as tai apkepinu pievagrybius su svogunais ir saltus sudedu i farsa: ar vistienos ar kiaulienos, viska ismaisau ir kepu (aisku kiausinis, prieskoniai)
Hmm,na ziuriu cia daug kas raso balta misraine tai cia be mesos taip speju keista bet mes jos nedarome Siaip tradicijas palaikome,stengiames per Kucias gaminti toki valgi kuri valgai TIK per Kucias.Na ka prisimenu is Ju tai:
Kisielius,grybu kotletai,silke su grybais ir darzovemis, keptas karpis,blynai su silke,kotletai is zuvies,kuciukai,pyrageliai kuriuos darome tik per kaledas - su varske,dzemais,aguonomis,grybais ir t.t.,kompotas is dziovintu vaisiu na ir dar kazkas ko jau nepamenu,bet greit prisiminsiu
Kisielius,grybu kotletai,silke su grybais ir darzovemis, keptas karpis,blynai su silke,kotletai is zuvies,kuciukai,pyrageliai kuriuos darome tik per kaledas - su varske,dzemais,aguonomis,grybais ir t.t.,kompotas is dziovintu vaisiu na ir dar kazkas ko jau nepamenu,bet greit prisiminsiu
As irgi noriu patarti labai paprasta patiekala. Reikia ismirkyti dziovintus obuoliukus ir juos supjaustyri , isvirti pupeles, apkepinti svogunus aliejuje.I keptuve kur kepe svogunai prideti obuoliukus ir virtas pupeles, visokiu prieskoniu ir pomidoru padazo, dar viska truputi patroskinti. Pateikti salta, labaaai skanu, o obuoliukai igauna "tipo grybu" skonio.
QUOTE(Deresa @ 2009 12 20, 14:10)
as tai apkepinu pievagrybius su svogunais ir saltus sudedu i farsa: ar vistienos ar kiaulienos, viska ismaisau ir kepu (aisku kiausinis, prieskoniai)
I farsa? Kucioms?
QUOTE(boruziukas1 @ 2009 12 20, 19:33)
silke pataluose super skanu
Dievishkas skonis..shitos ir musu megiamiausios, a ka i "patalus guldai",gal koki special turi receptuka?
Beja gal kuri gali kokios geros mielines teshlos receptuka paprasta brukshtelti , pyrageliams su grybais...Arba ausytems su grybais ?
Sveikos,
laikantis kuciu tradiciju tai balta misraine ar su mesa ar be jos vistiek netinka, nes kuciu patiekalams negalima naudoti ne tik mesos, bet ir kiausiniu bei majonezo, bei kitu pienisku produktu. Zinoma, kiekvienoje seimoje skirtingai laikomasi tu tradiciju.
Ant musu seimos kuciu stalo dazniausiai buna sie patiekalai: kuciukai, aguonu pienas, kisielius, burokeliu salotos su pupelem ir raugintais kopustais(su aliejumi), mociute daro saldzias kruopas(mano labai megstamas), bet as nepamenu kokios jos ten rusies, silke su svogunais keptais ir morkom, kepta zuvyte su keptais svoguniukais, trintomis bulvemis idarytos pievagrybiu kepureles, sausainiai su obuoliais,visuomet stengiuosi viena naujoviska patiekaliuka sugalvoti ( tik dar nezinau ka darysiu), anais metais krevetes karaliskas dariau, na ir pagrindinis musu kuciu patiekalas yra naminiai koldunai su grybais As vien del ju laukiu kuciu Na ir zinoma kad pasiekti 12 skaiciu dar duona, pyragas kazkoks...
laikantis kuciu tradiciju tai balta misraine ar su mesa ar be jos vistiek netinka, nes kuciu patiekalams negalima naudoti ne tik mesos, bet ir kiausiniu bei majonezo, bei kitu pienisku produktu. Zinoma, kiekvienoje seimoje skirtingai laikomasi tu tradiciju.
Ant musu seimos kuciu stalo dazniausiai buna sie patiekalai: kuciukai, aguonu pienas, kisielius, burokeliu salotos su pupelem ir raugintais kopustais(su aliejumi), mociute daro saldzias kruopas(mano labai megstamas), bet as nepamenu kokios jos ten rusies, silke su svogunais keptais ir morkom, kepta zuvyte su keptais svoguniukais, trintomis bulvemis idarytos pievagrybiu kepureles, sausainiai su obuoliais,visuomet stengiuosi viena naujoviska patiekaliuka sugalvoti ( tik dar nezinau ka darysiu), anais metais krevetes karaliskas dariau, na ir pagrindinis musu kuciu patiekalas yra naminiai koldunai su grybais As vien del ju laukiu kuciu Na ir zinoma kad pasiekti 12 skaiciu dar duona, pyragas kazkoks...
QUOTE(vaidele @ 2009 12 21, 10:42)
Sveikos,
laikantis kuciu tradiciju tai balta misraine ar su mesa ar be jos vistiek netinka, nes kuciu patiekalams negalima naudoti ne tik mesos, bet ir kiausiniu bei majonezo, bei kitu pienisku produktu. Zinoma, kiekvienoje seimoje skirtingai laikomasi tu tradiciju.
Ant musu seimos kuciu stalo dazniausiai buna sie patiekalai: kuciukai, aguonu pienas, kisielius, burokeliu salotos su pupelem ir raugintais kopustais(su aliejumi), mociute daro saldzias kruopas(mano labai megstamas), bet as nepamenu kokios jos ten rusies, silke su svogunais keptais ir morkom, kepta zuvyte su keptais svoguniukais, trintomis bulvemis idarytos pievagrybiu kepureles, sausainiai su obuoliais,visuomet stengiuosi viena naujoviska patiekaliuka sugalvoti ( tik dar nezinau ka darysiu), anais metais krevetes karaliskas dariau, na ir pagrindinis musu kuciu patiekalas yra naminiai koldunai su grybais As vien del ju laukiu kuciu Na ir zinoma kad pasiekti 12 skaiciu dar duona, pyragas kazkoks...
laikantis kuciu tradiciju tai balta misraine ar su mesa ar be jos vistiek netinka, nes kuciu patiekalams negalima naudoti ne tik mesos, bet ir kiausiniu bei majonezo, bei kitu pienisku produktu. Zinoma, kiekvienoje seimoje skirtingai laikomasi tu tradiciju.
Ant musu seimos kuciu stalo dazniausiai buna sie patiekalai: kuciukai, aguonu pienas, kisielius, burokeliu salotos su pupelem ir raugintais kopustais(su aliejumi), mociute daro saldzias kruopas(mano labai megstamas), bet as nepamenu kokios jos ten rusies, silke su svogunais keptais ir morkom, kepta zuvyte su keptais svoguniukais, trintomis bulvemis idarytos pievagrybiu kepureles, sausainiai su obuoliais,visuomet stengiuosi viena naujoviska patiekaliuka sugalvoti ( tik dar nezinau ka darysiu), anais metais krevetes karaliskas dariau, na ir pagrindinis musu kuciu patiekalas yra naminiai koldunai su grybais As vien del ju laukiu kuciu Na ir zinoma kad pasiekti 12 skaiciu dar duona, pyragas kazkoks...
Rasote, kad negalima kiausiniu ir pan., o pyraga vis viena dedate ant Kuciu stalo - negi jis tik is miltu ir vandens beje, jei visai pagal tradicijas, tai naujoves, kaip krevetes, kalmarai ir pan. taip pat neleistinos senoveje to nebudavo pas mus bet, zinoma, nedaugelis is musu visiskai visiskai tradiciskai ir taisyklingai gamina - kas netycia koki pyraga pasideda, kad majonezo i misraine isideda ir t.t.
Del majonezo...
Buvau maximoje, nera nei vieno majonezo, kur butu gamybai panaudoti kiausiniai...
Todel manau galima naudoti ir per kaledas...
Buvau maximoje, nera nei vieno majonezo, kur butu gamybai panaudoti kiausiniai...
Todel manau galima naudoti ir per kaledas...
QUOTE(Smagute @ 2009 12 21, 15:24)
Del majonezo...
Buvau maximoje, nera nei vieno majonezo, kur butu gamybai panaudoti kiausiniai...
Todel manau galima naudoti ir per kaledas...
Buvau maximoje, nera nei vieno majonezo, kur butu gamybai panaudoti kiausiniai...
Todel manau galima naudoti ir per kaledas...
O kiaušinių milteliai? Be kiaušinių jokio majonezo nepagaminsi...
Bet per Kalėdas tai tikrai galima naudoti!
O as nelaukiu kuciu, nes nieko negalima bus valgyti maitinant vaika
Pavydesiu to maisto, kuri pati gaminsiu
Pavydesiu to maisto, kuri pati gaminsiu