Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(mergyte83 @ 2009 10 30, 17:10)

3.Kanapes


kas cia tokio? blink.gif blush2.gif
Atsakyti
as dar patiekiu karsta patiekaliuka,t.y. zuvis ir mazytes bulvytes troskintos su krapais ir grietinele. essen.gif tos bulvytes isigeria zuvies kvapo ir skonio thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi, siemet keliausiu kuciu valgyti pas broliene.. tai esu atsakinga uz kaledinius kepinius.. tai kepsiu sausainius, meduolius... gal dar tingini gaminsiu.. nu ne kalediska, bet visi labai megstam .. ax.gif
Atsakyti
Gerbiu jūsų pasirinkimą, bet niekaip nesuprantu kūčių vakarienės su majonezais, baltom mišrainėm ir grietinėm. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2009 12 10, 12:46)
Gerbiu jūsų pasirinkimą, bet niekaip nesuprantu kūčių vakarienės su majonezais, baltom mišrainėm ir grietinėm. schmoll.gif


Na, cia nuo senu laiku yra iprasti lietuvisko stalo patiekalai smile.gif Kas laikosi tradiciju, laikosi ir tu paciu patiekalu, kartais pridedama vis kas nors naujo ir neiprasto, ir pan. Man smagu karta per metus paskanauti vaikyste primenanciu valgiu, pasijusti it namie blush2.gif O tada ka jus gaminat? Salotytes su citrina? rolleyes.gif
Atsakyti
man Kučių stalas neįsuvaizduojamas be koldūnų su grybais, aguonpienio ir kisieliaus.... mmmm kaip laukiu bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaknike @ 2009 12 10, 12:09)
Na, cia nuo senu laiku yra iprasti lietuvisko stalo patiekalai  smile.gif  Kas laikosi tradiciju, laikosi ir tu paciu patiekalu, kartais pridedama vis kas nors naujo ir neiprasto, ir pan. Man smagu karta per metus paskanauti vaikyste primenanciu valgiu, pasijusti it namie  blush2.gif O tada ka jus gaminat? Salotytes su citrina?  rolleyes.gif


Na senovėje tikrai lietuviai ant kūčių stalo nedėdavo ptiekalų su grietine ir baltų mišrainių. Tuo labiau majonezo.Ką aš gaminsiu? Tikrai ne salotytes su citrinom. Jas paliksiu Naujiems metams biggrin.gif Galiu išvardyti keletą patiekalų: silkė su ruduokėmis, kepintais svogūnais ir šlakelis pomidorų padažo; silkė su džiovintais baravykais; paprastai aliejuje ir pavoliotas tik į miltus keptas karpis;barščiai su džiovintais baravykais+bulvės su lupenom;burokėlių mišrainė su baltomis pupelėmis, konservuotais agurkėliais ir aliejuje pakepintais svogūnais; rauginti kopūstai su aliejuje pakepintais grybukais; ausytės (kiti vadina pyragėliais, koldūnais) su grybais; daiginti grūdai su medumi ir aguonomis; aišku aguonpienis su sližikais, spanguolių kisielius, džiovintų obuoliukų kompotas, lazdyno riešutai.Mano nuostata yra tokia, kad ant kūčių stalo būtų kuo mažiau industrijos paliesto valgio, na ala visokių krabų, silkių suktinukų su alyvuogėm, majonezo ir t.t. ir kuo daugiau savo paties pagaminto, išauginto produkto. Netgi silkę Kūčioms visada perku su galva, kad būtų kuo natūralesnė. 4u.gif Bet gerbiu ir kitų pasirinkimus, kiekvienas turime savo tradicijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mįsliukė: 10 gruodžio 2009 - 15:04
QUOTE(Mįsliukė @ 2009 12 10, 16:03)
Na senovėje tikrai lietuviai ant kūčių stalo nedėdavo ptiekalų su grietine ir baltų mišrainių. Tuo labiau majonezo.Ką aš gaminsiu? Tikrai ne salotytes su citrinom. Jas paliksiu Naujiems metams biggrin.gif Galiu išvardyti keletą patiekalų: silkė su ruduokėmis, kepintais svogūnais ir šlakelis pomidorų padažo; silkė su džiovintais baravykais; paprastai aliejuje ir pavoliotas tik į miltus keptas karpis;barščiai su džiovintais baravykais+bulvės su lupenom;burokėlių mišrainė su baltomis pupelėmis, konservuotais agurkėliais ir aliejuje pakepintais svogūnais; rauginti kopūstai su aliejuje pakepintais grybukais; ausytės (kiti vadina pyragėliais, koldūnais) su grybais; daiginti grūdai su medumi ir aguonomis; aišku aguonpienis su sližikais, spanguolių kisielius, džiovintų obuoliukų kompotas, lazdyno riešutai.Mano nuostata yra tokia, kad ant kūčių stalo būtų kuo mažiau industrijos paliesto valgio, na ala visokių krabų, silkių suktinukų su alyvuogėm, majonezo ir t.t. ir kuo daugiau savo paties pagaminto, išauginto produkto. Netgi silkę Kūčioms visada perku su galva, kad būtų kuo natūralesnė. 4u.gif Bet gerbiu ir kitų pasirinkimus, kiekvienas turime savo tradicijas.

Man irgi nesiderina prie kūčių stalo nei majonezas, nei kiaušiniai, tai jau ne pasninko valgiai. Pritariu taviškiams patiekalams - labai skaniai skamba thumbup.gif
Atsakyti
Pasidalinkit patirtim, kas darete tas kanapes.

Kaip suprantu is sumaltu kanapiu seklu druskos ir pipiru gaunasi kaip koks prieskoniu misinys, kaip milteliai. Tiesiog i tuos miltelius reikia virtas su lupenom bulves dazyti? Ar kazkaip is ju padazas gaunasi ?
Dar kazkas minejo, kad galima cesnako ar svoguno ideti. Kaip? Kas tada kosele gaunasi?

Nesuprantu, bet labai noreciau isbandyti. Cia nelabai mano regiono patiekalas, tai pirma karta apie toki girdziu biggrin.gif
Atsakyti
Na mes tai tas kanapes ne tik per Kūčias valgome, bet ir šiaip su baltu sūriu, ant batono ir sviestuko barstom, į salotas įvairias - labai skanu. Paprasčiausiai kanapes pakepiname ir valgome. Labai tinka ant bulvyčių.
Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2009 12 09, 14:43)
as dar patiekiu karsta patiekaliuka,t.y. zuvis ir mazytes bulvytes troskintos su krapais ir grietinele. essen.gif tos bulvytes isigeria zuvies kvapo ir skonio thumbup.gif


Labai skaniai skamba thumbup.gif
Gal man visa recepteli galima gaut? nelabai moku skaniai zuvi gamint tai buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2009 12 10, 20:40)
Na mes tai tas kanapes ne tik per Kūčias valgome, bet ir šiaip su baltu sūriu, ant batono ir sviestuko barstom, į salotas įvairias - labai skanu. Paprasčiausiai kanapes pakepiname ir valgome. Labai tinka ant bulvyčių.

o kur kanapių gaunat? unsure.gif
Atsakyti