QUOTE(milaknike @ 2009 12 10, 12:09)
Na, cia nuo senu laiku yra iprasti lietuvisko stalo patiekalai
Kas laikosi tradiciju, laikosi ir tu paciu patiekalu, kartais pridedama vis kas nors naujo ir neiprasto, ir pan. Man smagu karta per metus paskanauti vaikyste primenanciu valgiu, pasijusti it namie
O tada ka jus gaminat? Salotytes su citrina?
Na senovėje tikrai lietuviai ant kūčių stalo nedėdavo ptiekalų su grietine ir baltų mišrainių. Tuo labiau majonezo.Ką aš gaminsiu? Tikrai ne salotytes su citrinom. Jas paliksiu Naujiems metams
Galiu išvardyti keletą patiekalų: silkė su ruduokėmis, kepintais svogūnais ir šlakelis pomidorų padažo; silkė su džiovintais baravykais; paprastai aliejuje ir pavoliotas tik į miltus keptas karpis;barščiai su džiovintais baravykais+bulvės su lupenom;burokėlių mišrainė su baltomis pupelėmis, konservuotais agurkėliais ir aliejuje pakepintais svogūnais; rauginti kopūstai su aliejuje pakepintais grybukais; ausytės (kiti vadina pyragėliais, koldūnais) su grybais; daiginti grūdai su medumi ir aguonomis; aišku aguonpienis su sližikais, spanguolių kisielius, džiovintų obuoliukų kompotas, lazdyno riešutai.Mano nuostata yra tokia, kad ant kūčių stalo būtų kuo mažiau industrijos paliesto valgio, na ala visokių krabų, silkių suktinukų su alyvuogėm, majonezo ir t.t. ir kuo daugiau savo paties pagaminto, išauginto produkto. Netgi silkę Kūčioms visada perku su galva, kad būtų kuo natūralesnė.
Bet gerbiu ir kitų pasirinkimus, kiekvienas turime savo tradicijas.