Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Skinte @ 2009 12 22, 16:26)
gal kas nors galėtų šitų patiekalų receptą parašyt? smile.gif

O kad nebūtų off topic, tai pas mus visada būna cibulynė, maltos kanapės, aišku virtų bulvių su lupena, silkės mišrainė su kepintais grybais, morkom ir svogūnais, silkė su burokėliais. Aišku mandarinai, saldainiai, kepta žuvis folijoj (šiemet turiu upėtakį), kepta žuvis tešloj (alus+miltai). Tiek prisimenu kol kas smile.gif

Na gerai, kad ne visi akli ir pievagrybius mato biggrin.gif ...
Vis svarsčiau, kur padėti bulves, kad neatvėstų... ačiū už idėją.
O tai vietoj vandens naudojat alų?? dar šito negirdėjau...
Atsakyti
Per Kūčias į kavines tikriausiai visi vyrai suguža, kuriems žmonos mėsos neduoda hihihi.gif, tad ir valgomiausi ten cepelinai smile.gif

O į temą, tai pas mus, stengiamės, jog būtų visi 12 patiekalų ant kūčių stalo ir žinoma jokių mėsų, kiaušinių, majonezų ir pan(vyras ne itin tuo patenkintas, bet tą vieną vakarą iškenčia)
Populiariausi: grybukai su svogūnais ir pom.padažu, silkutė su morkom ir svogūnais, silkė su saulėgrąžomis, daržovėmis įdaryta(būtinai vyro sužvejota bigsmile.gif ) lydeka, žuvis kepta tešloje(tešla žinoma be kiaušinių), barštukai su džiovintais baravykais ir, žinoma, kūčiukai su aguonpieniu smile.gif . na o kiti patiekalai, kaip tai metais norisi, kasmet keičiasi.
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2009 12 22, 18:26)
kepta žuvis folijoj (šiemet turiu upėtakį)

O kaip ruoši upėtakį ax.gif Vyras kad nupirko 3 kg doh.gif Kaip geriausia jį tokį paruošti, niekaip neapsisprendžiu unsure.gif Kažkur skaičiau, kad prieš kepant upėtakį reikia jį supjaustyti gabaliukais, nes jei iškeptas cielas, paskui pjaustant labai subyra g.gif O folijoj kepat uždengtą, ar atvirą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2009 12 23, 15:19)
O kaip ruoši upėtakį  ax.gif O folijoj kepat uždengtą, ar atvirą  ax.gif

As, kai folijoj kepu, tai pradzioj uzdengtoj, o pabaigoj atidengiu, kad apskrustu biggrin.gif .... O siaip man skanu troskintas upetakis, supjaustau gabaleliais, paprieskoniuoju, apvolioju miltuose, apkepinu, suberiu tarkuotas morkas, pjaustytus svogunus, petrazoles, krapus, pilu piena ir troskinu, bet sitas variantas kuciom nelabai, nes pienas naudojamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bugnu_dama @ 2009 12 22, 12:49)
Kodėl neleistinos? Jų nebuvo, dabar yra, bet tai yra jūros gėrybės. Tad žinoma, kad leistinos. is ko pyragas nežinau, bet mano brolienė visad girias, kad tortas ant stalo bus - grybų tortas bigsmile.gif .

Pritariu, gerybes tas pats kas zuvis, jos galimos, o del pyrago tai nesu tikra, nes mociute juos daro mielinius visokius.... negaliu pasakyt ar kiausa deda, bet matyt reikia...
Papildyta:
QUOTE(Semile @ 2009 12 22, 19:51)
mano mama kepa mielini be jokiu kiausiniu schmoll.gif

blink.gif absurdas doh.gif gali nuejas i kavine užsisakyt ir silkutes , bet jai nepaisai tradiciju tai žinoma kemsi cepelinus doh.gif

Va va nenorejau nusimeluot 100% nezinodama, bet man rodos mano mociute irgi be kiausinio kepa drinks_cheers.gif
Atsakyti
biggrin.gif Ogi mano pagrindinis kuciu patiekalas tongue.gif auseles su grybais user posted image
Atsakyti
kaip gerai atrodo tos auselės, mielai iš ekrano išsiimčiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Semile @ 2009 12 22, 20:51)
blink.gif absurdas doh.gif gali nuejas i kavine užsisakyt ir silkutes , bet jai nepaisai tradiciju tai žinoma kemsi cepelinus doh.gif

aš manau, kad tie, kurie kūčių dieną sėdi kavinėse, o ne pas savo šeimas, prie Kūčių stalo, jau iš esmės Kūčių nepripažįsta, todėl ir užsisako cepelinus, nes jiems tai yra vienodai. kiekvienas renkasi taip sakant smile.gif
Atsakyti
Kucias darau savo namuose,ateis tevai...kuciu vaises bus: silke su grybais ir svogunais,silke "pataluose",silke su avokadais ir saulegrazom,kimstas upetakis su bulvem,troskinti kopusteliai su dziovintais grybais,avizinis kisielius,spanguoliu kisielius,kuciukai,aguonpienis... dar neaisku ka tevai atsines rolleyes.gif

Ramaus grazaus vakaro wub.gif
Atsakyti
Mano seima tradiciju nelauzo.. kiekvienais metais tradicinis stalas 4u.gif 12 patiekalu, jokiu baltu misrainiu, mesu ir t.t silkes ivairios, kepta zuvyte tesloj, miltuose, silke tesloj, kuciukai su aguonpieniu
Atsakyti
Na, o pas mus nebūna 12 patiekalų. Per Kūčias visada važiuojame pas senelius, vėliau pas tėčio brolio šeimą, todėl per Kūčias vakare namie beveik nebūname. Žinoma mama visada padaro "raudonosios mišrainės", kisieliaus, kūčiukų, desertų. Man labiausiai patinka koldūnais su grybais ir kisielius. Tai dar viena priežastis kodėl aš laukiu švenčių! ax.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butterfly1: 18 spalio 2010 - 16:10
Pas mus visas meniu tradicinis 4u.gif kitaip ir buti negali bent jau mano namuose smile.gif
12 patiekalu ,zinoma kisielius is naturaliu spanguoliu , zuvyte, grybai ,kuciukai ir aguonpienis na viskas kaip pridera , jei netingesiu skrylius darysiu,bet kasmet vis patingiu ,tai matyt silke tesloje bus 4u.gif na ir tt. 4u.gif aisku ziaurus laikas is virtuves neiseinu 2 dienas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
pas mus irgi tradicinis stalas(su ivairiu rusiu silkem), kuris jau kiek ir pabodes,todel stengiuosiu kas met ka nors naujo i ji inest.pernai kepiau karpi orkaiteje.Siemet noreciau kokios kitokios rusies keptos zuvies,gal kokia galetumet parekomenduoti,kuria jus kepate? blush2.gif
Pati Ta gerai,kad turi galimybe dvi dienas kuistis virtuveje.o as pastoviai is darbo gryzusi turedau vargt doh.gif tai gerai,kad MB visada nepasididziuoja padeti.galetu Kūčios buti nedarbo diena ax.gif
Atsakyti