cia bus biski ne i tema ,bet ar zinot koks patiekalas valgomiausias per kucias kavinese?ogi cepelinai su mesa ir kuo daugiau spirgu...taip kad kucios jau darosi po truputi tokios kaip ir issigime
QUOTE(ADLIM12 @ 2009 12 22, 10:39)
cia bus biski ne i tema ,bet ar zinot koks patiekalas valgomiausias per kucias kavinese?ogi cepelinai su mesa ir kuo daugiau spirgu...taip kad kucios jau darosi po truputi tokios kaip ir issigime
Čia ne Kūčios darosi išsigimę, o žmonės jas kuriantys
Na aš čia surašau ką prisiminiau iš šventinio kūčių stalo- pas mus būna laaabai daug patiekalų,susirenka didelė šeima, vien tik žuvies skirtingos kokios 5 lėkštės
1.Silkė su džiovintais grybais
2.Silkė su riešutais ir svogūnais
3.silkė su žaliais svogūnais
4.Žuvis ( įvairių rūšių) su pakepintom morkom ir svogūnais
5.krabų lazdelės
6.Sluoksnuiuotos tešlos pyragėliai su džiovintų grybų įdaru
7.Kūčiukai
8.Aguonpienis
9.Kisielius
10.Gira
11. Pyragas su aguonom
12. Burokėlių mišrainė su pupelėm ir kopūstais, su aliejum
13.Marinuoti agurkai
14. Žalių salotų ,pomidorų, agurkų mišrainė su acto-aliejaus užpilu
15.Lašiša
16.Makaronų mišrainė su džiovintais grybukais, su aliejum
1.Silkė su džiovintais grybais
2.Silkė su riešutais ir svogūnais
3.silkė su žaliais svogūnais
4.Žuvis ( įvairių rūšių) su pakepintom morkom ir svogūnais
5.krabų lazdelės
6.Sluoksnuiuotos tešlos pyragėliai su džiovintų grybų įdaru
7.Kūčiukai
8.Aguonpienis
9.Kisielius
10.Gira
11. Pyragas su aguonom
12. Burokėlių mišrainė su pupelėm ir kopūstais, su aliejum
13.Marinuoti agurkai
14. Žalių salotų ,pomidorų, agurkų mišrainė su acto-aliejaus užpilu
15.Lašiša
16.Makaronų mišrainė su džiovintais grybukais, su aliejum
QUOTE(Soni @ 2009 12 22, 12:18)
Na aš čia surašau ką prisiminiau iš šventinio kūčių stalo- pas mus būna laaabai daug patiekalų,susirenka didelė šeima, vien tik žuvies skirtingos kokios 5 lėkštės
1.Silkė su džiovintais grybais
2.Silkė su riešutais ir svogūnais
3.silkė su žaliais svogūnais
4.Žuvis ( įvairių rūšių) su pakepintom morkom ir svogūnais
5.krabų lazdelės
6.Sluoksnuiuotos tešlos pyragėliai su džiovintų grybų įdaru
7.Kūčiukai
8.Aguonpienis
9.Kisielius
10.Gira
11. Pyragas su aguonom
12. Burokėlių mišrainė su pupelėm ir kopūstais, su aliejum
13.Marinuoti agurkai
14. Žalių salotų ,pomidorų, agurkų mišrainė su acto-aliejaus užpilu
15.Lašiša
16.Makaronų mišrainė su džiovintais grybukais, su aliejum
1.Silkė su džiovintais grybais
2.Silkė su riešutais ir svogūnais
3.silkė su žaliais svogūnais
4.Žuvis ( įvairių rūšių) su pakepintom morkom ir svogūnais
5.krabų lazdelės
6.Sluoksnuiuotos tešlos pyragėliai su džiovintų grybų įdaru
7.Kūčiukai
8.Aguonpienis
9.Kisielius
10.Gira
11. Pyragas su aguonom
12. Burokėlių mišrainė su pupelėm ir kopūstais, su aliejum
13.Marinuoti agurkai
14. Žalių salotų ,pomidorų, agurkų mišrainė su acto-aliejaus užpilu
15.Lašiša
16.Makaronų mišrainė su džiovintais grybukais, su aliejum
O kaip lašišą gaminsit?
QUOTE(Limcamca @ 2009 12 22, 11:23)
O kaip lašišą gaminsit?
lašišą , jei žalia kepam folijoj su ryžiais dar darom sumuštinukus be sviesto su sūdyta lašiša arba susukam tokius rolikus ir persmeigiam
QUOTE(cius @ 2009 12 22, 11:25)
o kaip makaranus su grybais?
labai paparastai-išverdam makaronus, atšaldom, įdedam paruoštų džiovintų grybukų (smulkiai pjaustytų) , prieskonių ir truputį užpilam aliejum
QUOTE(milaknike @ 2009 12 21, 14:21)
beje, jei visai pagal tradicijas, tai naujoves, kaip krevetes, kalmarai ir pan. taip pat neleistinos senoveje to nebudavo pas mus bet, zinoma, nedaugelis is musu visiskai visiskai tradiciskai ir taisyklingai gamina - kas netycia koki pyraga pasideda, kad majonezo i misraine isideda ir t.t.
Kodėl neleistinos? Jų nebuvo, dabar yra, bet tai yra jūros gėrybės. Tad žinoma, kad leistinos. is ko pyragas nežinau, bet mano brolienė visad girias, kad tortas ant stalo bus - grybų tortas .
Aš irgi pamiršau parašyti, kad pas mus ant stalo irgi būna grybų patiekalų- dažniausiai aš darau grybukus su pakepintais svogūnais ir tomatu
QUOTE(Mįsliukė @ 2009 12 17, 20:18)
Tradicinių Kūčių valgių simboliai
Nepaprastos galios turi Kūčių, Kalėdų dienomis ištarti linkėjimai, sveikinimai. Savo magiška jėga jie prilygsta užkalbėjimams, kurie turi būtinai išsipildyti. O kiek nuostabių palinkėjimų slypi tradiciniuose Kūčių valgiuose! Štai obuolys. Jis laikomas skalsos ir laimės simboliu. Todėl ir per Kūčias dažnai valgomas iškart po kalėdaičių. Žirniai- simbolizuoja ašaras. Todėl per Kūčių vakarienę jų reikia suvalgyti kuo daugiau, kad ateinančiais metais mažiau tektų verkti. Kviečiai nuo Kristaus laikų buvusi kasdieninė duona ir žmonių brolybės priminimas. Toliau medus. Neabejokite, tai pats nuostabiausias šviesos ir sveikatos linkėjimas. Pusdubeniuose patiekta žuvis ne šiaip žuvis, o apaštalų, kurie buvo žvejai, priminimas. Privalgęs spanguolių kisieliaus, žmogus pasirūpina puikia apsauga, priešai jo nei apgaus, nei sutrins. O su kiekvienu duonos kąsneliu įgyjame daugiau stiprybės, proto, ištikimybės, susivaldymo ir gerumo. Beje, Kūčių vakarienę verta valgyti ilgai, kad ilgesnį gyvenimą prisiviliotume. Bet po vakarienės jau nekramsnokite, jeigu nenorite suardyti šeimos vienybės. Šį vakarą stalo nukraustyti nereikia.
Nepaprastos galios turi Kūčių, Kalėdų dienomis ištarti linkėjimai, sveikinimai. Savo magiška jėga jie prilygsta užkalbėjimams, kurie turi būtinai išsipildyti. O kiek nuostabių palinkėjimų slypi tradiciniuose Kūčių valgiuose! Štai obuolys. Jis laikomas skalsos ir laimės simboliu. Todėl ir per Kūčias dažnai valgomas iškart po kalėdaičių. Žirniai- simbolizuoja ašaras. Todėl per Kūčių vakarienę jų reikia suvalgyti kuo daugiau, kad ateinančiais metais mažiau tektų verkti. Kviečiai nuo Kristaus laikų buvusi kasdieninė duona ir žmonių brolybės priminimas. Toliau medus. Neabejokite, tai pats nuostabiausias šviesos ir sveikatos linkėjimas. Pusdubeniuose patiekta žuvis ne šiaip žuvis, o apaštalų, kurie buvo žvejai, priminimas. Privalgęs spanguolių kisieliaus, žmogus pasirūpina puikia apsauga, priešai jo nei apgaus, nei sutrins. O su kiekvienu duonos kąsneliu įgyjame daugiau stiprybės, proto, ištikimybės, susivaldymo ir gerumo. Beje, Kūčių vakarienę verta valgyti ilgai, kad ilgesnį gyvenimą prisiviliotume. Bet po vakarienės jau nekramsnokite, jeigu nenorite suardyti šeimos vienybės. Šį vakarą stalo nukraustyti nereikia.
Įdomu . Gal dar kas turit daugiau apie maistą ir jo reikšmes???
Matyt akys apraibo, bet lyg ir mačiau kažką panašaus į pievagrybius įdarytus bulvių mase??norėjau dar kartelį apie tai paskaityt, bet neberandu...
QUOTE(vaidele @ 2009 12 21, 09:42)
trintomis bulvemis idarytos pievagrybiu kepureles,
QUOTE(Soni @ 2009 12 22, 11:18)
2.Silkė su riešutais ir svogūnais
gal kas nors galėtų šitų patiekalų receptą parašyt?
O kad nebūtų off topic, tai pas mus visada būna cibulynė, maltos kanapės, aišku virtų bulvių su lupena, silkės mišrainė su kepintais grybais, morkom ir svogūnais, silkė su burokėliais. Aišku mandarinai, saldainiai, kepta žuvis folijoj (šiemet turiu upėtakį), kepta žuvis tešloj (alus+miltai). Tiek prisimenu kol kas
QUOTE(milaknike @ 2009 12 21, 16:21)
Rasote, kad negalima kiausiniu ir pan., o pyraga vis viena dedate ant Kuciu stalo - negi jis tik is miltu ir vandens beje, jei visai pagal tradicijas, tai naujoves, kaip krevetes, kalmarai ir pan. taip pat neleistinos senoveje to nebudavo pas mus bet, zinoma, nedaugelis is musu visiskai visiskai tradiciskai ir taisyklingai gamina - kas netycia koki pyraga pasideda, kad majonezo i misraine isideda ir t.t.
mano mama kepa mielini be jokiu kiausiniu
QUOTE(ADLIM12 @ 2009 12 22, 10:39)
cia bus biski ne i tema ,bet ar zinot koks patiekalas valgomiausias per kucias kavinese?ogi cepelinai su mesa ir kuo daugiau spirgu...taip kad kucios jau darosi po truputi tokios kaip ir issigime
absurdas gali nuejas i kavine užsisakyt ir silkutes , bet jai nepaisai tradiciju tai žinoma kemsi cepelinus
Siemet paruosiu silke su saulegrazom ir ryziu salotas su krevetem, visa kita ruos vyro mama, nes svesim su vyro tevais, veliau pas mano tevus vaziuosim, tai ten kaip visada - keptas karpis niam niam ir mama dar keps kuciukus