių kisielius
11. Mandarinai, obuoliai, kt. vaisiai pagal norą.
12. riešutai, džiovinti vaisiai, kuriuos kramsnojam po vakarienės (lyg nebūtume dar prisivalgę )
Jei išskaidyti, gausis patiekalų kur kas daugiau
2. Kūciukai aguonpienyje
2. kepta žuvis
3. Silkė su morkomis
4. Silkė su graikiškais riešutais (topinė )
5. burokėlių mišrainė su grybais (ar be jų - kaip kada)
6. Virtinukai su džiovintų grybų idaru
7. Pyrageliai su grybais; Pyragėliai su uogienėmis
8. Kažkas iš/su apkeptais šaldytais grybais.
9. Graik. riešutai meduje (ir tas ir tas - naminiai užpilti dar ankstyvą rudenį); Spanguolės meduje (irgi užpiltos, kai surinktos buvo, todėl jau gerokai permirkę ir pasaldėję)
10.Spanguolių kisielius
11. Mandarinai, obuoliai, kt. vaisiai pagal norą.
12. riešutai, džiovinti vaisiai, kuriuos kramsnojam po vakarienės (lyg nebūtume dar prisivalgę )
Jei išskaidyti, gausis patiekalų kur kas daugiau
o siai silkei tas valdorfo padazas majonezo pagrindu ar kaip? nes majonezo kaip ir negalima
QUOTE(Aurosoma @ 2010 12 19, 20:38)
o siai silkei tas valdorfo padazas majonezo pagrindu ar kaip? nes majonezo kaip ir negalima
Oi, ne - jis toks skaidrus su daržovių gabaliukais. Jokio majonezo. Vadinasi "Klasikinis".
http://www.skanus.lt...atiekalai-1.htm
Čia mamytes labai labai daug receptukų,ir visai neblogų patieklų.
Gražaus kūčių stalo
Čia mamytes labai labai daug receptukų,ir visai neblogų patieklų.
Gražaus kūčių stalo
QUOTE(Erškėtrožė @ 2010 12 19, 17:04)
Sveikos,
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
Aš su tokiu klausimu užsukau pas jus. Kiek žinau, Žemaitijoje per Kūčias daro kažkokį padažą iš kanapių sėklų, nusipirkau porą šimtų gramų, bet niekur nerandu recepto. Gal kuri žinote ir galėtumėt pasidalinti? Būčiau labai dėkinga.
Baltai pavydžiu, gal gali parašyti į AŽ, kur gavai sėklų? Kol dar buvo nedraudžiama, tėvai savo kolektyvinaime sode betn vieną kanapę augindavo, kad būtų sėklų kūčioms.
O tas patiekalas - tai spirgynė. Sėklas pakepini, sugrūdi su druska. Valgoma, virtas bulves pamirkant į mišinį. Tiesa, galima dar įmaišyti pakepintų svogūnų. Dabar, kai kanapių neįmanoma rasti, naudojam sėmenis, bet tai visdtiek ne tas..