niekad kucioms netiekiu karsto patiekalo. Kepu ir zuvi ir koldunus ir kt kepamus patiekalus,bet patiekiu saltus. Karsti buna kaledu diena. Tortas per kaledas man neisivaizduojamas. Mieliau renkuos bandeles ar paprasta pyraga pvz su mielem ir aguonom
Siais metais Kucias svesim pas mus, tad viska teks daryti paciai, musu busimas meniu:
1. Kuciukai
2. Melyniu kisielius
3. Plotkele
4. Zuvies misraine
5. Marinuotos silkes suktinukai su raugintu agurku
6. Silke su saulegrazu ir moliugu branduoliais
7. Kuciu misraine su pupelem
8. Marinuota silke su prieskoniais(petrazolem, kapareliais ir t.t.)
9. Marinuota zuvis su darzovemis ir sezamo seklomis
10. Virtinukai su bulviu koses ir dziovintu grybu idaru
11. Zuvis alaus tesloje
12. Pyrageliai su grybais
1. Kuciukai
2. Melyniu kisielius
3. Plotkele
4. Zuvies misraine
5. Marinuotos silkes suktinukai su raugintu agurku
6. Silke su saulegrazu ir moliugu branduoliais
7. Kuciu misraine su pupelem
8. Marinuota silke su prieskoniais(petrazolem, kapareliais ir t.t.)
9. Marinuota zuvis su darzovemis ir sezamo seklomis
10. Virtinukai su bulviu koses ir dziovintu grybu idaru
11. Zuvis alaus tesloje
12. Pyrageliai su grybais
Musu kuciu stalas neapsieina be plotkelio, kuciuku ir aguonpienio ir silkes misrainiu,o visa kita priklausomai nuo to kiek laiko turiu maisto gamybai , bet visada gaunasi daugiau nei 12 patiekalu ant stalo.Stengiuosi daryti pagal receptus,kuriuos daro mano mociute,mama. Pasiilgstu silkes su burokeliais,pupelemis; silkes su kepintais svogunais ir morkomis. Labai skanu yra silke su kepintais svogunais ir kepintomis saulegrazomis ; taipogi silke su dziovintais vaisiais.Viskas paprasta, greitai pagaminama ir labai skanu .
Papildyta:
jei turit is kur nusipirkti silkes, visa kita rasit anglu parduotuvese,kaip: burokeliai, morkos, svogunai, saulegrazos .Musu kuciu stalo meniu nepasikeite, kai isvykome is LT
Papildyta:
QUOTE(i2kas @ 2010 11 10, 02:25)
jei turit is kur nusipirkti silkes, visa kita rasit anglu parduotuvese,kaip: burokeliai, morkos, svogunai, saulegrazos .Musu kuciu stalo meniu nepasikeite, kai isvykome is LT
Mes visada labai grieztai laikydavomes Kuciu tradicijos, nevalgyti ne tik mesos, bet jokiu gyvulines kilmes produktu ta diena t.y. kiausiniai, majonezas, gyvulines kilmes riebalai, pieno produktai ir pan.
O musu Kuciu meniu tradicinis, retkarciais pasikeicia vienas kitas patiekalas, bet dazniausiai buna sie patieklai:
1. marinuota silke
2. silke su keptom morkytem ir svoguniukais
3. kepta zuvis su morkytem ir svoguniukais ir tomatu
4. kepta zuvis (kokia nors kitokia, pvz. po kepimo pamarinuota, panasiam marinate kaip silke)
5. Kuciukai
6. Mandarinai
7. Kompotas
8. riesutai
9. Burokeliu + pupeliu misraine su aliejum
10. Grybu salotos (na, su pakeptais svoguneliais, galima tomato sliukstelt)
11. Duona
Ir musu Kuciu stalo pagrindinis valgis... valgiu karalius, musu megstamiausias,
kankinam mama, kol pasizada ji paruosti
12. Virtu bulviu blynai (panasus i zemaitiskus, tik be kiausinio ir be idaro viduj) su grybu padazu
O musu Kuciu meniu tradicinis, retkarciais pasikeicia vienas kitas patiekalas, bet dazniausiai buna sie patieklai:
1. marinuota silke
2. silke su keptom morkytem ir svoguniukais
3. kepta zuvis su morkytem ir svoguniukais ir tomatu
4. kepta zuvis (kokia nors kitokia, pvz. po kepimo pamarinuota, panasiam marinate kaip silke)
5. Kuciukai
6. Mandarinai
7. Kompotas
8. riesutai
9. Burokeliu + pupeliu misraine su aliejum
10. Grybu salotos (na, su pakeptais svoguneliais, galima tomato sliukstelt)
11. Duona
Ir musu Kuciu stalo pagrindinis valgis... valgiu karalius, musu megstamiausias,
kankinam mama, kol pasizada ji paruosti
12. Virtu bulviu blynai (panasus i zemaitiskus, tik be kiausinio ir be idaro viduj) su grybu padazu
Mūsų šeimoje patiekalai metai iš metų vienodi, šiek tiek skiriasi priklausomai nuo to, kur švenčiame - mama visuomet farširuoja žuvį, anyta kepa pyragėlius su grybais, o mano "firminis" patiekalas - silkutė su morkomis, džiovintais baravykais, svogūnais ir saulėgrąžomis.
Kiti patiekalai - aguonpienis, spanguolių kisielius, aliejuje su kalendra ir lauro lapeliais marinuota silkė, marinuoti grybukai, kviečiai meduje, virtos pupos, riešutai ir t.t., jokių mėsos, pieno produktų ar majonezų, išskyrus vieną "nuodėmę" - džiovintų grybų paštetą su sviestu, na, bet mes jį labai labai mėgstam...
Kiti patiekalai - aguonpienis, spanguolių kisielius, aliejuje su kalendra ir lauro lapeliais marinuota silkė, marinuoti grybukai, kviečiai meduje, virtos pupos, riešutai ir t.t., jokių mėsos, pieno produktų ar majonezų, išskyrus vieną "nuodėmę" - džiovintų grybų paštetą su sviestu, na, bet mes jį labai labai mėgstam...
Paskaiciau cia apie patiekalus. Kaip keista, iskaiciuojama net plotkeles ir duona ar kisielius
Jei tuos dalykus iskaiciuot, tai pas mus kasmet po kokius 30 patiekalu ant stalo buna Oi, nekenciu persivalgymo per Kucias, tiek neprisiragauju net per Kaledas.
Pas mus uosviai daro bent kelis KARSTUS patiekalus:
1. Lietiniai su grybais
2. Virtiniai su dziovintu grybu idaru.
3. Ceburekai(mieline tesla) su maltu pievagrybiu idaru.
4-5. Bulves su zuvies kotletais.
6. Vaikams lietiniai su bananais
Toliau jau eina salti patiekalai:
7-11 silke kokiu 5rusiu(marinuota, su dz.slyvom, su keptom morkom, su dz.grybais, su svogunais ir aliejumi)
12. Kepta salta zuvis.
13.Farsiruota zuvis.
14. Blyneliai su silke.
15. Sutinti grudai(simboliskai).
16. Duona.
Prasideda tada aibe misrainiu ir salotu:
17. Pekino salotos.
18. Burokeliu-pupeliu su aliejumi.
19-21. Marinuoti agurkai, marinuoti pomidorai, paprikos
22-23. Sviezi pomidorai, agurkai
24. Graikiskos salotos(be surio).
Saldus patiekalai:
25-27. Mielines bandeles su obuoliais, cinamonu, grybais.
28-29. Kuciukai, aguonpienis
30 Spanguoliu kisielius.
31. Vaisiu zele tortas.
32 Vaisiu asorti
Zodziu, garantuotai pamirsau dar ka nors, nes stalas pas mus luzta, plotkele i patiekala neieina-nei pavalgysi nuo jos, nei ka, cia simboliskai.
Jei tuos dalykus iskaiciuot, tai pas mus kasmet po kokius 30 patiekalu ant stalo buna Oi, nekenciu persivalgymo per Kucias, tiek neprisiragauju net per Kaledas.
Pas mus uosviai daro bent kelis KARSTUS patiekalus:
1. Lietiniai su grybais
2. Virtiniai su dziovintu grybu idaru.
3. Ceburekai(mieline tesla) su maltu pievagrybiu idaru.
4-5. Bulves su zuvies kotletais.
6. Vaikams lietiniai su bananais
Toliau jau eina salti patiekalai:
7-11 silke kokiu 5rusiu(marinuota, su dz.slyvom, su keptom morkom, su dz.grybais, su svogunais ir aliejumi)
12. Kepta salta zuvis.
13.Farsiruota zuvis.
14. Blyneliai su silke.
15. Sutinti grudai(simboliskai).
16. Duona.
Prasideda tada aibe misrainiu ir salotu:
17. Pekino salotos.
18. Burokeliu-pupeliu su aliejumi.
19-21. Marinuoti agurkai, marinuoti pomidorai, paprikos
22-23. Sviezi pomidorai, agurkai
24. Graikiskos salotos(be surio).
Saldus patiekalai:
25-27. Mielines bandeles su obuoliais, cinamonu, grybais.
28-29. Kuciukai, aguonpienis
30 Spanguoliu kisielius.
31. Vaisiu zele tortas.
32 Vaisiu asorti
Zodziu, garantuotai pamirsau dar ka nors, nes stalas pas mus luzta, plotkele i patiekala neieina-nei pavalgysi nuo jos, nei ka, cia simboliskai.
QUOTE(Ašaka @ 2010 12 13, 11:30)
kviečiai meduje ... ... išskyrus vieną "nuodėmę" - džiovintų grybų paštetą su sviestu, na, bet mes jį labai labai mėgstam...
gal galėtum pasidalinti kaip šiuos du patiekalus pagaminti ?
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 12 13, 14:40)
o siaube, mamule na pavarot Jus su patiekalu skaicium
mes ruosiam dvylika patiekalu, kai kuriu tik po kelis kasnelius, kad
paragaut visiems uztektu ir tai persivlagom o duona ir gerimus
skaiciuojam tik tuo atveju, kai mums patogu... pvz. jei maziau patiekalu
pasiruosiam
QUOTE(ingridyte @ 2010 12 13, 11:50)
Ir musu Kuciu stalo pagrindinis valgis... valgiu karalius, musu megstamiausias,
kankinam mama, kol pasizada ji paruosti
12. Virtu bulviu blynai (panasus i zemaitiskus, tik be kiausinio ir be idaro viduj) su grybu padazu
kankinam mama, kol pasizada ji paruosti
12. Virtu bulviu blynai (panasus i zemaitiskus, tik be kiausinio ir be idaro viduj) su grybu padazu
kaip padaza "Kuciskai" darot?
"Paštetas" - gerai išmirkyti džiovintus baravykus, gerai nusunkti skystį ir smulkiai sumalti, aliejuje pakepinti svogūnus, nuvarvinti aliejų. Svogūnus ir baravykus gerai išsukti su kambario temperatūros brangesniu margarinu (jei Kūčioms) arba sviestu (Kalėdoms), gautą masę sukrėsti ant plėvelės, suformuoti "deštą" ir padėti į šaldytuvą.
Kviečiai su medumi - gerai išmirkyti kviečių grūdus ir gerai juos išvirti. Užpilti skystu ar atsargiai ištirpdytu medumi, nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Tai - senas tradicinis kūčių patiekalas.
Papildyta:
Mes užsišaldom maltų grybų, tai ir "kūčiškam" padažui aliejuje pakepinu svogūnėlius. Kai jie pageltonuoja, įdedu atšildytų grybų.
Beje, šiuos grybus mes naudojam ir koldūnams, ir žemaičių blynams, bet ne Kūčioms ar Kalėdoms, o kasdieniniams patiekalams
Kviečiai su medumi - gerai išmirkyti kviečių grūdus ir gerai juos išvirti. Užpilti skystu ar atsargiai ištirpdytu medumi, nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Tai - senas tradicinis kūčių patiekalas.
Papildyta:
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 15, 18:26)
kaip padaza "Kuciskai" darot?
Mes užsišaldom maltų grybų, tai ir "kūčiškam" padažui aliejuje pakepinu svogūnėlius. Kai jie pageltonuoja, įdedu atšildytų grybų.
Beje, šiuos grybus mes naudojam ir koldūnams, ir žemaičių blynams, bet ne Kūčioms ar Kalėdoms, o kasdieniniams patiekalams
Gal butu galima receptuka cebureku su pievagrybiu idaru
Sveikos,supermamytės .
Kalėdos jau ant nosies,kūčios tai pat.
Mūsų kūčių stalas neapseina be :
Baltosios mišrainės,spanguolių kisieliaus,mandarinų,kūčiukų.
Šiaip pačios su dukryte kepam sausainius,pyragėlį.
Aišku,turbūt nevisos žino bet - silkė pataluose.
Visada gaminam šitą .
http://www.gaspadine..._pataluose.html
Štai receptukas mamytės,gražių švenčių bei gražaus kūčių stalo.
Ir žinoma,gerų dovanėlių
Kalėdos jau ant nosies,kūčios tai pat.
Mūsų kūčių stalas neapseina be :
Baltosios mišrainės,spanguolių kisieliaus,mandarinų,kūčiukų.
Šiaip pačios su dukryte kepam sausainius,pyragėlį.
Aišku,turbūt nevisos žino bet - silkė pataluose.
Visada gaminam šitą .
http://www.gaspadine..._pataluose.html
Štai receptukas mamytės,gražių švenčių bei gražaus kūčių stalo.
Ir žinoma,gerų dovanėlių